Rozpiski

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pedrodilgur
Chuck Norris

Re: Rozpiski

Post autor: Pedrodilgur »

Veta92 pisze:Składam rozpę z założeniem, że wszystko ma być szybkie, ogólnie mega napór i bez nastawienia na magię.
Skoro mówisz że rozpa ma być szybka to nie wrzucał trolli- po pierwsze spowalniają rozgrywkę, a po drugie potrzebujesz BSBka żeby ich pilnować, proponuję jeszcze wrzucenie diabła zamiast lorda, uważam że jest lepszy, ale to subiektywna opinia.

Kofta
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kofta »

To zależy o jakich punktach mówimy, ale zgaduję, że o euro. Po co chcesz wsadzić lorda na DM? To jest wyjście dobre dla bsbeka - daje mu 5T i 3 Woundy - dla lorda lepszy jest dysk, który zapewnia większą mobilność. Wsadzając generała i bsbeka do skulli malujesz im wszystkim tarcze na zbrojach :wink:
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2014, o 18:18 przez Kofta, łącznie zmieniany 1 raz.

Veta92

Post autor: Veta92 »

Kofta pisze:To zależy o jakich punktach mówimy. Wsadzając generała i bsbeka do skulli malujesz im tarcze na zbrojach :wink:
Dlatego myślałem piertownie o trzymaniu ich w małym oddziale knightów żeby "rozbić" atrakcyjne dla przeciwnika cele na więcej. Ale nie jest to chyba najbardziej grywalna opcja?

Kofta

Post autor: Kofta »

Puszczaj ich samemu - z dobrym savem, 3+ wardem i dwurakami są naprawdę wystarczają groźni i twardzi. Uważaj tylko, żeby sami nie szarżowali w spore klocki, a tym bardziej nie daj przeciwnikowi wyprowadzić takiej szarży. W challeng'u (który musisz rzucić lub przyjąć) Twój koń zabije championa i już przegrywasz walkę o dobre kilka punktów.
Jak dla mnie 2 chimery to za dużo - wbrew pozorom łatwo je ubić, zwłaszcza z dystansu.

Veta92

Ale co oni tak właściwie sami mogą zrobić. Tak jak mówisz pojedyncza szarża jest groźna... Więc chyba już bezpieczniej trzymać ich w oddziale.
Co myślicie o tych trollach? To w ogóle grywalna opcja?
A może jednak knighci z klepaczami i 2 oddziały SC?

Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

Post autor: Keller »

Jeśli chodzi o trolle IMO 4 za wiele nie zrobią min.6, optymalnie 8-10 lub po całości całą 12 :P (ja gram na tym ostatnim i mi się w każdej grze sprawdzają) Problem jednak taki, że trzeba ich niańczyć albo generałem w 12" albo bohaterem dołączonym do nich, a przy naporowej rozpie różnie może z tym być. Co do skuli osobiście wole 2x3 niż jeden duży klocek b trudny w manewrowaniu i łatwy do odgięcia przez byle śmieci i tylko czekać na szarżę od boku. Czy DP czy lord to już kwestia gustu i ogrania. Chimery tez potrafią czasami zrobić grę (połowa armii TK na 2700pkt zabita przez 1 chimerę :P), lecz tu problemem jest ilość woundów i ilość wszelkich maszyn D6 dla których będą idealnym celem.

Awatar użytkownika
B.Knight

Post autor: B.Knight »

2400 Pts - Warriors of Chaos Roster

1 Daemon Prince of Nurgle, 480 pts (Daemonic Attacks; General; Magic Level x4; Mark of Nurgle (Daemon); Chaos Armour; Causes Terror; Immune to Psychology; Unbreakable)
1 Biting Blade
1 Charmed Shield
1 Dragonbane Gem
1 Chaos Familiar
1 Flaming Breath
1 The Lore of Death

1 Exalted Hero of Tzeentch (Battle Standard Bearer), 251 pts (Always Strikes Last; Mark of Tzeentch; Hand Weapon; Great Weapon; Chaos Armour; Battle Standard Bearer)
1 Daemonic Mount (Daemonic Attacks; Causes Fear; Stomp)
1 Talisman of Preservation
1 Scaled Skin (Scaly Skin)

1 Chaos Sorcerer, 135 pts (Hand Weapon; Chaos Armour)
1 Dispel Scroll

12 Chaos Warriors of Slaanesh, 214 pts (Mark of Slaanesh; Musician Mus; Hand Weapon; Extra Hand Weapon; Chaos Armour)

12 Chaos Warriors of Tzeentch, 229 pts (Mark of Tzeentch; Musician Mus; Standard Bearer Std; Hand Weapon; Chaos Armour; Shield)
1 Gleaming Pennant

5 Marauder Horsemen of Slaanesh, 85 pts (Mark of Slaanesh; Musician Mus; Hand Weapon; Fast Cavalry; Vanguard)
5 Warhorse

5 Chaos Warhounds, 30 pts

5 Chaos Knights of Tzeentch, 260 pts (Mark of Tzeentch; Musician Mus; Standard Bearer Std; Barding; Hand Weapon; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield; Causes Fear)
5 Chaos Steed (Swiftstride)
1 Standard of Discipline

