[Katowice 30.03.14.] Euro W Rudym Goblinie

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Re: [Katowice 30.03.14.] Euro W Rudym Goblinie

Post autor: zaf »

Gremlin pisze:
zaf pisze:
-Qc- pisze:Zaf, nie zaczynaj wrednkowania bo Solowi braknie turniejów które mógłby Ci wypominać
Qc napisałes:

nie żartuj z Sola bo bedą konsekwencje typu: zabraknie przykładów porównawczych w którch wypadasz równie słabo

o to Ci chodziło?

mało gram to mało wpadek
Solo duzo gra i czasem mu sie powienie noga jak każdemu.

moją ost pamietam 2 Jorgusie temu byłem w drugiej połowie - późmniej wpadek brak
Qc, lustruj go. Oświadczenie majątkowe też sprawdź... "gagatek".
nie bedzie łatwo ja zegarka nie nosze :P za 11k ;)
gozej jak moj prapra nie po tej stronie barykady stał...

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Chodziło mi o to że nabijanie się z cudzych wyników nie ma sensu :P

zreszta zawsze mogłes pogratulować "najlepszemu graczowi z Tychów Eltharionowi" - któremu przy okazji gratuluje :D

No niestety tylko w Jorgusiu jest hamburger i piwko po 5 złoty jak marzenia - tylko nie ma tam niestety już turniejów :P
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Solo się bardzo zmienił - teraz jest super gościem przy stole. Ja bardzo chętnie zawsze z nim zagram- przeszedł długą drogę od czasu kiedy jako gówniarz przyjeżdżał na Krakony... a to że wyniki ma teraz trochę słabsze to zapewniam was że jest przejściowe... znowu będzie mistrzem - jak kiedyś - tylko teraz takim prawdziwym a nie oszukiwanym :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Wolfgar
Chuck Norris

Post autor: Wolfgar »

Dzieki za super tur, w sumie mój 3 w życiu :D. Dragomar, Jaff i Duży Paweł: dzięki za fajne,przyjemne bitwy.18 msc to i tak dla mnie sporo, myślałem ze wrócę z trzema maskami i pobecze sobie w domu :D Dopiero w 3 bitwie udało mi sie wyrwać remis z DE, fartem, bo kometa i 3 pegazy zrobiły mi gre. Dwie nieznaczne przegrane były, ale bardzo fajne bitwy. Trochę się nauczyłem, więc dzięki panowie.
Heretic gratki za organizacje i klimat i sędziowanie.
Polecam kulebiaka z sosem czosnkowym, spora buła z mięchem i sosik czosnkowy, naprawde wyborne i spokojnie można sobie na jakiś czas uspokoić żołądek. Nie pijcie piwa bo to podsyca apetyt :D

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Rozmawiałem z właścicielem Rudego. Powiedział mi, ze porcje się nie zwiększa ponieważ takie maja naliczenie gastronomiczne. Proponował spróbowanie innych potraw, które są bardziej sycące. Jeżeli kogoś to nie przekona to oczywiście może sobie pójść na kebaba, ale na pewno nie będzie mógł z nim przyjąć do rudego. Wydaje się to oczywiste, ale pisze dla pewności.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Cóż, jest to ich decyzja biznesowa.
Ja osobiście po spróbowaniu tamtejszej kuchni będę wybierał się na kebaba, choć w moim przypadku nie chodziło o wielkość porcji, najwidoczniej wolę kuchnie po odkryciu Ameryki :wink: .

Zdecydowanie bardziej podeszła mi płynna część ich menu.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Z tym krasnoludzkim kociołkiem coś było nie tak, ale ogólnie ludzie jak najbardziej chwalą smak potraw goblina. Dlatego przemysł to 8)
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Za tą kasę w Krakowie zjesz duży obiad w rynku . Tak więc to nie naliczanie gastronomiczne tylko krasnoludzie skąpstwo... które oczywiście rozumiem :mrgreen: ale nie szanuje :)...

Btw wypowiedzi Leoha - byłem w dwóch restauracjach Magdy K. Zapłaciłem sporo - ale każda porcja była taka że nie mieściła się na talerzu...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

PiotrB pisze:Solo się bardzo zmienił - teraz jest super gościem przy stole. Ja bardzo chętnie zawsze z nim zagram- przeszedł długą drogę od czasu kiedy jako gówniarz przyjeżdżał na Krakony[...]znowu będzie mistrzem - jak kiedyś - tylko teraz takim prawdziwym a nie oszukiwanym :)
+1
mało tego teraz sie go lubi podwójnie :) masy przybyło ;)
nie przesadzałbym jednak z tym przegrywaniem, Solo teraz kombinuje nad armiami, rozpami jak juz wykombinuje to bedzie klepał maskacze
ponadto nikt mu nie odbierze sobotniego zwyciestwa w Krakowie

