Co do WD - w tym numerze raczej nic nie ma, bo już od rana byłaby wrzawa informacyjna na forach

Moderator: Gremlin
Armia, w której masz do wyboru jedyną słuszną koncepcje skirmisza jest nudna bo zabiera możliwość wyboru. Nie widzę żadnego powodu, dla którego zwarta jednostka elitarnej piechoty miałaby nie pasować do Leśnych Elfów. Można stosować taktykę partyzancką, aby osłabić przeciwnika, ale w końcu trzeba stanąć z problemem twarzą w twarz i zniszczyć go w starciu bezpośrednim, a tutaj nic nie zapewnia takiej przewagi jak wsparcie przyjaciół z tylnych szeregów.Azgaroth pisze:Ja też nie zakładam, że będzie zbyt wiele podobieństw...Na początku informacja o ewentualnym porzuceniu Eternali mnie trochę wzburzyła, ale po przemyśleniu myślę, że w typowo skirmishowej konstrukcji armii ten oddział jakoś nie za bardzo pasuje. Do WE jakoś najbardziej pasuje mi system MSU oparty na partyzantce i mam nadzieję, że nowa książka będzie to kontynuować
Co do WD - w tym numerze raczej nic nie ma, bo już od rana byłaby wrzawa informacyjna na forachMusimy poczekać do następnej soboty kiedy ruszy pierwszy preorder do naszej armii
Ło kurde, nieźle, ja mam 'tylko' 30oczko pisze:nie ma opcji żeby wycfali ethernali - nie po to kupiłem prawie 80 żeby stali na półce i się kurzyli
HE i DE wydają się być najbardziej podobne, bo symetrycznie dostają Army Booki, a WE są w tyle pod tym względem. Pomijając kwestię Statystyk i konstrukcję slotów Lord/Hero, która łączy wszystkie 3 armie Elfów, to imho HE i WE mają ostatecznie więcej wspólnego niż HE i DE. Obie armie mają Fasty z Łukami. Obie armie mają Łuczników, a kiedyś Glade Guardzi posiadali Tarcze i Włócznie jak Włócznicy. Obie armie mają Orły do dyspozycji, a w starym podręczniku HE był też Jednorożec, jak w WE. Różnice w jednostkach potraktowane są bardziej tym, w jakim regionie obie rasy żyją (Brokuł, a nie Kurczak itp.), lecz cały design jest bardzo zbliżonyJarlaxle pisze:Fakt, że HE z DE są najbardziej najbardziej podobne, ale WE także nie odstają za bardzo.
Ano właśnie. Zapomniałem kompletnie o tym. Przed wyjściem nowego Army Booka do HE, było mnóstwo plotek w oparciu o tą informację i sporo ludzi myślało, że Drzewa dostaniemy, a nie Feniksy, no bo w końcu w Ulthuanie, w przeciwieństwie do Athel Loren, są te najstarszeSevi pisze:Pozatym to na Ulthuanie żyją najstarsze Treemany
Kusza i łuk to główna rzecz, która odróżnia WE od DE. Jednostki z kuszami w DE to odpowiedniki analogicznych jednostek w HE. Kucznicy/łucznicy, Shadow warriorzy/Shades, Dark Riders/Ellyrian Reavers (o ile dobrze pamiętam), do tego RBT, obie armie mają ciężką kawalerię - jedna jeździ na jaszczurkach, a druga kiedyś jeździła na jaszczurkach, a teraz na koniach, obie armie mają rydwan, obie armie mają jednostkę włóczników, jednostkę z dwurakami i jednostkę gwardyjską. Jest też smok, podobno bohaterowie.Azurix pisze:HE i DE wydają się być najbardziej podobne, bo symetrycznie dostają Army Booki, a WE są w tyle pod tym względem. Pomijając kwestię Statystyk i konstrukcję slotów Lord/Hero, która łączy wszystkie 3 armie Elfów, to imho HE i WE mają ostatecznie więcej wspólnego niż HE i DE. Obie armie mają Fasty z Łukami. Obie armie mają Łuczników, a kiedyś Glade Guardzi posiadali Tarcze i Włócznie jak Włócznicy. Obie armie mają Orły do dyspozycji, a w starym podręczniku HE był też Jednorożec, jak w WE. Różnice w jednostkach potraktowane są bardziej tym, w jakim regionie obie rasy żyją (Brokuł, a nie Kurczak itp.), lecz cały design jest bardzo zbliżonyJarlaxle pisze:Fakt, że HE z DE są najbardziej najbardziej podobne, ale WE także nie odstają za bardzo.
Uważam dokładnie odwrotnie na temat wszystkiego, co tu napisałeś.Tak naprawdę obecny dizajn jest tak do bani, że niech sobie wydadzą cokolwiek byle zmieniła się ta stylistyka. Dla mnie jedyne jednostki do strawienia z obecnych elfów to:
- treeman
- treekiny
- orły
- warhawk riders bez ridersów
- smok bez jeźdźców.
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.