Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
Aoa, to jak sie domyślam, Anointed of Asurian, hero pudełka z Feniksem, czy taki niezbędny na sam początek, rzecz raczej dyskusyjna.
Bsb, to Battle Standard Bearer, czyli chorąży armii, może nim być u He Noble albo Lothern Sea Helm, chyba wszyscy wolą Nobla, bo jest tańszy punktowo.
Mówiąc o drogach, czy stronach miałem na myśli to, że można wpierw kupić Wl a później Phoenix guardow, lub odwrotnie, albo najpierw lucznikow i Silver helmow itd. Jak możesz sobie pozwolić na kupno wszystkiego na raz, to oczywiscie tego problemu nie ma. Ja na początek kupilem lucznikow, 10 ER (taka akurat ilosc powinno sie mieć), 30 Wl, i feniks guardow w identycznej ilości. Na 1600 trochę tego trzeba wystawić mimo wszystko, także trochę tych boxow będziesz musial kupić, pytanie co pierwsze. Jakąś pomocą może być info, czego nie kupować -swordmastersow i lothern sea guardow i sky cuttera, bo mimo ze to bardzo fajny model, tak w bitwie powodow do radosci, to on Ci raczej nie przyniesie.
Bsb, to Battle Standard Bearer, czyli chorąży armii, może nim być u He Noble albo Lothern Sea Helm, chyba wszyscy wolą Nobla, bo jest tańszy punktowo.
Mówiąc o drogach, czy stronach miałem na myśli to, że można wpierw kupić Wl a później Phoenix guardow, lub odwrotnie, albo najpierw lucznikow i Silver helmow itd. Jak możesz sobie pozwolić na kupno wszystkiego na raz, to oczywiscie tego problemu nie ma. Ja na początek kupilem lucznikow, 10 ER (taka akurat ilosc powinno sie mieć), 30 Wl, i feniks guardow w identycznej ilości. Na 1600 trochę tego trzeba wystawić mimo wszystko, także trochę tych boxow będziesz musial kupić, pytanie co pierwsze. Jakąś pomocą może być info, czego nie kupować -swordmastersow i lothern sea guardow i sky cuttera, bo mimo ze to bardzo fajny model, tak w bitwie powodow do radosci, to on Ci raczej nie przyniesie.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
Dziękuje za objaśnienia, rozumiem że zakup IoB był bezsensowny ? skoro ani swordmastersi ani seaguardzi nie są zbyt użyteczni ? raczej nie planuje wydawać więcej niż 100 PLN na miesiąc na to hobby (w tym miesiącu już zamówiłem bolca, ale znajomi wypytują co bym chciał na urodziny , więc wiadomo jak się sprawy mają... XD ) No i trochę z uporem chciałbym w swojej armii znaleźć miejsce dla Dragon Prince (z racji póki co ogromnej sympatii do tego modelu )
takie mam pytanie o arcymaga na smoku. Co o nim sądzicie i dlaczego nikt nim nie gra? Wydaje mi się, że to może mieć związek, z dużym kosztem pkt i zbiciem dużej ilości pkt i arcymaga w jednym pkt. Do tego smok musiałby unikać combatu ze względu na maga. Czy taki komplecik mag+smok ma jeszcze jakieś wady?
Ja jestem zwolennikiem unikania jakichkolwiek ponadprogramowych wydatków w sekcji hero w naszej armii. Arcy lub Loremaster i bsb, więcej raczej nie potrzeba, choc zależy od złożenia ogolnego.na pewno odpuscilbym magow na monsterach
Teraz już się nie da na euroBercik pisze:Wiadomo, że nie w 'standardowej' rozpisce. Ale w niektórych sytuacjach można się tak pobawić, ja np. zagrałem kiedyś rozpiską na stardragonie, sundragonie, wagonie kawy z BSB i 2 feniach Dało się!
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
nie ma wymogu obsługantów przy rbt na masterach;)
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Ale da się to jakoś wystawiać w ten sposób? Jakieś przeróbki trzeba poczynić? Generalnie te RBTy z DE bardziej mi się jako modele podobają, ale czy można coś zrobić, aby to Proxem nie było, no bo RBTa to RBTa, ale różni ludzie różnie patrzą?
na niektórych jest, lepiej czytać uważnie regulaminy.Galharen pisze:nie ma wymogu obsługantów przy rbt na masterach;)
A RBT z DE przejdą o ile będą pomalowane na HE (w kolorystyce pasującej do całej armii).
Stardragon z magiem z Book of Hoeth i wardem 4+/5+ i ironcurse.
Ja tak to kiedyś wymyślałem.
Tylko za mało czarów ma.
Jak już się wyciągnie scrolla, to się wylatuje na cannona z 3+ warda u góry i 5+/4+ na dole.
Są lepsze złożenia ofc, no i to się punktowo nie mieści na Euro, ale brzmi fajnie.
Ja tak to kiedyś wymyślałem.
Tylko za mało czarów ma.
Jak już się wyciągnie scrolla, to się wylatuje na cannona z 3+ warda u góry i 5+/4+ na dole.
Są lepsze złożenia ofc, no i to się punktowo nie mieści na Euro, ale brzmi fajnie.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Postać na Rydwanie to model 2-częściowy zupełnie jak Książę na Smoku. Oznacza to, że Korhil ma podwyższanego Save'a za bycie "Mounted" (3+ w CC i 2+ na Shooting), ale Rydwan nie otrzymuje bonusu od Korhila, tylko posiada własny profil i osobną pulę Woundów. Przeciwnik w CC decyduje, czy uderza w Rydwan, czy w Korhila, a przy Strzelaniu rozdziela się trafienia (5+ w korhila, 1-4 w Rydwan) i tak jak w przypadku Smoka i Księcia, można zdjąć Rydwan, a Korhil przeżyje i na odwrót
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Korhil ma tylko Magiczną Broń. Nie bierz pod uwagę Hand Weapona, bo nie używa go, jeśli ma broń Magiczną lub Specjalną. Jeśli natomiast jego Magiczna Broń była Paired Weapon, to wypłaca tyle ataków, ile ma w profilu oraz dodatkowy atak za kombinację. Nadal jednak jest to Magiczna Broń. Z tego co kojarzę, nie można używać Additional Hand Weapona gdy jest się Mounted
przytoczę fragment opisu owej broni Korhila, Chayal:Magic Weapon. Close combat attacks made with Chayal are resolved at +2S, and have killing blow special rule. Futhermore, Chayal and Korhil's hand weapon count as Paired weapons.
w polskim podręczniku pisze, że nie wolno używać pary broni będąc wierzchem, ale jednak w rydwanie się stoi, a Konhil ma daną opcje bycia w rydwanie.
w polskim podręczniku pisze, że nie wolno używać pary broni będąc wierzchem, ale jednak w rydwanie się stoi, a Konhil ma daną opcje bycia w rydwanie.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Magicznej Broni używa zawsze. Po prostu będąc Mounted, a Rydwan też się do tego wlicza, nie będzie miał bonusu za Paired Weapon. Walcząc "z buta" ma 4 ataki, a na Rydwanie będzie miał 3. Tak to by wyglądało imho