Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Skaveni z box'a nie mają tarcz (można je dokleić opcjonalnie),natomiast te z IoB są już odlani z tarczami.
"War. War never changes".
TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!
Ekspresowa Realizacja !!!
TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!
Ekspresowa Realizacja !!!
Jest jakieś uściślenie mówiące, gdzie należy położyć marker przy "Too horrible to die" Abomki?
Czy musi to być jej środek w momenci śmierci, czy jakikolwiek jej punkt?
Tak samo - model(e) które "odżyją" muszą jakimkolwiek miejscem być w 3", czy środkiem?
Tak samo - model(e) które "odżyją" muszą jakimkolwiek miejscem być w 3", czy środkiem?
Mógłby mi ktoś z tym pomóc?
ajt pisze:Jest jakieś uściślenie mówiące, gdzie należy położyć marker przy "Too horrible to die" Abomki?
Modele, które wstają muszą być 3" od markera dowolnym swoim punktem (np. narożnikiem), nie muszę być wycentrowane.
Co do kładzenia znacznika, ja rozumiem tą zasadę tak, że musisz położyć marker w dowolnym miejscu, gdzie stała aboma i w całości mieszczący się w jej poprzednim położeniu (przynajmniej na to by wskazywała fraza "mark the death spot"), ale nie ma oficjalnego uściślenia do tego. Na pewno nie musi być do centrum podstawki, bo byłoby napisane coś w stylu "center the marker" itp.
Co do kładzenia znacznika, ja rozumiem tą zasadę tak, że musisz położyć marker w dowolnym miejscu, gdzie stała aboma i w całości mieszczący się w jej poprzednim położeniu (przynajmniej na to by wskazywała fraza "mark the death spot"), ale nie ma oficjalnego uściślenia do tego. Na pewno nie musi być do centrum podstawki, bo byłoby napisane coś w stylu "center the marker" itp.
mam dość dziwne pytanie
Mianowicie ile szerokości ma oddział z dzwonem ? to jest dzwon + po 4 kolumny z kazej strony ? (oczywiscie chodzi o najbardziej rozpowszechnione rozpiski etc....), bo nie wiem jakiej wielkości mam blache wyciąć żeby to podmagnesować...;/
Wychodzi, że będzie w sumie 8cm + 6cm + 8 cm i długość 10 cm.

Mianowicie ile szerokości ma oddział z dzwonem ? to jest dzwon + po 4 kolumny z kazej strony ? (oczywiscie chodzi o najbardziej rozpowszechnione rozpiski etc....), bo nie wiem jakiej wielkości mam blache wyciąć żeby to podmagnesować...;/
Wychodzi, że będzie w sumie 8cm + 6cm + 8 cm i długość 10 cm.
Ale Janus podał Ci najpopularniejsze wystawienia:
a)

b)
Gdzie:
- dzwon
- clany/stormy
a)

b)

Gdzie:

Ostatnio zmieniony 2 kwie 2014, o 20:31 przez Voodoo, łącznie zmieniany 1 raz.
A wiesz dlaczego tak a nie inaczej?
Czemu chciałeś mieć po dwie/cztery kolumny?

Czemu chciałeś mieć po dwie/cztery kolumny?
szczerze to nie mam pojecia, jeszcze nie zagralem ani jednej bitwy szczurkami....;/ ustawienie 5x10 ciezko bedzie przepchnac z uwagi na duza ilosc szeregow, a hordowka ma jakis tam potencjal do ataku...... chociaz pewno tez chodzi o manewrowanie nimi ?