NoWE (zbiór plot str. 113)
Moderator: Gremlin
Re: NoWE (zbiór plot str. 73)
więc tak
gg tyle samo co dawniej może wykupiś strzały
1,5 slava poizon, brak kar za strzał
2 slavy flaming(+1hit vs zło,dobro), multiple shot
2,5 slava -3 as
łuk woodelficki daje ap
herosi i gr mogą kupiś strzały w takiej samej cenie
z itemów to mamy haila z ap w tej samej cenie
moonstona za 20 slavów-nie da się strzelić po użyciu ani wyjść z kombatu
bow of loren 10 slavów A+1 strzał
naprawiony spirit sword 42,5 slava
helm of hunt 10 slavów
wild tyle co maidenka frenzy devastaiting charge tarcza za 1slava
way 10 slavów no AS or multipple shootx2
driady za 5,5 slava w klocku ale z hatem to totalne dno
podobnie jak warhowki za 22,5 z kb na orzełkach
treemany nawet znośne tylko jakby nie mieszczą się w rozpie
anyway największa niespodzianka w booku jest moim zdaniem w herosach ale tego to nie zdradzę
z specjali to jednak nie ma nic nowego poza kolesiem z orzełkiem
mamy nadzwyczaj dużo magów
lord heros shadowdancer(shadowmax lv 1) maidenki treeman ancient (life 2lv z bazy Max 4)durthu(beast lv 1) drycha i branczka wszystko oprucz maidenek +1 do casta w lesie
nie mamy sensownych arkanów 10 slavów treesinging rusz las o d6+1 lub 2d6s4 18" albo wszystkie lasyw 18" ale zastępuje 1 nasz czar
mega atrybut z higha broni przed 1wszym woundem za każdy czar który mag rzucił z higha
banery mamy dwa raczej niegrywalne bo tylko na bsb 50 i 37,5 slava
mr3 i unbrek (dziwny zapis raczej do zfaqowania)
vanguard i rerol 1wszej szarży
ja widzę to tak w corach gladzi ridersi 9,5 slava ( bo to w końcu faścik) i eternale bo mają stuborna
w specjalach maidenki wildzi wardancerzy bo drwale bez sejva raczej mi nie podchodzą
w rarach waye i orzełki
treeman za 112,5 slava jakoś tak nie przemawia do mnie skoro za 60 slavów mamy 10 eternali z championem aczkolwiek gdyby miał s6 to byłby spoko
2,5 slava -3 as
łuk woodelficki daje ap
herosi i gr mogą kupiś strzały w takiej samej cenie
z itemów to mamy haila z ap w tej samej cenie
moonstona za 20 slavów-nie da się strzelić po użyciu ani wyjść z kombatu
bow of loren 10 slavów A+1 strzał
naprawiony spirit sword 42,5 slava
helm of hunt 10 slavów
wild tyle co maidenka frenzy devastaiting charge tarcza za 1slava
way 10 slavów no AS or multipple shootx2
driady za 5,5 slava w klocku ale z hatem to totalne dno
podobnie jak warhowki za 22,5 z kb na orzełkach
treemany nawet znośne tylko jakby nie mieszczą się w rozpie
anyway największa niespodzianka w booku jest moim zdaniem w herosach ale tego to nie zdradzę
z specjali to jednak nie ma nic nowego poza kolesiem z orzełkiem
mamy nadzwyczaj dużo magów
lord heros shadowdancer(shadowmax lv 1) maidenki treeman ancient (life 2lv z bazy Max 4)durthu(beast lv 1) drycha i branczka wszystko oprucz maidenek +1 do casta w lesie
nie mamy sensownych arkanów 10 slavów treesinging rusz las o d6+1 lub 2d6s4 18" albo wszystkie lasyw 18" ale zastępuje 1 nasz czar
mega atrybut z higha broni przed 1wszym woundem za każdy czar który mag rzucił z higha
banery mamy dwa raczej niegrywalne bo tylko na bsb 50 i 37,5 slava
mr3 i unbrek (dziwny zapis raczej do zfaqowania)
vanguard i rerol 1wszej szarży
ja widzę to tak w corach gladzi ridersi 9,5 slava ( bo to w końcu faścik) i eternale bo mają stuborna
w specjalach maidenki wildzi wardancerzy bo drwale bez sejva raczej mi nie podchodzą
w rarach waye i orzełki
treeman za 112,5 slava jakoś tak nie przemawia do mnie skoro za 60 slavów mamy 10 eternali z championem aczkolwiek gdyby miał s6 to byłby spoko
- White Lion
- Kretozord
czy Waywatcherzy mają nadal KB i ile kosztują ?
