mają przyjemność zaprosić na Parowy turniej Patrolowy gry bitewnej Warhammer Fantasy Battle

Termin: 27.04.2014r.
Miejsce: Łódzki Dom Kultury w Łodzi. Sala 313.
Wejściówki: 10pln od osoby (w tym 1zł pójdzie na ŁRG, więc Członkowie "Wargaming Łódź" uiszczają 1zł ze względu na składki, co bym się mógł ze Stalkerem rozliczyć).
Planuję zgłosić imprezę do Łódzkiego Rankingu Graczy oraz Ogólnopolskiej Ligi

Ramówka:
9:00 - 9:30 - Zapisy
9:30 - 11:30 - 1 Bitwa
11:30 - 13:30 - 2 bitwa
13:30 - 14:00 - Przerwa
14:00 - 16:00 - 3 bitwa
16:00 - 18:00 - 4 bitwa
Format:
- Każdy rodzaj Sojuszu liczy się jako Suspicious Ally.
- Drużyny na 1200pkt. Armie na 500-700pkt (Ogre Kingdoms zawsze 500pkt, The Empire, Orcs & Goblins oraz Warriors of Chaos max 650pkt), wedle uznania graczy w drużynie (np. 576pkt + 624pkt).
- Nie trzeba wystawiać żadnych Postaci, w tym Generała (np. Wampiry), Chorążego (np. Bretonnia), czy Hierofanty (Królowie Grobowców), ale ze wszystkimi konsekwencjami, które wiążą się z ich brakiem. Jeśli ktoś ma jednak takie życzenie, może wystawić Postać, ale tylko jedną i tylko ze slotu Hero, która staje się automatycznie Generałem Armii, za zabicie którego przyznawane jest dodatkowe 25pkt, oprócz jego kosztu punktowego.
- Maksymalnie 2 razy ten sam wybór Core w armii.
- Maksymalnie 1 jednostka z grupy jednostek Special w armii.
- Maksymalnie 1 jednostka z "Toughness 5+" i maksymalnie 1 jednostka z "Armour Save 1+" w armii.
- Brak jednostek Rare, "Eteryków", Maszyn, Monsterów i "Reign of Chaos".
- Magia jako 2xD3 i Czary rzucane z max 3 kostek.
- Maksymalnie 20 "Pestek" w armii, włączając Postacie. Modele z Multiple Shot (X) liczą się X-razy.
- Jednostka do 25 modeli i 25% punktów armii.
- SLOS
- Progi co 100pkt.
Zasady na Turnieju:
- Sędzią będę Ja i postaram się mieć na miejscu Rule Book, aktualne FAQi/Erraty oraz Uściślenia Sędziowskie.
- Gramy w drużynach 2 osobowych. Gdyby w ostateczności komuś nie udało się znaleźć pary (postaramy się pomóc mimo wszystko), a chce zagrać w turnieju, może wystartować indywidualnie 2 armiami.
- Zakaz Proxów (Alternatywne Modele i Konwersje to nie Proxy).
- Niedopuszczeni są "Imienni" Bohaterowie.
- Obowiązują oficjalne FAQ/Erraty z GW, Uściślenia Sędziowskie, Rule Book i Army Booki wydane do dnia 23.04.2014r.
- Przesłanie poprawnego zgłoszenia (Imiona, Nazwiska, Nicki, Miasta, Armie i Rozpiski w Drużynie) w formacie PDF do 23.04 do 23:59 (środa) na adres azurixxx@gmail.com oraz informacja o uczestnictwie w temacie turnieju gwarantuje 5DP i wydrukowanie rozpiski.
- Obowiązkowe: Army Book, Rozpiska (jeśli niewydrukowana przeze mnie), Wzorniki (jeśli wymagane), Miarka i Kostki (Scatterka i Artyleryjka jeśli wymagane oraz co najmniej 10 sztuk K6). Za każdą z tych 5 pozycji przysługuje 1DP dla każdego z Graczy w Drużynie.
Zgłoszenia:
Challange:
P.S.: Ewentualne zmiany, bo mogłem coś przeoczyć, postaram się oznaczać na kolorowo