NoWE (zbiór plot str. 113)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
Schalazar
Mudżahedin

Re: NoWE.

Post autor: Schalazar »

Jeśli to prawda to cudownie! Wreszcie kawaleria na jeleniach!!! =D>

Hełmy tak średnio mi się podobają.

Pozdrawiam i dzięki za tego newsa.
Obrazek

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Ale to po prostu Wild Riderzy są i Orion w tle jeśli się nie mylę. Ta grafika nie jest przypadkiem w starym booku, bo wydaje się jakoś znajoma?
Ja bardziej obstawiam, że zmienią design Wildów jak coś - może dadzą im specjalnego wierzchowca z lepszą siłą, ale na MC raczej bym tu nie liczył - nie dali innym elfom to tu też nic się nie zmieni.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Schalazar
Mudżahedin

Tak, bardzo podobny art jest w aktualnym AB jakoś z początku książki.

Co do MC to już Great Stag jest (Wielki Łoś), a mi chodzi o taki smaczek w postaci jeleni np żeby byli sobie traktowane jak zwykła kawaleria, ale np w szarży mają jakiś bonus z poroża (tak jak Unicorne) :D

Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Schalazar pisze:Tak, bardzo podobny art jest w aktualnym AB jakoś z początku książki.

Co do MC to już Great Stag jest (Wielki Łoś), a mi chodzi o taki smaczek w postaci jeleni np żeby byli sobie traktowane jak zwykła kawaleria, ale np w szarży mają jakiś bonus z poroża (tak jak Unicorne) :D

Pozdrawiam
Inną fajną opcją byłaby zasada fast cavarly dla takiej MC :) Jeśli ten oddział MC miałby powstać to nie spodziewam się wysokiego save (góra 5+) pewnie ward na 5+ i średnie "pierdol....cie" :) Ale jako fast to by było coś :D

Mały tips :
Na forach już jest wrzawa bo po kliknięciu na ten link : http://daarken.com/gw.html i najechaniu myszką na środek obrazku WE pojawia się radosna informacja :) Myślę, że to na 99% art z nowego booka :)

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Ja obstawiam, że jak to prawda to będzie to cawaleria a nie MC, tyle że na jeleniach, pewnie z zasadą +1S w szarży albo devastating charge.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Dydu pisze:Ja obstawiam, że jak to prawda to będzie to cawaleria a nie MC, tyle że na jeleniach, pewnie z zasadą +1S w szarży albo devastating charge.
No dokładnie tak to widzę. Oczywiście z zasadą Fast Cavalry. Może również jakiś strach w szarży lub na stałe.

Jakieś monstrous mounty jeśli będą to tylko pod herosa jak obecnie Great Stag.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Sądząc po obrazkach to wyglądają naprawdę obiecująco!!

Hełmy rewelacja!
Dryady na pierwszym planie również mega!

Czy będzie MC ? Zapewne nie, ale nie kierujmy się tokiem rozumowania, że skoro inne elfy nie dostały to my też nie dostaniemy.
Nigdy nic nie wiadomo, pozostawmy umysły otwarte .... ja osobiście mam nadzieję, że WILD RIDERS nie ruszą figur bo nie wyobrażam sobie kawaleri na jeleniach takich małych..... albo Great Stag albo wypad nie ruszać niczego :P

MC jako fast....byłoby mega! Pierwszy taki unit w WFB ? Ciekawe kombinacje by wychodziły....3 takich penerów + heros na jeleniu i nagle mamy całkiem pokaźne uderzenie - ale to tylko nasze domysły i listy życzeń.

Kurde! Dalej niech te święta już przychodzą, kończą się i jeszcze 2tyg i lecimy z tematem =D>
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Luc pisze: Czy będzie MC ? Zapewne nie, ale nie kierujmy się tokiem rozumowania, że skoro inne elfy nie dostały to my też nie dostaniemy.
Nigdy nic nie wiadomo, pozostawmy umysły otwarte .... ja osobiście mam nadzieję, że WILD RIDERS nie ruszą figur bo nie wyobrażam sobie kawaleri na jeleniach takich małych..... albo Great Stag albo wypad nie ruszać niczego :P

MC jako fast....byłoby mega! Pierwszy taki unit w WFB ? Ciekawe kombinacje by wychodziły....3 takich penerów + heros na jeleniu i nagle mamy całkiem pokaźne uderzenie - ale to tylko nasze domysły i listy życzeń.
Patrząc na te jelonki, (zwłaszcza po zbliżeniu obrazka) na Wildów za Orionem w tle, to rzeczywiście są one dość małe i skalą przypominają konie. Nie zdziwię się, jak będą na podstawce 25x50 ale za to zamiast konia z 1A z S3 dostaniemy 2A z S5 co już znacznie podnosi wartość bojową tego oddziału :) Ciekawi mnie ta alternatywa z hełmem i bez - wychodziłoby na to, że można by złożyć ten oddział w dwóch różnych opcjach.
Luc pisze:Kurde! Dalej niech te święta już przychodzą, kończą się i jeszcze 2tyg i lecimy z tematem =D>
Też nie mogę się już doczekać [-o<

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Zapewne będą dwie różne opcje z tego samego pudełka. Stawiam, że zrobią tak jeszcze w przypadku Tancerzy.