czy Glade Ridersi mają Ambusha za darmo czy z dopłatą ?
jaki Lore Attribute mają korzystając z lorów innych elfów ?
czy Glade Ridersi mają Ambusha za darmo czy z dopłatą ?
jaki Lore Attribute mają korzystając z lorów innych elfów ?
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
To jest -3 do save czy zdejmuje save całkowicie ?:) Bo są 2 różne wersjeKlops pisze:więc tak
2,5 slava -3 as

- Jan z Czarnolasu
- Mudżahedin
Co oznacza wyraz "slava"? Wydaje mi się, że chodzi o pkt, ale jak coś może kosztować 1.5 pkt?
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2014, o 18:13 przez Jan z Czarnolasu, łącznie zmieniany 1 raz.
Nikt nie da nam zbawienia.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Jak widzę nowe WE:
https://www.youtube.com/watch?v=2KAl-b5RfOM
https://www.youtube.com/watch?v=2KAl-b5RfOM
- Jan z Czarnolasu
- Mudżahedin
Jakieś stosunkowo nowe słowo w warhammerowym slangu skoro go nie znamHoax pisze:Slave tudzież, niewolnik - jednostka skavenów - 2pkt sztuka.Jan z Czarnolasu pisze:Co oznacza wyraz "slava"? Wydaje mi się, że chodzi o pkt, ale jak coś może kosztować 1.5 pkt?

Mam nadzieję że Furion się myli xDAzgaroth pisze:Też to zauważyłem...Furion na tweeterze mówił, że nie ma darmowego lasu...To jest czy nie jest ?:)Marr pisze:Info z warseera od gościa co ma booka:
"Yes, we do get the free forest, just answered that before."
Poza tym w ostatnim WhiteDwarfie napisali że jest!!!
może obaj mają rację , wcześniej była mowa że mamy darmowy las oraz item z laskiem co oznacza d3+1 lasków:))))
- Jan z Czarnolasu
- Mudżahedin
Może było, ale czy Glade Riderzy mają tą samą cene i statsy i jedyna zmiana polega na możliwości wykupienia strzał?
Wydaje mi się, że ten book ma już trochę lat i wątpię, żeby kiedykolwiek slavy nie nazywano slavami... Choć ja jestem w młotku dość krótko, więc mogę się mylić...Jan z Czarnolasu pisze:Jakieś stosunkowo nowe słowo w warhammerowym slangu skoro go nie znamHoax pisze:Slave tudzież, niewolnik - jednostka skavenów - 2pkt sztuka.Jan z Czarnolasu pisze:Co oznacza wyraz "slava"? Wydaje mi się, że chodzi o pkt, ale jak coś może kosztować 1.5 pkt?
Kolega Klops napisał na górze stronyJan z Czarnolasu pisze:Może było, ale czy Glade Riderzy mają tą samą cene i statsy i jedyna zmiana polega na możliwości wykupienia strzał?
GR 19pts za model. Z tego co mi wiadomo mogą kupować strzałki
- Jan z Czarnolasu
- Mudżahedin
Hoax
Nie chodzi mi o jednostkę tylko o fakt, że nazwą najtańszej jednostki określa się koszt punktowy innych jednostek.
Nie chodzi mi o jednostkę tylko o fakt, że nazwą najtańszej jednostki określa się koszt punktowy innych jednostek.
Heeehehe jednak jest fchuj tych lasów: 1 z bazy (zasada armii - nie doczytalem) i d3 z orzeszków.