Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
raat
Mudżahedin

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: raat »

najwyższa liderka generalska, jaką spotkasz, to niestety tylko 7, więc nawet z przerzutem dosyć łatwo oblać

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

8.
Jak masz seera w oddziale z dyscypliną to rozdaje 8.
I tak kiepski pomysł z tym elektrykiem imo.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Za duzo kombinowania moim zdaniem. I tracisz odginaczke swietna - WE za 15 punktów
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Mam pytanie o Jezzaile:

Czy mają zasadę Move or Fire ?

FAQ mówi że zmieniony jest profil broni na inny.

Jeszcze pytanie czy one mają troop type infantry?

Pzdr.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

1. Jest Move or Fire. FAQ nie zmienił zdania znajdującego się powyżej profilu.
2. Są Infantry.

ajt
Kradziej

Post autor: ajt »

Kiedy działa lookout przy rzucaniu 13-tki? Najpierw ściągamy zwykłe modele, ale jak wynik był na tyle duży, by ubić wszystko, to sprawdzamy Postać? Jeśli zda, to kładziemy go 1" od nowej, szczurzej jednostki?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

rzucasz. jak wyszlo unit + herosi - herosi testuja LoS. jak zdadza, nowy unit nie powstaje
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Powstaje. Herosi cal od.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Hoax pisze:Powstaje. Herosi cal od.

Udowodnij :D

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

https://docs.google.com/document/d/11F6 ... 4m03ne7pl9
ETC FAQs 2014 pisze:22.2. Q: What happens if a character passes his Look out, Sir! to the 13th but the unit is destroyed?
A: As per Skaven FAQ p7, Clanrat unit is created and character stands next to it as close as possible to its former position
A jako iż look out sir od 13tki jest wymysłem czysto arcomowym, nie ma tego w FAQach GW. W polskich uściśleniach również nigdzie tego nie ma żadnego uściślenia w tym temacie. Wydaje mi się, że w takim wypadku należy się odwołać do FAQ ETC który jest jedynym źródłem jakiejkolwiek wiedzy na ten temat.

Proszę uprzejmie ;)

ajt
Kradziej

Dziękuję;)

Jeszcze jedno, pewnie gdzieś było, ale nie znalazłem teraz... Cracks Calla mogę puścić w takim kierunku, że zahaczy mój oddział, czy liczy się to, jako targetowanie swojej jednostki (oczywiście nie chodzi o slejvy)?
Albo np. jak seer jest w drugim szeregu (gdzieś w środku), to może go puścić?

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Let me google that for you ;)
ETC FAQs 2014 pisze:22.4. Q: Can you direct the Crack’s Call through friendly units?
A: Yes, unless they are engaged and don’t have the Expendable Special Rule.
Czyli na ojczystą mowę, bo zdanie jest dość zawiłe - możesz zawsze, chyba że przez unit zaangażowany w cc, nie będący slavami. Przez slavy zawsze, przez resztę wtedy kiedy nie jest w CC.

ajt
Kradziej

Wg opisu stormówy działa na "all non-magical missile attacks", więc działa na orba? Czy nie działa, bo orb magiczny. Jeśli nie działa na orba, to co z canonnami, które mają runy? Są magiczne?

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Działa na orba, działa na maszyny z runami.

ajt
Kradziej

Właśnie też tak zawsze grałem, al zmyliło mnie właśnie to: "all non-magical missile attacks". Do czego się odnosi? Chodzi o czary? Tylko czary?

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

Czytuj erraraty :wink:

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Obrazek

:wink:

Edit: trochę rozjechałem forum, ale już poprawione.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2014, o 10:23 przez Celedor, łącznie zmieniany 1 raz.
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Item Dwarfbane z AB ma +1 do siły i AP i przerzut to hit tylko przeciwko dwarfom, czy to się tyczy tylko tych przerzutów, a resztę bonusów ma zawsze?
Obrazek

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Obrazek

Wszystko w army booku pięknie napisane. :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Czy Warlock Engineer może brać normalne magic itemy ?

Np. Charmed Shield?

Czy jak się z niego zrobi maga to też może ?

Pzdr
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

ODPOWIEDZ