Kobieta taka szczęśliwa. :P

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

też bym się nie doszukiwał analogii że inne elfy coś mają/ czegoś nie mają - w końcu bolców raczej nie dostaniemy...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

najważniejsze żeby ASF, niezdejmowalny ward i dostęp do lorów był.

z tym powyższym to ja mogę grać nawet na starych zasadach i nie potrzebuję przegiętych MC.
choć oczywiście jak coś takiego dołożą i figurki będą znośne to czemu nie ? :)
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

White Lion pisze:najważniejsze żeby ASF, niezdejmowalny ward i dostęp do lorów był.
+ realne, najlepsze strzelanie w grze 8)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

White Lion pisze:najważniejsze żeby ASF, niezdejmowalny ward i dostęp do lorów był.

z tym powyższym to ja mogę grać nawet na starych zasadach i nie potrzebuję przegiętych MC.
choć oczywiście jak coś takiego dołożą i figurki będą znośne to czemu nie ? :)

+1 bo wszystko na starym drafcie śmigało aż miło

ale po zastanowieniu, jeżeli mamy czekać na nowego booka czekać równie nowo to wolę żeby się pojawił bo granie 18 lat na te same zasady może być groźne dla zdrowia :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Najbardziej zastanawia mnie jak mają zamiar rozwiązać "problem/kwestię" najlepszego strzelania w grze.

Bo reroll 1 na hita nie rozwiązuje i nie sprawia, że będzie ono najlepsze.
Reaver bow u HE walący z siłą usera (czyli nawet z S7) jest chory.... naprawdę mnie to ciekawi i mam nadzieję, że będzię to zasada , że aż dech zapiera a przeciwnik ma srać w pory słysząc, że gra z WE a nie ("O jak fajnie WE, będzie łatwa gra :D")

Jak myślicie ?
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Luc pisze:Najbardziej zastanawia mnie jak mają zamiar rozwiązać "problem/kwestię" najlepszego strzelania w grze.

Bo reroll 1 na hita nie rozwiązuje i nie sprawia, że będzie ono najlepsze.
Reaver bow u HE walący z siłą usera (czyli nawet z S7) jest chory.... naprawdę mnie to ciekawi i mam nadzieję, że będzię to zasada , że aż dech zapiera a przeciwnik ma srać w pory słysząc, że gra z WE a nie ("O jak fajnie WE, będzie łatwa gra :D")

Jak myślicie ?
Gdzieś widziałem takie zestawienie:
HE: +1 szereg, ASF
DE: reroll 1ek w CC, ASF
WE: quick to fire, ASF

Jak dla mnie realne - zachowują zasadę z obecnego booka, że strzelanie bez kar za ruch, a do tego ZAWSZE możliwy SS. Pewnie dodadzą jakiś specjalny rodzaj łuku tylko dla WE tak jak DE mają swoją kuszę. Może lepsza siła jak obecnie albo lepszy zasięg?
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Rozwiązan jest sporo, z tych które się przewijały:
- Quick to fire
- przerzut 1 na hit
- S4 na cały zasięg
- 36" zasięgu
pojawiało się też S=S usera +1

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Po prostu Quick to Fire jako zasada armijna pasuje w stosunku do tego co jest. Ewentualnie to plus coś jeszcze do kompletu, może np. reroll 1ek na trafianie z kolei ??

Do tego obstawiam, że albo Glade Guard jako oddział coś dostaną extra albo po prostu całe WE jakiś specjalny longbow. Jeszcze 2 tygodnie to się większość rzeczy rozjaśni :)
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Przerzuty gał + quick to fire + to co jest do tej pory i byłoby całkiem miłe strzelanie :)

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Dydu pisze:

Chłopaki, a nie jest to przypadkiem art z covera jednej z książek z trylogii o Orionie?
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

Awatar użytkownika
Schalazar
Mudżahedin

A ja poproszę fryt... znaczy powrót rydwanów do tego :D

Pozdrawiam
Obrazek

Zablokowany