NoWE (zbiór plot str. 113)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
Milutki
Mudżahedin

Re: NoWE (zbiór plot str. 73)

Post autor: Milutki »

Na razie wygląda mi to tak:
Z Corów:
Ok. 5-6 oddziałów Glade Riderów bez dupereli - z taką ilością odginaczy przeciwnicy mogą sobie mieć jakieś kloce do walki i tak nie dojdą ;)
Reszta dopchać łucznikami, tu mam dylemat - pewnie flamingi na jednym oddziale, na drugim może AP ?
Speciale:
3x8 Wild Riderów, ewentualnie 2x5 i jedna 10 - czymś trzeba walczyć w CC , a oni mimo tego, że są papierowi biją się najlepiej z całej naszej armii
Scouci z poisonami do likwidacji maszyn wroga ewentualnie do ostrzeliwania upierdliwców z wysoką wytzymałością
Rary:
Waye do oporu, może dwa orły
W Lordach i herosach ciężko coś wymyślić, mag lord lv4 tylko jeszcze nie wiem z jakim lore'm - raczej shadow lub death, może heaven ? Mały mag beast i BSB, najprawdopodobniej na koniu, żeby wildzi nie szarżowali tam gdzie nie trzeba
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2014, o 20:23 przez Milutki, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Sorry moze gdzies przeoczylem (lukam z doskoku ,bo jestem troche zajety ) czy sa te bonusy w lesie (rerole 1 na strzelanie (?) ) .Nagle ten przedmiot dajacy lasy ... pcha sie 3 kloce lukow do lasow i ... :mrgreen:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Milutki pisze: Ok. 5-6 oddziałów Glade Riderów bez dupereli - z taką ilością odginaczy przeciwnicy mogą sobie mieć jakieś kloce do walki, i tak nie dojdą ;)
nie licylbym wiecej oddzialow ni 3 na ograniczenia.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Te rerolle to chyba prowess z DE, wiec o ile mnie pamiec nie myli to tylko CC :?

Awatar użytkownika
Milutki
Mudżahedin

@Shino
To pewne, ale ja raczej będę grał też dość często na open, więc tak bardzo się tym nie przejmuję ;)
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2014, o 20:22 przez Milutki, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Reroll tylko w CC

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

A Glade Riders w ambushu z poisonami? Potencjalnie jeszcze lepsi ogarniacze maszyn niż gutterzy...

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

A bow of loren z savage best z lore of beast? 4+1 strzał ze snajperem ;)?

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Post autor: Me_gusta »

Narożny pisze:A bow of loren z savage best z lore of beast? 4+1 strzał ze snajperem ;)?
No i to ma jakiś sens dopiero! Ale że kurcze, żeby hero chyba za 100pts miał tylko jeden atak? Matt Ward Srsly?
Czyli waye w combacie beda dostawać srogie baty

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Za drogie combo jak dla mnie

Snajper 90
Bow - 20
I jeszcze musimy wylosować ten czar - duzy mag ? Serioosly ? 9 lat grania na lore of beast....dostajemy 10 lorów i mam znowu grać na lore of beast ? Bitch plz :mrgreen: No way! [-X :twisted:

Ten 1 atak NoAsv lub 2 normalne mi wystarczą ;) przy odrobinie szczęścia w 1 turze przeciwnik pakuje dużego maga do torby ;) a to jest duży boost!
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Shenq
Chuck Norris

Post autor: Shenq »

hero z 1 atakiem? niemożliwe:/

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Luc pisze:Za drogie combo jak dla mnie

Snajper 90
Bow - 20
I jeszcze musimy wylosować ten czar - duzy mag ? Serioosly ? 9 lat grania na lore of beast....dostajemy 10 lorów i mam znowu grać na lore of beast ? Bitch plz :mrgreen: No way! [-X :twisted:

Ten 1 atak NoAsv lub 2 normalne mi wystarczą ;) przy odrobinie szczęścia w 1 turze przeciwnik pakuje dużego maga do torby ;) a to jest duży boost!
Znaczy że niby 2 chcesz wystawiać? Bo jak inaczej wbijesz tym 3 woundy?

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Post autor: Me_gusta »

Jak chcesz zabić dużego maga w 1 turze z 2 strzał? :P no chyba że jest generałem i jeszcze na wejście dostanie gąga :P
A w ogóle Waye też mają wbudowane AP na łukach??

Co do beast to Ancient Treean lvl2 beast + spealweaver 4lvl i masz cza na bank xD Tylko czy warto ;)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Me_gusta pisze:
Jak chcesz zabić dużego maga w 1 turze z 2 strzał? :P no chyba że jest generałem i jeszcze na wejście dostanie gąga :P
A w ogóle Waye też mają wbudowane AP na łukach??

Co do beast to Ancient Treean lvl2 beast + spealweaver 4lvl i masz cza na bank xD Tylko czy warto ;)
Ancient Treeman nie korzysta czasem z life ? Wszystkie łuki WE mają AP

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

ludzie mat ward akurat dobrze zrobił tego herosa co by nie był jakimś turbo kozakiem do wszystkiego jakby dał mu 30 pts na itemy to mamy snipera 3d6 s4 ap bs 7

Awatar użytkownika
vfn
Mudżahedin

Post autor: vfn »

Nie rozumiem tego zachwytu wayami :) S3 AP z Multiple(2) albo no save z S3 to takie super? raczej sytuacyjne

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

HoDa + Sniper? :mrgreen: Zbyt piękne
Co do tego S3, Shadow się pewnie będzie na masową skalę pojawiać i -d3 tafa.

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

O to to, -S, coby wróg nie zmasakrował wr, drwali. Miasma zawsze w cenie. Brzytwa na cokolwiek w lesie to pokoks, pitka zawsze się przyda. Wahadełko raczej sytuacyjne, ale może. Dużo unitów łuków to i może atrybut się przyda. Steed of shadows - ktos wie...

Awatar użytkownika
Milutki
Mudżahedin

@vfn
Zpomniałeś o skirmishu, 5 BS, Scoucie. 20 Wayów wyciąga albo 40 strzałów z S3 AP, albo 20 No AS. Druga opcja kasuje na bliskim cały oddział/pół kawy imperialnej/Bretońskiej/HE.
Obrazek

Awatar użytkownika
vfn
Mudżahedin

Post autor: vfn »

Ale teraz będzie -1 to hit za ruch bo przecież nikt nie będzie się kitrać wayami - 1 to hit za multiple i lipa, że nie ma kamuflażu.... słabe w zasadach i klimat mierny. Nieco mniej biedaszone flamery? IMO niewykorzystany potencjał na tak zajebistą jednostkę.

@Milutki na kawe ok ale to jak napisałem sytuacyjne ;)
Wiadomo sam gram bretką więc powinienem powiedzieć WTF zostawcie moje konie! :lol2:

Zablokowany