Kibicowski Flame

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

W okolicy miejsca w którym mieszkam w Krakowie zgineło dwóch kolesi. Jeden zaszlachtowany nożem ok 500 m dalej, drugi dosłownie pod moja klatka dostał siekiera w plecy.
Oczywiście z powodu barw klubowych.
W sąsiedniej dzielnicy pocharatano nożem małą, może 6 letnią dziewczynkę wracającą z przedszkola. Pocięto jej calą twarz. bo to dziecko psa, trzeba zabic.
Abstrachując od faktu, że po Kraku chodzą grupy podpitych bandziorów zaczepiających (zwykłych) ludzi po czym pada pytanie: który klub?
Masz 50% szans na wpierdol.
Tak, subkultura kiboli mi naprawdę imponuje. To są naprawdę "wporzo ziomale"...

Awatar użytkownika
Trojek
Mudżahedin

Post autor: Trojek »

Pingus sprawiasz wrazenie czlowieka z uposledzonymi zmyslami i umyslem, moze poza czuciem bo stukasz w klawiature.

Przede wszystkim ludzie chodza w trzech zasadniczych celach na mecze:

- obejzec meczyk, zjesc kielbaske i przybic piatke jak strzela gola (powszechnie tzw. piknik, nie rozumiem ludzi ktorych razi to slowo, to przypomina piknik - sielanka, spokojne ogladanie meczu na zywo, dla mnie nic zlego)
- dla dopingu szeroko rozumianego - tj. drzec ryja ze chcemy gola, i pomagamy grupa ULTRASOW (Ci co 99% zycia posiwecaja na zrobienie z meczu widowiskowego spektaklu) robic oprawy przez podniesienie kartonika, odpalenie racy lub wciagniecie flagi - przez ULTRAS przygotowanych.
- dla zadymi, czesto to nie sa chuligani, tylko zgraja prostakow robiacych cos pod wplywem bedac, choc nie zawsze. Jednak obecnie baaardzo zadko zdazaja sie ustawki na meczach, wiec Ci co dym robia to niestety po prostu czesto tylko idioci.

Porblem ludzi pokroju Pingusa polega na calkowitym uleganiu tzw. ukrytej teorii osobowosci - czlowiek ma szalik wiec pewnie to chuligan i mnie skroi, a potem zgwalci moje dzieci. Problemem stadionow sa wlasnie idioci psujacy widowisko, praktycznie nigdy nie sa to chuligani (Ci robia to w "cywilizowany" sposob, dla mnie bez klopotu, jak 200 ludzi chce sie tluc do nieprzytomnosci w srodku lasu, to dla mnie bomba) i absolutnie nigdy to nie sa ULTRASi. Niestety nikt tego nie rozumie i malo kto zdaje sobie sprawe z tego ze kazdy chce wyeliminowania bandy debili, ale z glowa - usuwajac tych co robia cos zlego.

Przyklad obecnie Legii: czlowiek chcial pijany wejsc na stadion : dozywotni zakaz (tj. do odwolania, czyli az Miklas pojdzie precz), chlopak dostal za race miesiac prac spolecznych : dozywotni zakaz (od klubu rzecz jasna), ktos zaintonowal przyspiewke: Walter! Mordo TY moja! : ostrzezenie ze jeszcze raz i bedzie zakaz. To klasyczny problem pilki noznej, obrywa sie ludziom robiacym pozytywnie dla Polskiej pilki noznej przez jakis debili, no i przede wszystkim przez debili pokroju Pingusa stawiajacych wszystkich w jednej lini.

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Sory, ale czuję się urażony, nie tym, że napisałeś mi coś obraźliwego i zaczepnego, ale tym, że zarzucasz mi coś czego nie napisałem, przeczytaj najpierw moje posty i zobacz jak wyraźnie rozróżniam wszystkie wymienione przez Ciebie grupy kibiców, nie znajdziesz w nich nawet skorelowania dwóch podobnych grup ze sobą pod względem części wspólnej ogółu zbiorowość dwóch grup. Jedyne co można wywnioskować (z moich wypowiedzi) to to, że te grupy podobne ideowo (możemy to sformułować "życie za klub" lub jakoś delikatniej w stosunku do ultrasów) przynajmniej po części się wspierają.

