Rozpiski
Moderator: esgaroth
Re: Rozpiski
Niestety nie ,
Nie chciało mi sie przeklejać maruderów na inne podstawki i przez to poszedłem z Imperium
P.
Nie chciało mi sie przeklejać maruderów na inne podstawki i przez to poszedłem z Imperium
P.
Hej wszystkim!
Mam jakąś armię do DoW, i ostatnio mnie zastanawia, jak sobie radzicie w chwili obecnej. Wiem, że GW zawiesiło zasady do naszej armii. Na podstawie jakich zasad gracie i jak sprawuje się armia w obecnych realiach 8. edycji? Jak sobie radzicie na turniejach? Dawno nie grałem w Warhammera, stąd u mnie tak trywialne pytania.
Pozdrawiam wszystkich "psiarzy"
Mam jakąś armię do DoW, i ostatnio mnie zastanawia, jak sobie radzicie w chwili obecnej. Wiem, że GW zawiesiło zasady do naszej armii. Na podstawie jakich zasad gracie i jak sprawuje się armia w obecnych realiach 8. edycji? Jak sobie radzicie na turniejach? Dawno nie grałem w Warhammera, stąd u mnie tak trywialne pytania.
Pozdrawiam wszystkich "psiarzy"
Skoro nikt się nie odzywa, to ja się "pochwale". Jak już wreszcie uda mi się z kimś zagrać, to na fanowskim armybook'u, dotychczas nikomu to nie przeszkadzało, choć z drugiej strony na turnieje nie jeżdżę. Na tych zasadach Psy radzą sobie całkiem dobrze, ale na szczęście do przegiętości im daleko
Hejka,
Ja też mam po 7,5.
Grałem dzisiaj taką oto rozpiską na 1k <gramy ze znajomymi dla czystego funu z ograniczeniami na lordów i rary, które same mogą wygrać grę np. hydra> .
Pejmaster - pistolety, rror, es, ha
Mag - 2 lvl wahałem się między lightem a hevenem <na te pkt fire robi straszną siękę - ale brak mu trochę finezji > i padło na light wylosowałem 2 i 4 .....
9 duelistów z pistolami
9 duelistów z pistolami
10 Kislevitów - fcg, barding
15 Dwarfów - kusza, dwurak
14 Dwarfów - kusza, dwurak
Grałem na HE w skłądzie mag 2 lvl ze złym i okrutnym bs, ok 10 WL, 0k 10 PG, ok 10 SM 10 łucznków 5 lekkich kwalerzystów 5 x SH bolt i orzeł.
Rozegraliśmy pełne 6 tur, jemu zostało 2 WL i 7xSM z Magiczką mi cała Kawa i Całe Dwarfy ogołem wynik 11:9. Przyjemna gra, dużo strzelania i magowania, dużo róznych figurek - DoW Rulz.
Jednakże, zastanawiam się jaki oddział dodać, coby ta rozpiska miała większy wygar w CC - jakieś sugestie ? Ogry ? Maruderów ? Pomysły?
P.
Ja też mam po 7,5.
Grałem dzisiaj taką oto rozpiską na 1k <gramy ze znajomymi dla czystego funu z ograniczeniami na lordów i rary, które same mogą wygrać grę np. hydra> .
Pejmaster - pistolety, rror, es, ha
Mag - 2 lvl wahałem się między lightem a hevenem <na te pkt fire robi straszną siękę - ale brak mu trochę finezji > i padło na light wylosowałem 2 i 4 .....
9 duelistów z pistolami
9 duelistów z pistolami
10 Kislevitów - fcg, barding
15 Dwarfów - kusza, dwurak
14 Dwarfów - kusza, dwurak
Grałem na HE w skłądzie mag 2 lvl ze złym i okrutnym bs, ok 10 WL, 0k 10 PG, ok 10 SM 10 łucznków 5 lekkich kwalerzystów 5 x SH bolt i orzeł.
Rozegraliśmy pełne 6 tur, jemu zostało 2 WL i 7xSM z Magiczką mi cała Kawa i Całe Dwarfy ogołem wynik 11:9. Przyjemna gra, dużo strzelania i magowania, dużo róznych figurek - DoW Rulz.
Jednakże, zastanawiam się jaki oddział dodać, coby ta rozpiska miała większy wygar w CC - jakieś sugestie ? Ogry ? Maruderów ? Pomysły?
P.
No to macie coś nie tak z tym AB - powinni być po 10.
@Piękny - nie do końca wiem, na jakie zasady DoW grasz, gdyż wystawiasz "Kislevitów". Jeżeli jako zwykłą ciężką kawalerię, to OK.
Na kompilacji Furiona (którą sam przyjmuję jako wyznacznik obecnych DoW) w CC najbardziej dają radę Long Drongi i Marauderzy z flailami (oba oddziały najlepiej po 30 szt., by wydobyć z nich potencjał). Jednak wówczas będziesz musiał zmienić taktykę nieco, bo obecnie raczej stałeś i strzelałeś.
Niemal zawsze warto też dać Hot Pota, który jak na te 50 pts. jest bardzo dobry.
@Piękny - nie do końca wiem, na jakie zasady DoW grasz, gdyż wystawiasz "Kislevitów". Jeżeli jako zwykłą ciężką kawalerię, to OK.
Na kompilacji Furiona (którą sam przyjmuję jako wyznacznik obecnych DoW) w CC najbardziej dają radę Long Drongi i Marauderzy z flailami (oba oddziały najlepiej po 30 szt., by wydobyć z nich potencjał). Jednak wówczas będziesz musiał zmienić taktykę nieco, bo obecnie raczej stałeś i strzelałeś.
Niemal zawsze warto też dać Hot Pota, który jak na te 50 pts. jest bardzo dobry.
