Rozpiski elfów
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Po pewnych przemyśleniach doszedłem do trochę ciekawszej (IMO) od większości pokazujących się tutaj rozpisek. Może was ona do czegoś zainspiruje ;]
Archmage ~320 pkt
3 lvl
5x DS
BSB ~150
(prawdopodobnie wersja konna "pana przerzuta" z SoM - zalezy czy nie będzie się dało piechociarza dobrego złożyć)
Commander golas z GW ~80 pkt
bohaterowie razem - ~550
Archers 110
20 Spearów bez championa 198
core razem - 308
Spec:
14 WL FCG Lion Standard - 265
2x 5 Fasta gołego 170
20 PG FCG Warbanner 350 (eh te figsy zą zajebiste ;])
spec razem - 785
3 bolty + igiel
razem - 350
Total: 2003 punkty...
zostaje ~250 punktów które pójdzie w solidny oddział Dragonów z ellyrian bannerem i jakieś pierdoły w stylu muzyków na fastach czy ciekawych itemków dla chempionów.
Tym sposobem mam:
Zagon kawaleryjski w postaci dwóch fastów, jednego mordoklepa i orła, dość dobry ostrzał, 3 solidne kloce piechoty i twardą obronę magiczną na co najmniej 2 tury. Mnie się podoba...
Archmage ~320 pkt
3 lvl
5x DS
BSB ~150
(prawdopodobnie wersja konna "pana przerzuta" z SoM - zalezy czy nie będzie się dało piechociarza dobrego złożyć)
Commander golas z GW ~80 pkt
bohaterowie razem - ~550
Archers 110
20 Spearów bez championa 198
core razem - 308
Spec:
14 WL FCG Lion Standard - 265
2x 5 Fasta gołego 170
20 PG FCG Warbanner 350 (eh te figsy zą zajebiste ;])
spec razem - 785
3 bolty + igiel
razem - 350
Total: 2003 punkty...
zostaje ~250 punktów które pójdzie w solidny oddział Dragonów z ellyrian bannerem i jakieś pierdoły w stylu muzyków na fastach czy ciekawych itemków dla chempionów.
Tym sposobem mam:
Zagon kawaleryjski w postaci dwóch fastów, jednego mordoklepa i orła, dość dobry ostrzał, 3 solidne kloce piechoty i twardą obronę magiczną na co najmniej 2 tury. Mnie się podoba...
Rozpa IMO ciekawa ale na turnieje to taka sobie tak mysle...
Rozpa nawet fajna ale czy da rade...? Nie sadze...
Hehe zagranie ala Scimi ale moze dac rade...Archmage ~320 pkt
3 lvl
5x DS

Po co...? Latwo zginie...Commander golas z GW ~80 pkt
Tez o czyms takim myslalem... Cos ala kloc GG... Tylko ze jednak beda do zbreakowania...20 PG FCG Warbanner 350
Rozpa nawet fajna ale czy da rade...? Nie sadze...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
cos nowego wsrod rozpisek - koszt punktowy gdzie nie gdzie zanizony (sam commander kosztuje 85 pkt)..
ten koles z dwurakiem to moze byc calkiem fajna zabawka - mozna o nim pomyslec.. tylko ze za jego cene mozna wystawic 5 WL
a ten klocek taki duzy i nieporadny..
ten koles z dwurakiem to moze byc calkiem fajna zabawka - mozna o nim pomyslec.. tylko ze za jego cene mozna wystawic 5 WL

a ten klocek taki duzy i nieporadny..

Już jakis czas temu je podpatrzyłem, tylko nei było jak tego wykorzystac w starych HE...Hehe zagranie ala Scimi ale moze dac rade...

Własnie nie byłem pewien kosztów bohaterów... no i nie znam żadnych magicznych itemków prawie, więc ciężko tak coś na ten moment zaproponować. Niemniej Idea jest prosta - jak najmniej pkt w bohaterach...koszt punktowy gdzie nie gdzie zanizony (sam commander kosztuje 85 pkt)..
A tego kolesia faktycznie można zastąpić 5 WL, ale 5 WL nie wejdzie do oddziału PG i nie nabije ran kiedy będzie trzeba. I z resztą te oddziały po 5 modeli jakoś do mnie nie przemawają. Pomyślę tez nad pancerzem dla typa. Bo faktycznie - raz mu rzut nie pójdzie i zchodzi od byle koni...
I jak coś - ja się nie upieram przy tej rozpie... dużo rozwiązań trzeba tu ztestować, bo wyglądają jakby były na granicy opłacalności...
Chyba był jakiś amour co dawał dość wysokiego AS za niezbyt dużo pkt. (bo chciano go championom dawać)
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie

25 pkt, save na 2+.Kris pisze:Chyba był jakiś amour co dawał dość wysokiego AS za niezbyt dużo pkt. (bo chciano go championom dawać)
taki bsb mi sie wymyslił.
GW i ten pancerzyk - kosztuje tylko 139 pkt
a w regimencie elitarnej piechoty powiniem pomoc wykosic pierwszy rzad kawalerii