Piknik absolutnie nie jest pejoratywny - w mojej opinii porządany.

Zczuba po wilnie napisało dobry mini-felieton o tym co jest porządane na stadionie przez kibiców, nie tych "prawdziwych", tylko rzeczywistych fanów piłki nożnej. No offence.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Fluffy pisze:W okolicy miejsca w którym mieszkam w Krakowie zgineło dwóch kolesi. Jeden zaszlachtowany nożem ok 500 m dalej, drugi dosłownie pod moja klatka dostał siekiera w plecy.
Oczywiście z powodu barw klubowych.
W sąsiedniej dzielnicy pocharatano nożem małą, może 6 letnią dziewczynkę wracającą z przedszkola. Pocięto jej calą twarz. bo to dziecko psa, trzeba zabic.
Abstrachując od faktu, że po Kraku chodzą grupy podpitych bandziorów zaczepiających (zwykłych) ludzi po czym pada pytanie: który klub?
Masz 50% szans na wpierdol.
Tak, subkultura kiboli mi naprawdę imponuje. To są naprawdę "wporzo ziomale"...
Taki jest Krakow

Nie na darmo na jednej z flag Craxy jest wypisane "Krakow-Miasto tysiąca noży"(czy jakos tak).

Bolesne ale prawdziwe.
a o co bojujecie?
My lubimy Battla a oni tluc sie w lesie.my nie kumamy czemu oni to robia a oni nie kumaja czemu dorosli graja w żolnierzyki.Kazdy robi to co lubi.W lesie nikomu nie przeszkadzaja wiec mi to jest obojętne.
Ostatnio zmieniony 15 paź 2007, o 22:59 przez Chory, łącznie zmieniany 1 raz.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Trojek pisze:Pingus sprawiasz wrazenie czlowieka z uposledzonymi zmyslami i umyslem,
Panowie, ja wiem że temat jest o kibolach, ale nie schodźmy do kibolskiego poziomu dyskusji ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Tomash pisze:
Trojek pisze:Pingus sprawiasz wrazenie czlowieka z uposledzonymi zmyslami i umyslem,
Panowie, ja wiem że temat jest o kibolach, ale nie schodźmy do kibolskiego poziomu dyskusji ;)
Ty chyba nie wiesz co to kibolski poziom dyskusji.Przegladnij to forum i takie ciekawe tematy jak ten :wink: :

http://lechia.gda.pl/forum/watek/3567/

Kibiców Lechi uprzedzam że wybór linka i forum był czysto przypadkowy. :D

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Trojek pisze:
Przyklad obecnie Legii: czlowiek chcial pijany wejsc na stadion : dozywotni zakaz (tj. do odwolania, czyli az Miklas pojdzie precz), chlopak dostal za race miesiac prac spolecznych : dozywotni zakaz (od klubu rzecz jasna), ktos zaintonowal przyspiewke: Walter! Mordo TY moja! : ostrzezenie ze jeszcze raz i bedzie zakaz. To klasyczny problem pilki noznej, obrywa sie ludziom robiacym pozytywnie dla Polskiej pilki noznej przez jakis debili, no i przede wszystkim przez debili pokroju Pingusa stawiajacych wszystkich w jednej lini.
No... Ale przeca Miklasy zapowiedziały - cel najważniejszy, niezależnie od środków...
Obrazek

Awatar użytkownika
Trojek
Mudżahedin

Pingus strone wczesniej krytykujesz race i skladasz jakies dziwne postulaty dotyczace zmiany kibicowania - jak dla mnie absurdalne! TO jak zajebiste oprawy powstaja z racami przechodzi ludzkie pojecie

http://www.youtube.com/watch?v=w2a1Tkdey4E

zabranianie tego to przetracanie ruchowi kibicowskiemu kregoslupa.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

a raczej wspieranie bezmyslnej nawalanki.
Bo skoro spiewanie zle, robienie oprawy zle, samo ogladanie meczow jest glupie i pozbawione celu - to realnie zostaja burdy na stadionach.

ale tak to jest, jak sie najpierw pisze, a potem mysli.. albo w ogole nie mysli..