Na tym samym co Ty:)
Tak Kislevici to zwykła kawa, mam takie figurki i z przyzwyczajenia tak mówię. No właśnie myslałem o marudach - rozumiem że teraz są na dużych podstawkach ? Longi ? hmm ale oni majątylko s4 ? czy coś przegapiłem ?
Myślałem jeszcze o ograch z dwurakami ....
Teraz mocno strzelałem, to fakt, ale też dzieki lightowi i speed of light dość mocno poturbowałem Helfy w CC
Myślę jeszczeo Volandach zamiast zwykłej kawy
Do czwartku muszę nowe rozpiski porozkminiać.
Edit: tak Hot pot wpada na bank do rozpiski.
P.
Tak Kislevici to zwykła kawa, mam takie figurki i z przyzwyczajenia tak mówię. No właśnie myslałem o marudach - rozumiem że teraz są na dużych podstawkach ? Longi ? hmm ale oni majątylko s4 ? czy coś przegapiłem ?
Myślałem jeszcze o ograch z dwurakami ....
Teraz mocno strzelałem, to fakt, ale też dzieki lightowi i speed of light dość mocno poturbowałem Helfy w CC
Myślę jeszczeo Volandach zamiast zwykłej kawy
Do czwartku muszę nowe rozpiski porozkminiać.
Edit: tak Hot pot wpada na bank do rozpiski.
P.
Marauderzy są na małych podstawkach.
Drongów weź 30tu, stawiasz w hordzie i masz 40 ataków z S4 AP z dobrym WS i po inicjatywie (właściwie to więcej, bo jest jeszcze szef). Oczywiście wcześniej odpalasz 40 strzałów z pistoletów jako stand and shoot. To jest dobry wygar.
Volandzi są warci swoich punktów.
Drongów weź 30tu, stawiasz w hordzie i masz 40 ataków z S4 AP z dobrym WS i po inicjatywie (właściwie to więcej, bo jest jeszcze szef). Oczywiście wcześniej odpalasz 40 strzałów z pistoletów jako stand and shoot. To jest dobry wygar.
Volandzi są warci swoich punktów.
Mam kilka modeli z różnych armii w domu i tak zastanawiałem się co z nimi zrobić aż wpadłem na pomysł zrobienia armii DoW, poklikałem w AB i coś takiego mi wyszło, będzie to działać?
1 Hireling Wizard Lord @ 290.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Metal
Talisman of Preservation [45.0]
Power Scroll [35.0]
1 Hireling Wizard Lord @ 305.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Metal
Obsidian Lodestone [45.0]
Pike of Remas [25.0]
Dispel Scroll [25.0]
1 Paymaster @ 104.0 Pts
Barding; Halberd; Heavy Armour; Shield
Bright Helm of Myrmidia [20.0]
Dragonbane Gem [5.0]
1 Warhorse @ [0.0] Pts
1 Mercenary Captain @ 164.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Shield; Pistol
Dragonhelm [10.0]
Dawnstone [25.0]
The Other Trickster's Shard [15.0]
1 Pegasus @ [50.0] Pts
1 Mercenary Captain @ 139.0 Pts
Heavy Armour
Enchanted Shield [10.0]
Luckstone [5.0]
Sword of Might [20.0]
1 Pegasus @ [50.0] Pts
8 Duellists @ 40.0 Pts
8 Duellists @ 40.0 Pts
8 Duellists @ 40.0 Pts
13 Heavy Cavalry @ 308.0 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Champion
5 Light Cavalry @ 60.0 Pts
Spear
Spear
10 Halflings @ 60.0 Pts
Normal Bow
10 Crossbowmen @ 80.0 Pts
1 Cannon @ 85.0 Pts
1 Cannon @ 85.0 Pts
14 Mengil Manhide's Manflayers @ 458.0 Pts
Great Weapon; Rptr Crossbow; Heavy Armour; Standard; Musician
#Banner Of Kalad
1 Mengil Manhide
Models in Army: 91
Total Army Cost: 2398.0
1 Hireling Wizard Lord @ 290.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Metal
Talisman of Preservation [45.0]
Power Scroll [35.0]
1 Hireling Wizard Lord @ 305.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Metal
Obsidian Lodestone [45.0]
Pike of Remas [25.0]
Dispel Scroll [25.0]
1 Paymaster @ 104.0 Pts
Barding; Halberd; Heavy Armour; Shield
Bright Helm of Myrmidia [20.0]
Dragonbane Gem [5.0]
1 Warhorse @ [0.0] Pts
1 Mercenary Captain @ 164.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Shield; Pistol
Dragonhelm [10.0]
Dawnstone [25.0]
The Other Trickster's Shard [15.0]
1 Pegasus @ [50.0] Pts
1 Mercenary Captain @ 139.0 Pts
Heavy Armour
Enchanted Shield [10.0]
Luckstone [5.0]
Sword of Might [20.0]
1 Pegasus @ [50.0] Pts
8 Duellists @ 40.0 Pts
8 Duellists @ 40.0 Pts
8 Duellists @ 40.0 Pts
13 Heavy Cavalry @ 308.0 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Champion
Spear
Spear
10 Halflings @ 60.0 Pts
Normal Bow
1 Cannon @ 85.0 Pts
1 Cannon @ 85.0 Pts
14 Mengil Manhide's Manflayers @ 458.0 Pts
Great Weapon; Rptr Crossbow; Heavy Armour; Standard; Musician
#Banner Of Kalad
1 Mengil Manhide
Models in Army: 91
Total Army Cost: 2398.0
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2014, o 16:54 przez Celedor, łącznie zmieniany 1 raz.
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Niedopaczenie. W takim wypadku za cannona wchodzą kusznicy i pistolet na jednym pegaziście.
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/