Pytania Ogólne v. 2.1

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Re: Pytania Ogólne v. 2.1

Post autor: kubencjusz »

nie. Strzelasz raz na turę.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

Dzisiaj w sumię usłyszałem niezłą ciekawostkę i chcę ją zweryfikować. Czy strzelając z armaty w domek powodujemy D6 hitów z siłą 10 zadających każda D6 ran??
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Tak :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
rover
Mudżahedin

Post autor: rover »

Czy dwa Luminarki daja 2xDS, a dwa Hurricany 2xPD?

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

jest w opisie umiejętności obu tych modeli "one or more"
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Jest zapis "One or More", więc zawsze masz 1PD i 1DD (w zależności od Wózka), niezależnie od ilości posiadanych modeli. Dostajesz ewentualnie zarówno PD, jak i DD, jeśli masz Luminarch i Hurricanum jednocześnie :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
rover
Mudżahedin

Post autor: rover »

Dzięki :)

Awatar użytkownika
Twister
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Twister »

Pytanka:
1. Jeżeli postać ma wierzchowca który ma demonic to w przypadku targetowania postaci pociskami z lighta zadaje dodatkowe D6?
2. Czy w przypadku szarży rydwanu przez jeziorko, zdaje się testy niebezpiecznego terenu?
3. Z jakie punktu prowadzi się pole widzenia bolca? Ze środka modelu czy z któregokolwiek miejsca podstawki?

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Twister pisze:Pytanka:
1. Jeżeli postać ma wierzchowca który ma demonic to w przypadku targetowania postaci pociskami z lighta zadaje dodatkowe D6?
2. Czy w przypadku szarży rydwanu przez jeziorko, zdaje się testy niebezpiecznego terenu?
3. Z jakie punktu prowadzi się pole widzenia bolca? Ze środka modelu czy z któregokolwiek miejsca podstawki?
1. Musisz zobaczyć FAQi/Erraty od GW i Uściślenia Sędziowskie, bo to się zmieniało :)
2. Nie zdajesz nic ;)
3. Przeczytaj sobie Uściślenia Sędziowskie. Jak masz Podstawkę, to względem niej wszystko mierzysz, jak przy każdym innym pojedynczym modelu. Jeśli jej nie masz, to od najdalej wysuniętego punktu maszyny :P

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Twister

Post autor: Twister »

Azurix pisze:
Twister pisze:Pytanka:
1. Musisz zobaczyć FAQi/Erraty od GW i Uściślenia Sędziowskie, bo to się zmieniało :)
2. Nie zdajesz nic ;)
3. Przeczytaj sobie Uściślenia Sędziowskie. Jak masz Podstawkę, to względem niej wszystko mierzysz, jak przy każdym innym pojedynczym modelu. Jeśli jej nie masz, to od najdalej wysuniętego punktu maszyny :P

W faqu GW nie ma, gdzie znajde aktualne uściślenia?

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

to moze sprawdź w FAQ do WoCH?
Q: Which units in the Warriors of Chaos army count as Daemons
for the purposes of the Lore of Light’s lore attribute? (p30/42)
A: Daemon Princes and Hellcannons only, as they are the only
Daemons that can be targeted separately from any nondaemonic
elements.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Azurix pisze: 2. Nie zdajesz nic ;)
w sensie nie zdajesz i giniesz, albo zdajesz i zyjesz?

przyznaj, ze nie sprawdziles nawet jednej z odpowiedzi, ktroe podales? prawda?

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

1. Odnośnie hitów z Lighta, to odesłałem do FAQów i Uściśleń, bo wiedziałem, że według Uścisleń działało na Diabła, Helenę i Skulki, ale potem wyszedł jakiś FAQ i to naprostował, tylko nie pamiętałem z jakim skutkiem, stąd źródło podałem :wink:

2. W kwestii Jeziora, to sam miałem taką sytuację, w której przeciwnik Szarżował na mnie swoim Rydwanem przez Jezioro, ale testu żadnego nie zdawał. Przypomniałem mu o tym, to mówił, że nie musi i zawołało się sędziego, który otworzył Rule Book na Rzekach (takie zasady mają Jeziora) i w przeciwieństwie do Lasów na przykład, nie było tam wzmianki o Dangerous Test'cie, więc sędzia przyznał przeciwnikowi rację. Stąd od tej pory tak gram. Jest coś o czym nie wiem? :oops:

3. Co do Maszyn, to czytałem Uściślenia Sędziowskie ze względu na swoje modele i był tam zapis, że mierzy się od podstawki, lub najdalej wysuniętego punktu maszyny. Coś pomyliłem? :?

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Jest coś o czym nie wiem?
strona 117 przedostatnie zdanie.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

To mnie zwałowali na turnieju w takim razie, ograniczając się jedynie do strony z zasadami Rzeki. Dzięki za sprostowanie w każdym razie ;)

Rozumiem, że reszta już jest poprawna? :)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

oprocz tego, ze powinienes miec podstawke pod maszyne (jak nie masz to spory sa na twojaniekorzysc) to tak.

Awatar użytkownika
olomir

Post autor: olomir »

witam, jak rozdzielan sa obrazenia od impactow, lub rozjerzdzania przez czolg, przy ataku w lorda na gryfie/smoku? kazdy wound jest losowany oddzielnie? czy rozdziela sie D6/D3? i czy jak przy strzelaniu jest 5 i 6 jezdziec a reaszta w monstera.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Distributed as shooting hits oznacza, że tak jak przy strzelaniu.

Szypul
Mudżahedin

Post autor: Szypul »

sztandar z flaming attacks działa na magiczną broń oddziału?

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Szypul pisze:sztandar z flaming attacks działa na magiczną broń oddziału?
Nie mogę znaleźć źródła - może ktoś pomóc?
Opis Magic Weapons - ani słowa o tym, że się NIE kumuluje. Opis Flaming Attacks - to samo.

Gdzie to było?

ODPOWIEDZ