Kibicowanie jest strasznie podobne do WFB - ludzie jezdza na turnieje przez pol kraju; ludzie jezdza na mecze.
jedni maja koszulki klubow zolnierzykowych; drudzy szaliki swoich druzyn
i co najwazniejsze. I jedni i drudzy niekiedy pija za duzo i robia po tym bydlo - oznacza to, ze od razu obydwie formy rozrywki trzeba z gory przekreslic? Naprawde chlopaki, ktory z was jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem - bo wasza aspoleczna podstawa polegajaca na mieszaniu alkololu z tym szczytnym hobby jakim jest WFB niszczy nasza reputacje oraz zniecheca nieletnich graczy ! To przez was, jak tak dalej pojdzie, mozemy kiedys ulec az takiej degeneracji jak Ci wstretni kibole!

jesli kogos urazil ten post, polecam trzeci link od gory po prawej stronie :) jesli za to ktos nie zrozumial zawartej w nim ironii, to szczerze wspolczuje.

PS. Trojek, jakbys mial linki do filmikow z Jagi to moze wrzuc - co druga oprawa efektowniejsza od tego co wkleiles ;)

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Mam wrażenie ze alkohol nie ma wiele wspólnego z "ustawkami" - to nie dlatego że ktoś się schlał i robi coś głupiego. Zazwyczaj "dymy" poza nielicznymi sytuacjami sa wczesniej zaplanowane prawda?
Więc co Ty True Punk wypisujesz? :|
Własnie na stronie http://www.szalikowiec.com przeglądam filmiki z tych kulturalnych zabaw na stadionach.
Przepraszam, nie mam ochoty "bawic sie" w ten sposób. I każdemu odradzę.

Awatar użytkownika
Trojek
Mudżahedin

Chodzilo mi o pokazanie czegos fajnego z saymi racami.

A tu:

http://www.youtube.com/watch?v=IWxj8ACnVA8

http://www.youtube.com/watch?v=eCEIjl7RcQE

http://www.youtube.com/watch?v=Gm7u4aS8H-w

http://www.youtube.com/watch?v=eQnbo5XRRYE

http://www.youtube.com/watch?v=8Sjn-3GEY98

http://www.youtube.com/watch?v=N9sAqkOlxHg

kilka ciekawszych, chociaz najlepszych moim zdaniem nie ma na youtube.com, mozna posciagac z Legialive.pl

tu jeszcze kompilacja, ale bez kilku najnowszych (tj. zeszle dwa sezony):

http://www.youtube.com/watch?v=YlkJi9rwgi0

Co do jagi... owszem stara sie... moze kiedys :) obecnie czolowka to Legia i lech, bez wdawania sie w szczegoly (tj. lech ma swietne uklady z miastem i klubem i maja ponadprzecietny budzet, za oprawy na ZYLECIE placa kibice), czasem wisla czyms blysnie, ale to tylko z jakis okazji...

Fluffy: po pierwsze link mi nie dziala, po drugie, jakie kulturalne zabawy? Ja od lat nie pamietam dymu na wieksza skale w Polsce w I Lidze. Pojedyncze ekscesy jak w Zabrzu czy na wisle z arka, ale tam wbiegali kibice jednej druzyny, pokzyczeli i wracali, straty byly minimalne ograniczone do zdeptania murawy. Owszem tego tez nie powinno byc i to powinien byc cel dzialaczy, ale nie przesadzajmy, pare lat temu stadiony plonely, teraz jestesmy na takim poziomie i wszystko idzie w dobra strone. W sumie od jakis 3-4 lat nie mialbym absolutnie skrupulow zeby wziasc syna (jakbym go mial ;p) na Legie.

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Trojek pisze:Ja od lat nie pamietam dymu na wieksza skale w Polsce w I Lidze.
Wiem, że to nie ligowe, ale przypominam Wilno. Co się stało to się nie odstanie, ale można było temu zapobiec.