3 Dragon Ogres, 204 pts (Always Strikes Last; Hand Weapon; Great Weapon; Light Armour; Causes Fear)

1 Chaos Giant of Slaanesh, 205 pts (Mark of Slaanesh (Giant); Causes Terror; Immune to Psychology; Large Target; Stubborn)

1 Chimera, 245 pts (Regenerating Flesh; Causes Terror; Flyer; Large Target; Regeneration; Scaly Skin; Swiftstride; Thunder Stomp)

poprawiłem..
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2014, o 21:56 przez B.Knight, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek

Veta92

B.Knight pisze:2400 Pts - Warriors of Chaos Roster

Total Roster Cost: 2399

Daemon Prince (1#, 560 pts)
1 Daemon Prince of Nurgle, 445 pts = (base cost 235 + Magic Level x4 140 + Mark of Nurgle (Daemon) 10 + Chaos Armour 20 + Daemonic Flight 40)
1 Dawnstone, 25 pts
1 Scaled Skin, 20 pts
1 Chaos Familiar, 25 pts
1 Nurgle's Rot, 10 pts
1 Soul Feeder, 10 pts
1 Poisonous Slime, 15 pts
1 Acid Ichor, 10 pts
Ten DP mieści się w Euro?

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

Nope. Tak samo jak ten beesbek.

Kod: Zaznacz cały

Exalted Hero (2#, 241 pts)
1 Exalted Hero of Tzeentch (Battle Standard Bearer), 151 pts = (base cost 110 + Mark of Tzeentch 10 + Great Weapon 6 + Battle Standard Bearer 25)
1 Disc of Tzeentch, 30 pts
1 Enchanted Shield, 5 pts
1 Talisman of Preservation, 45 pts
1 Third Eye of Tzeentch, 10 pts

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

co powiecie o tej rozpisce :idea:

1 Daemon Prince of Nurgle @ 380.0 Pts
Mark of Nurgle; General; Lore of Nurgle; Chaos Armour; Daemonic Flight
Flaming Breath [30.0]
Scaled Skin [20.0]
Enchanted Shield [5.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Sword of Striking [15.0]

1 * Exalted Hero of Khorne @ 264.0 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Halberd; Chaos Armour; Shield; Battle Standard
Burning Body [10.0]
Talisman of Preservation [45.0]
1 Juggernaut of Khorne @ [0.0] Pts

1 Chaos Sorcerer of Nurgle @ 220.0 Pts
Mark of Nurgle; Lore of Nurgle; Magic Level 2; Chaos Armour
Chaos Familiar [25.0]
Talisman of Endurance [30.0]
Dragonhelm [10.0]

2 x 5 Chaos Warhounds
2 x 5 Forsaken of Slaanesh
3 x Chaos Chariot of Slaanesh

5 Skullcrushers @ 435.0 Pts, Ensorcelled Weapons; Standard; Musician, Banner of Rage [25.0]
1 Chimera , Flaming Breath; Regenerating Flesh
6 Chaos Trolls

Models in Army: 38
Total Army Cost: 2399.0

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

jak euro to DP nie może taki być. Zdjąć wtedy gema musisz.. poza tym bałbym sie dawać BsB z frenzy...nie zda LD i leci na zywioł :)
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

co do DP to fakt nie dopatrzyłem tego, widziałem tylko dragonhelm :(

bsb zawsze robię khornowego i nie mam z tym problemu, ponieważ rydwany forsakeni i pieski robią swoje

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Khorne na Bsb to szokujący pomysł. Co mu to da?? 1 atak i to do czasu. A jeszcze pojedzie w siną dal zamiast być tam gdzie jest potrzebny. Lub zaszarżuje w coś z przypadku i zginie z breaka
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

1. dorzucasz go do jugerów
2. puszczasz ich w 2szeregach po 3
3. on ma płonące ataki i bije przed jugerami, zranisz coś co ma regenę - zdejmuje ją
4. rycerze biją już bez regeny
5. masz na starcie + 3 do wyniku walki jak ty szarżujesz, bo 2x sztandar

potestujesz to zobaczysz :idea:

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Na pewno nie potestuje, bo nie lubię juggerow :wink: . Poza tym oddział za 800 pkt z Frenzy to nie opcja dla mnie : =D> wink: ładnie wygląda to na papierze. Dodam jeszcze ze w tej grze zaden z modeli z regena nie wytrzyma szarzy 5 juggerow. No w sumie na trole byłby to świetny patent.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Trolle tez tego nie wytrzymaja;p

Grałem przeciwko takiemu oddziałowi, punktów nie oddał, fasta zabił.... ale za tyle punktów można oczekiwać więcej
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Chodzi o to, ze mogą wytrzymać i jak zwymiotuja to nie wesoło. Słabo rzucisz na trafienie tylko polowe przebijesz on aż polowe wyregeneruje i po oddziale. Z tym kolesiem w środku natomiast nie maja szans.

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Heretic pisze: aż polowe wyregeneruje
przeciez jak hero zrani choć raz, mając płonące ataki, to zdejmie im regenkę i już nie mają żadnej ochrony

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

rozmawiamy o wersji bez herosa:)

5 jurkow wygrywa z 8 trolli niewątpliwie jednak poniesie straty
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

sory, zawiechę złapałem :lol2:
bez herosa czasami można oberwać....doombull ze słomką albo nawet ogrowym ostrzem pogonił sam jugery....a jest i wiele więcej przykładów niestety

ODPOWIEDZ