Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
najwyższa liderka generalska, jaką spotkasz, to niestety tylko 7, więc nawet z przerzutem dosyć łatwo oblać
Za duzo kombinowania moim zdaniem. I tracisz odginaczke swietna - WE za 15 punktów
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Kiedy działa lookout przy rzucaniu 13-tki? Najpierw ściągamy zwykłe modele, ale jak wynik był na tyle duży, by ubić wszystko, to sprawdzamy Postać? Jeśli zda, to kładziemy go 1" od nowej, szczurzej jednostki?
rzucasz. jak wyszlo unit + herosi - herosi testuja LoS. jak zdadza, nowy unit nie powstaje
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Hoax pisze:Powstaje. Herosi cal od.
Udowodnij
https://docs.google.com/document/d/11F6 ... 4m03ne7pl9
Proszę uprzejmie
A jako iż look out sir od 13tki jest wymysłem czysto arcomowym, nie ma tego w FAQach GW. W polskich uściśleniach również nigdzie tego nie ma żadnego uściślenia w tym temacie. Wydaje mi się, że w takim wypadku należy się odwołać do FAQ ETC który jest jedynym źródłem jakiejkolwiek wiedzy na ten temat.ETC FAQs 2014 pisze:22.2. Q: What happens if a character passes his Look out, Sir! to the 13th but the unit is destroyed?
A: As per Skaven FAQ p7, Clanrat unit is created and character stands next to it as close as possible to its former position
Proszę uprzejmie
Dziękuję;)
Jeszcze jedno, pewnie gdzieś było, ale nie znalazłem teraz... Cracks Calla mogę puścić w takim kierunku, że zahaczy mój oddział, czy liczy się to, jako targetowanie swojej jednostki (oczywiście nie chodzi o slejvy)?
Albo np. jak seer jest w drugim szeregu (gdzieś w środku), to może go puścić?
Jeszcze jedno, pewnie gdzieś było, ale nie znalazłem teraz... Cracks Calla mogę puścić w takim kierunku, że zahaczy mój oddział, czy liczy się to, jako targetowanie swojej jednostki (oczywiście nie chodzi o slejvy)?
Albo np. jak seer jest w drugim szeregu (gdzieś w środku), to może go puścić?
Let me google that for you
Czyli na ojczystą mowę, bo zdanie jest dość zawiłe - możesz zawsze, chyba że przez unit zaangażowany w cc, nie będący slavami. Przez slavy zawsze, przez resztę wtedy kiedy nie jest w CC.ETC FAQs 2014 pisze:22.4. Q: Can you direct the Crack’s Call through friendly units?
A: Yes, unless they are engaged and don’t have the Expendable Special Rule.
Wg opisu stormówy działa na "all non-magical missile attacks", więc działa na orba? Czy nie działa, bo orb magiczny. Jeśli nie działa na orba, to co z canonnami, które mają runy? Są magiczne?
Właśnie też tak zawsze grałem, al zmyliło mnie właśnie to: "all non-magical missile attacks". Do czego się odnosi? Chodzi o czary? Tylko czary?
Edit: trochę rozjechałem forum, ale już poprawione.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2014, o 10:23 przez Celedor, łącznie zmieniany 1 raz.
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Wszystko w army booku pięknie napisane.
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/