Truepunk: ja jestem bez grzechu.. ;) Nigdy na turnieju syfu nie zrobiłem swoim burackim zachowaniem (pewnie dlatego, że nie piję).

Trojek: krytykuje chuligaństwo i festiwal nienawiści, i przedstawiam bezpieczeństwo nad wspaniałą atmosferę, jeśli nadal nie umiesz tego przeczytać ze zrozumieniem to już nie mój problem.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

A co sie stalo, jak Legia zdobyła Mistrzostwo Polski? Starówka chyba ucierpiała ;)
Trojek ma racje, zrobiliśmy DUUUUŻY krok naprzód
Pingus tez ma rację, jak mam wybierać pomiędzy zakazem rac i śpiewek, a bezpieczeństwem, wybieram bezpieczeństwo. Jezeli dojdziemy do tego, ze beda race, spiewy i bezpiecznie, bede z tego dumny ;)

Awatar użytkownika
Pawełek
Mudżahedin

Post autor: Pawełek »

ale ludzie, race nie mają żadnego związku z bezpieczeństwem.
:roll:

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Pawełek pisze:ale ludzie, race nie mają żadnego związku z bezpieczeństwem.
maja - nie maja... wszystko zalezy od ludzi, ktorzy ich uzywaja... fakt faktem, ze tu bardziej chodzi o dostosowanie sie do decyzji UEFA, ktora rac zakazuje. i tyle.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Prawdziw kibice bawią sę tak:
http://www.youtube.com/watch?v=eu7S8xo9 ... ed&search=

You'll Never Walk Alone!!
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Nordri
Chuck Norris

Post autor: Nordri »

TruePunk pisze: Naprawde chlopaki, ktory z was jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem -
ziuuuuuuuuuuuu......... <JEB!>

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Szmajson pisze:Prawdziw kibice bawią sę tak:
http://www.youtube.com/watch?v=eu7S8xo9 ... ed&search=

You'll Never Walk Alone!!
Spoko, u nas też potrafią: :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=D_CXwkfJOcQ
http://www.youtube.com/watch?v=ljOPoz74QOA

Wracając do tematu, nie wiem o co się tak pienicie, większość pewnie nigdy na stadionie nie była, Angole jeszcze niedawno napieprzali się na stadionach jak dzikie zwierzęta, teraz myslicie, że tam kultura jest?
Biją się dalej, tylko już nie na stadionie, niedługo i u nas tak będzie, hooligans zejdą do podziemia, ale ustawki będą zawsze.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Bezpieczenstwo wazniejsze od dobrej zabawy?

To rozumiem chlopaki, ze wy z domow nie wychodzicie? Bo ryzyko wpadniecia pod samochod jest zbyt wielkie zeby moc zaryzykowac spacer/wypad do kina/na piwo/na uczelnie?

bo to chyba chodzi o to, ze 'moje bezpieczenstwo, albo dobra zabawa INNYCH LUDZI - wybieram MOJE bezpieczenstwo'. 100% obywatelskiej postawy.

zenua

PS. Fluffy. O dymach i ustawkach mimo wszystko nie mam ochoty z Toba dyskutowac - ty swoje wiesz z gazety wyborczej, ja swoje z troche innych zrodel.
Jako ze naszej informacje racej sa sprzeczne; a watpie zebys mial ochote je konfrontowac to dyskusja nie ma sensu..

Ja wiem chlopaki ze po obejrzeniu 'Green Street Hooligan' mozna powiedziec wszystko o ruchach kibicow i chuliganow. ale prosze was, nie szarzujcie.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Ja nie mogę, TruePunk, Ty masz 8 czy 18 lat? Bezpieczeństwo zawsze jest ważniejsze niż dobra zabawa jakichś debili, którzy lubią sobie kogoś palnąć, albo w najlepszym razie nie mają wyobraźni żeby pomyśleć, że mogą komuś zaszkodzić.
O ile sam ten sport, jako przerażająco nudny zwisa mi girlandami tudzież kalafiorem, to ruch kiboli należy niszczyć. 100% nienawiści.

ODPOWIEDZ