NoWE (zbiór plot str. 113)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Re: NoWE.

Post autor: kangur »

Luc pisze:Czyli nigdy nie będziemy mieć booka aktualnego z edycją ?
Bo wyjdzie book i przez raptem 2 miesiące będzie tylko 8 edycyjny ? :P

Ehh...oby ta 9 edycja sprawiła, że po wejściu do lasu masz analny terror i gang bank wszystkimi gałęziami :D
Wtedy armia zmieni nazwe na Red tube elves :lol2:
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Coś mi się wydaje, ze ta 9 ed. to bujda na resorach. Raz mówią że ma wyjść zaraz w tym roku, a potem ze najwcześniej w 2015. Zero spójności #-o
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Znikł batalion ze strony games-workshop czyżby miała się pojawić jakaś "atrakcyjna" opcja "BUY NOW - 1 CLICK" :mrgreen:
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Morok

Post autor: Morok »

9 edycja ma być za 3 lata a WE TK BRET I BEASTY MAJĄ BYĆ WYCOFANE Z WFB

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

THIEF pisze:9 edycja ma być za 3 lata a WE TK BRET I BEASTY MAJĄ BYĆ WYCOFANE Z WFB
kewl! :-s
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill

Morok

dziś czytałem takie info bo nie przynoszą zysku GW bo pomyleńcom ciężko Booki zrobić i wskrzesić chęci zbierania tych armii

Luc: język ;)

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Plota stara i z brodą, na Warseer'ze bylo już potwierdzone, że WE już są gotowe.

Morok

no oby bo było by to nie rozsądne ;)

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

THIEF pisze:9 edycja ma być za 3 lata a WE TK BRET I BEASTY MAJĄ BYĆ WYCOFANE Z WFB
Toś odgrzał starą plote :mrgreen:
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Jacobs pisze:
Toś odgrzał starą plote :mrgreen:
Ja mogę odgrzać inną

WE i BRETKA mają wyjść w jednym booku!!! :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Psikus będzie, jak w maju zamiast lecieć po kawalerie na jelonkach będziemy musieli się zaopatrzyć w bretońską lance :lol2:
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Jacobs pisze:Psikus będzie, jak w maju zamiast lecieć po kawalerie na jelonkach będziemy musieli się zaopatrzyć w bretońską lance :lol2:
To poszukam odpowiednika WE w Warhammerze 40k na bank jest tam równie wkurzająca przeciwników armia :P albo będę typowym klimaciarzem (coś jak Dogs of War :P)

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Luc pisze:
Jacobs pisze:Psikus będzie, jak w maju zamiast lecieć po kawalerie na jelonkach będziemy musieli się zaopatrzyć w bretońską lance :lol2:
To poszukam odpowiednika WE w Warhammerze 40k na bank jest tam równie wkurzająca przeciwników armia :P albo będę typowym klimaciarzem (coś jak Dogs of War :P)
Te plotki są co najmniej bardzo wątpliwe. Jednakże hipotetycznie szukając odpowiednika WE możesz śmiało pozostać przy WFB i postawić na odpowiednio złożone lizaczki. Mechanika bardzo podobna na spamie skinków przy jednoczesnym zachowaniu wood elfickich korzeni: partyzantka z kontrą, kompletny brak machin i mocna magia. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Zasięgi nie ta (ze strzelania), tough inny, no i magia (w lizakach jest jak zawsze mocna) w WE jest poniżej przeciętnej - więc trochę naciągane porównanie.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Lenar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lenar »

Luc pisze:
Ja mogę odgrzać inną

Właściwie to ma sens. Lorien to przecież tylko rezerwat dzikusów na obrzeżach cywilizowanego państwa. Gdyby okroić ilość jednostek w WE o połowę można by spokojnie resztę wcielić do armybooka Bretonni : )

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Różnic naturalnie jest dużo więcej, ale tak jak wspomniałem, w moim odczuciu do partyzantki WE najbliższa będzie partyzantka LIZZ.

Mnogość skirmishowych formacji (w tym corowe skinki), a zasięgi mimo wszystko nie są problemem - chameleony mają scouta, terradony vanguard + fly, a do drobnych korekt pozycji jest walk between the worlds slanna z high magic (najciekawiej sprawdza się z unitem salamander).
Zarówno skinki jak i elfy są miękkie, twardości LIZZ dodają głównie saurusowi kowboje na coldach ze swoim as 1+ i T5.

Wracając do tematu i nawiązując do mojego poniekąd niezbyt trafnego porównania obecnego potencjału magicznego WE i LIZZ, to prorokuję, że z nowym armybookiem WE (który z pewnością się pojawi) zdolności magiczne leśniaków zostaną zbliżone do ich elfich kuzynów. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Lenar pisze:
Luc pisze:
Ja mogę odgrzać inną

Właściwie to ma sens. Lorien to przecież tylko rezerwat dzikusów na obrzeżach cywilizowanego państwa. Gdyby okroić ilość jednostek w WE o połowę można by spokojnie resztę wcielić do armybooka Bretonni : )
Obrazek
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Jacobs pisze:
Lenar pisze:
Luc pisze:
Ja mogę odgrzać inną

Obrazek
+ milion =D> =D> =D>

You made my day Jacobs! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Siema. Wychodzą te leśniaki w końcu czy nie? Bo ja nie wiem za bardzo co się dzieje w wfb od dawna, a pomyślałem, że może czas znów zacząć plewić w tą grę :) pzdr.
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Jacek_Azael pisze:Siema. Wychodzą te leśniaki w końcu czy nie? Bo ja nie wiem za bardzo co się dzieje w wfb od dawna, a pomyślałem, że może czas znów zacząć plewić w tą grę :) pzdr.
Jeśli wierzyć plotkom, a wszystkie poprzednie się ładnie zgadzały to nasz nowy book wyjdzie za około 1,5 miesiąca czyli gdzieś w połowie maja :)

Jacku jestem w szoku, że Ty żyjesz ;)

Wyprowadziłeś się z Poznania i słuch o Tobie zaginął :P

Zablokowany