Asassello - co to jest ten DragonHorn który w rozpisce dałeś WL?
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4

powiedziałeś - GW na BSB? no weź... nawet jeśli by to było możliwe... trzeba trzymać klimat chociaż troszeczkę ;]
tak sobie pomyślałem że może skoro pakowac się w gośćcia od bicia to może od razu w lorda? cadyy idzie na dwóch caddych (daje to + 40 pkt) i wtedy z takim lordem można kombinowac... Może nawet można by wrzucić na niego ten itemek za 10 pkt z przerzutami wszystkiego ;]. No i Ld na armii lepsze...
tylko że drożej... dobra... poknuję jak będzie book w ręku... teraz nie ma co...
tak sobie pomyślałem że może skoro pakowac się w gośćcia od bicia to może od razu w lorda? cadyy idzie na dwóch caddych (daje to + 40 pkt) i wtedy z takim lordem można kombinowac... Może nawet można by wrzucić na niego ten itemek za 10 pkt z przerzutami wszystkiego ;]. No i Ld na armii lepsze...
tylko że drożej... dobra... poknuję jak będzie book w ręku... teraz nie ma co...
w nowych HE BSB moze jezdzic na koniu miec tarcze, GW i luk naraz
pole do popisu jest spore
a co do lorda do walki.. to jesli na piechote to mozna mu dac ten mieczyk +2 S i killing blow za 40 pkt. i zostaje 60 pkt na opancerzenie (2+ save i 5 + ward + cos za 10 pkt)

a co do lorda do walki.. to jesli na piechote to mozna mu dac ten mieczyk +2 S i killing blow za 40 pkt. i zostaje 60 pkt na opancerzenie (2+ save i 5 + ward + cos za 10 pkt)

kolejny pomysł mojej chorej głowy
dragonmage - 435
ds,ds,sw
dragonmage - 435
ds, seer
cory
luki - 110
luki - 110
special
5 DP, muz - 160
5 DP, muz, std, WB - 200
12 WL, FCG, BoS - 260
fast - 85
TC - 85
rary
3 RBT
orzeł
dragonmage - 435
ds,ds,sw
dragonmage - 435
ds, seer
cory
luki - 110
luki - 110
special
5 DP, muz - 160
5 DP, muz, std, WB - 200
12 WL, FCG, BoS - 260
fast - 85
TC - 85
rary
3 RBT
orzeł

ja mam taka wizje rozpiski: (2250/2300)
Archmage na orle : nowy seer, 3ds i ten byl jakis przedmiot co na jeden test dawal cos jak cold blooded u lizakow (chyba 10p) oczywiscie 4lv.
405p
dragon mage:
+1 czar,RoF
2lv
430p
Commander BSB:
dragon armour, sh,helm of fortune, sword of might
na koniu z ithirmal bardingiem
(fajny koles z savem na 1+ i przerzutem)
jakies 220p
Core:
10 archers 110p
10 seaguard FCG, War banner , sh, 180p
Special:
5 DP FCG, szmata + magiczne ataki dla oddzialu(czamp) 270p
10 WL FCG , Lion standard 220p
5 Elyrianow z muz 92p
i moze jakies rydwany
Rare: 4 bolce albo 3 i orzelek.
Razem moze sie zmiesci. lord rzuca glownie jedno najwazniejsze zaklecie pitke, firewall'a albo cos innego(np kuznie:)) i jest mobilny, zasieg bedzie a i schowa sie jak zajdzie potrzeba. BSB moze powalczyc lub byc duzym wsparciem dla oddzialu. Dragon mage trzaska 3 zaklecia na ture co daje mi jakby +3 kosci:). Probowaqlem czyms takim grac i szlo mi calkiem niezle( az 2 razy tym zagralem)
Archmage na orle : nowy seer, 3ds i ten byl jakis przedmiot co na jeden test dawal cos jak cold blooded u lizakow (chyba 10p) oczywiscie 4lv.
405p
dragon mage:
+1 czar,RoF
2lv
430p
Commander BSB:
dragon armour, sh,helm of fortune, sword of might
na koniu z ithirmal bardingiem
(fajny koles z savem na 1+ i przerzutem)
jakies 220p
Core:
10 archers 110p
10 seaguard FCG, War banner , sh, 180p
Special:
5 DP FCG, szmata + magiczne ataki dla oddzialu(czamp) 270p
10 WL FCG , Lion standard 220p
5 Elyrianow z muz 92p
i moze jakies rydwany
Rare: 4 bolce albo 3 i orzelek.
Razem moze sie zmiesci. lord rzuca glownie jedno najwazniejsze zaklecie pitke, firewall'a albo cos innego(np kuznie:)) i jest mobilny, zasieg bedzie a i schowa sie jak zajdzie potrzeba. BSB moze powalczyc lub byc duzym wsparciem dla oddzialu. Dragon mage trzaska 3 zaklecia na ture co daje mi jakby +3 kosci:). Probowaqlem czyms takim grac i szlo mi calkiem niezle( az 2 razy tym zagralem)
Asassello pisze:w nowych HE BSB moze jezdzic na koniu miec tarcze, GW i luk naraz![]()
Wreszcie chłopaki z GW zrobili z tym porządek

a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?