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

PiotrB pisze:Za tą kasę w Krakowie zjesz duży obiad w rynku . Tak więc to nie naliczanie gastronomiczne tylko krasnoludzie skąpstwo... które oczywiście rozumiem :mrgreen: ale nie szanuje :)...
Yhm znam 3 restauracje na rynku gdzie za 15 zł sie najesz - McDonalds, KFC na floriańskiej i Akropolis. Gdzie indziej przynajmniej 20zł za obiad. No ok. pewnie gdzieś znajdziesz za to barszcz z krokietem, czy porcje pierogów. Ale za takie chaczapuri to z dwie dychy już trzeba płacić.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Koko gospoda na gołębiej. Kto nie był ten nic nie wie o tanim i dobry jedzeniu ;D. Ja jem połówkę za 10zł, bo normalnej porcji (14-16zł)nie przejem ;p. Kuchnia ( bardziej to taka baro-kawiarnia) Orientalna na Szewskiej to samo co wyzej, tylko niższy standard lokalu. I jeszcze kilka innych, tylko po co pisać? Skoro Krk sie nie przeniesie do Katowic ;p

Tak tylko wtrącam jak mowa o krakowskich tanich knajpkach ;p
xYz

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Nie serwują ziemnikaów w Rudym to i trudno się najeść :D Mi osobiście kuchnia przypadła do gustu.
W szczególności można dostać takie specjały jak karaimskie kibyliny albo wędzone świńskie uszy. Główne moje zastrzeżenie związane jest z nazwami w menu - niby klimatyczne ale z drugiej strony trzeba się namęczyć czytając o uszach trolla, lembasach itp.
\/\

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Gremlin pisze:Koko gospoda na gołębiej. Kto nie był ten nic nie wie o tanim i dobry jedzeniu ;D. Ja jem połówkę za 10zł, bo normalnej porcji (14-16zł)nie przejem ;p. Kuchnia ( bardziej to taka baro-kawiarnia) Orientalna na Szewskiej to samo co wyzej, tylko niższy standard lokalu. I jeszcze kilka innych, tylko po co pisać? Skoro Krk sie nie przeniesie do Katowic ;p

Tak tylko wtrącam jak mowa o krakowskich tanich knajpkach ;p
U Babci Maliny w PANie(sławkowska) jesz staropolski obiad za 15 taki że nie zmieścisz... a druga taka jest na Szpitalnej. Wiem co mówię bo często jadam na mieście co chyba widać po mnie :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Na przedostatnim turnieju zamówiłem gulasz w chlebie i chwilę później garniec krasnoludzkiej mamuśki bodaj, i wyszedłem głodny, trzeba było się dopychać kebabem. Dla porównania w Chłopskim Jadle (podobne aspiracje kulinarne) w tej cenie zjesz obiad po którym nie wychodzisz, tylko się wytaczasz. Znam też restauracje w Krakowie w których nie da sie przejeść obiadu za 25 zł.
Do smaku potraw w Goblinie nic nie mam, są wyśmienite, jednakże porcja wielkości przystawki w cenie obiadu to nie jest to. A szkoda. Piwa się chętnie napiję, ale na żarcie do turka.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Battlowi smakosze.

Stoły były? Tereny były? Figurki były?noo...

... i piwo było? A i Cycki były? - te z kurczaka się nie liczą.

Turniej kompletny ;p
xYz

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Fluffy pisze:Dla porównania w Chłopskim Jadle (podobne aspiracje kulinarne)
Nie do końca podobne aspiracje. W Chłopskim Jadle mamy coś zbliżonego do XIX wiecznej kuchnii ziemiańskiej (podobnie jak Babcie maliny i co druga restauracja na Sławkowskiej). W Rudym Goblinie mamy przed kolumbowskie klimaty :)
Część potraw może się powtarzać ale założenia zupełnie inne.
\/\

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Chodzi o wielkość ;). Ja jeszcze się zastanawiałem nad kupnem, ale jak zobaczyłem porcje, to się zreflektowałem , przecież nikt nie każe mi tam jeść. Jak już płacę 20+ za potrawę, to muszę być potem najedzony ;).
A na temat samego turnieju już się wypowiadałem, moja ulubiona miejscówka obecnie na lokale. Jorguś też był fantastyczny (i piwo wraz z burgerem w cenie!), tylko ten cholerny dojazd...

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

A ja lubię placki

i niech ktoś mi powie, że post nie w temacie :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Powiem wam, że ja tam też nie przychodzę grać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Jak wszyscy to wszyscy !

Ja dla siebie nic nie znalazłem w menu poza piwkiem, mogli by zrobić menu bardziej dopasowane pod ogół tym bardziej ze nie można nic ze sobą wnosić
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

ODPOWIEDZ