Ej jak to? Mi pisze na steamie że dopiero w poniedziałek mogę odpalić... AoW II było doskonałe - zobaczymy co będzie teraz.... dużo dobra w tym roku....
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
No racja, a już się ucieszyłem... Zapomniałem, że teraz nie wystarczy mieć pudełka i cd, żeby móc pograć
Bogins- tak, dość przypomina Heroesy, bo to ten sam gatunek . Jednak wiele rozwiązań jest innych niż w homm.
Gra jest po prostu świetna. Ja dopiero wczoraj zacząłem kampanię i myślę tylko o tym, żeby grać . Wywołuje klasyczny syndrom "jeszcze jednej tury". Grafika w tego typu produkcjach, to sprawa drugorzędna, ale muszę przyznać, że wygląda naprawdę dobrze. Design stworów (i ich ilość!) jest ekstra.
Mechanika jest taka jak powinna być- bardzo dobra i dopracowana. Zauważyłem tylko kilka błędów związanych z tłumaczeniem- tekst nachodził na obrazki, albo przykrywał inny.
Kto jeszcze nie grał to szybciutko do sklepu. Najlepsza strategia ostatnich czasów - pograłem długo i bije wszystko co zostało ostatnio wyprodukowane. Szkoda że mi zwalnia przy full detalach...mam i5 i 2 megową kartę ...chyba czas ja zmienić.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Pograłeś? Czyli już nie grasz? Ja dalej delektuję się kampanią i czuję, że nieprędko rozstanę się z AoW3. W ciągu ostatnich pięciu lat, żadna strategia turowa mnie tak nie wciągnęła.
Cały czas gram i mi się nie nudzi. Też wydaje mi się że na dłużej przy tej grze zostanę. Mam podobne odczucia jak Ty - gra trafia w najczulszej punkty graczy. Dobra AI - zero bugów- niezwykła fabuła. Ekonomia i strategia . Setki jednostek i czarów - a wszystko to dobrej oprawie graficznej.
Ja bardzo lubię HOMM i do tej pory gram w "trójkę" a teraz widziałem że wrzucono na forum kolejny dodatek fanowski?
Ostatnio grałem np. w disciples 2...
Mówicie że dobre?
Z tego co patrzę to na necie po 75złociszy chodzi.
Hmm jakie są nacje?
Edit
Prosiłbym o krótki opis graczy
wysokie elfy,ludzie, orki,gobliny,smokowcy,dwarfy + kupa demonów ,ożywnieców ,żywiołaków które przyzywasz...
Każda rasa ma coś fajnego . Klasy bohaterów:Teokratę, Generała, Czarownika, Łotrzyka, Drednota oraz Arcydruida
Na sieci jest pełno recenzji... poczytaj i wyciąg wnioski.
Dla mnie gra jest fajna bo cały świat żyje. Kupa Eventów- rozwój ekonomiczny miast i stref wpływów. Oraz niezwykle urozmaicone bitwy. Usunięto to co było nie hallo w AoW2 czyli enchantmenty stałe na jednostki- po pewnym czasie te jednostki jeździły jak choinki - teraz wraz z bitwą - czar się kończy...