Gorebeast Charge: All impact hits made by a Gorebeast Chariot have the Killing Blow special rule.
Problemy początkującego
Moderator: KrzysiekW
Re: Problemy początkującego
Jest to specjalna zasada i przykład ten jest nie trafiony.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
wokrze pisze:He, he... Nie daj sobie wcisnąć KB z impactów (ponoć kiedyś gracze TK bardzo za tym optowali) Generalnie impacty, kb, stompy, thunderstompy i podobne to zasady specjalne, a te wg RB się nie łączą (tak więc np. nie mogą być flamming) - strony teraz nie podam, bo nie mam książki pod ręką, ale to chyba na początku sekcji zasad specjalnych. Oczywiście wyjątki mogą być w AB - sztandarowy przykład to zasady demonów, gdzie każdy demon ma specjalną zasadę "daemonic" (czy jak to szło), która wprost mówi, że wszystkie ataki, łącznie z tymi z zasad specjalnych*, są magiczne (zasada AB overrides RB)
Więc... In your face!Errata to TK pisze:Q:Does the effect of Djaf's Incantation of Cursed Blades apply to impact hits? (p. 61)
A:Yes.
EDIT: Djaf's Incantation of Cursed Blades jest zaklęciem dającym atakom jednostki zasadę specjalną killing blow. Nie jest w opisie zaklęcia zaznaczone, że łączy się z zasadami specjalnymi. Najwyraźniej GW uważa, że jednak Killing Blow łączy się z innymi zasadami specjalnymi dającymi ataki, chyba że w opisie takiej zasady wyraźnie zostało napisane, że żadne zdolności na nią nie wpływają (np. stomp).
Az mi w piety poszlo... A teraz jeszcze raz przczytaj mojego posta, zwlaszcza ten kawalek o wyjatkach Przejrzyj rowniez np. dyskusje na lidze sedziowskiej co moze modyfikowac "ataki specjalne" wynikajace z zasad specjalnych (nie pamietam czy to tez nie trafilo do uscislen). Zawsze tez mozna wrzucic pytanie w dzial zasad.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Przeczytałem uważnie. Nadal nie widzę w jakim miejscu zaklęcie dające wszystkim Atakom (nawet z wielkiej litery zapisanym, jak statystyka) zasadę Killing Blow kreuje wyjątek. Wyjątek kreuje FAQ, określając że impacty mogą podlegać zasadzie killing blow. To, że zaklęcie znajduje się w domenie TK, a nie w którejś z 8 domen podręcznikowych nadal nie kreuje w tym zakresie wyjątku, który nadpisywałby zasadę główną.
Poza tym przyczepiłem się głównie do tego:
Poza tym przyczepiłem się głównie do tego:
Oczywiście, optowali za tym i mieli rację.He, he... Nie daj sobie wcisnąć KB z impactów (ponoć kiedyś gracze TK bardzo za tym optowali)
Wood elfy az sie ciesza jak widza chariot za 140ptk ktory ma tylko 4W. No i to jest rare wiec blokuje Ci ilosc much.
A tak na powaznie to Bs4 powoduje ze strzelasz przewaznie na 6tach, plomienie niby sa dobre ale chyba jednostka
jednak za droga jak na jedne zastosowanie. Praktycznie wszystko boli ten rydwan bo zarowno pestki jak i w combacie
sobie nie radzi.
Moim zdaniem jesli chodzi o rary to najlepiej je wykorzystac na:
Cannon
3x Muchy
5x Muchy - poisony.
To rowno 600ptk. Mysle ze kazda alternatywa wypada poprostu slabo. Demony niestety sa tak zbudowane, ze jedne
jednostki sa grywalne a drugie mniej. Ktos pewnie podrzuci kwestie ze gra np Fiendami i jest ok. Ja nie mowie, ze nie,
ale dla mnie grywalne sa:
Hero- Herald Tzee i Nurgla
Core- Pinki, Plagi
Spec- Furie, Bestie, Psy, ew. Crashery
Rary- jak wyzej- Cannon, Muchy
Nie mowie, ze na innych nie da sie grac, ale napewno jest to troche trudniejsze i wymaga skilla (ktorego nie mam ).
A tak na powaznie to Bs4 powoduje ze strzelasz przewaznie na 6tach, plomienie niby sa dobre ale chyba jednostka
jednak za droga jak na jedne zastosowanie. Praktycznie wszystko boli ten rydwan bo zarowno pestki jak i w combacie
sobie nie radzi.
Moim zdaniem jesli chodzi o rary to najlepiej je wykorzystac na:
Cannon
3x Muchy
5x Muchy - poisony.
To rowno 600ptk. Mysle ze kazda alternatywa wypada poprostu slabo. Demony niestety sa tak zbudowane, ze jedne
jednostki sa grywalne a drugie mniej. Ktos pewnie podrzuci kwestie ze gra np Fiendami i jest ok. Ja nie mowie, ze nie,
ale dla mnie grywalne sa:
Hero- Herald Tzee i Nurgla
Core- Pinki, Plagi
Spec- Furie, Bestie, Psy, ew. Crashery
Rary- jak wyzej- Cannon, Muchy
Nie mowie, ze na innych nie da sie grac, ale napewno jest to troche trudniejsze i wymaga skilla (ktorego nie mam ).
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Screamery są świetne i możnaby długo o nich rozprawiac.
Mobilność, zaskakująco wysoka przeżywalność, przyzwoite staty w CC i atak, który potencjalnie wymusza test paniki w fazie ruchu. jesli połączymy to z Treason of Tzeentch, Doom & Darkness, Fantazmagorią lub blue horror crew na rydwanie, to dostajemy całkiem solidny manewr na wiele jednostek.
Oczywiście nie jest to jednostka, którą wrzucamy na pałe do dowolnej rozpiski a ona zrobi swoje, jednak z pewnoscią warto nia pograc.
Rydwan jest o wiele bardziej dyskusyjny, jest to 150pkt, które rywal moze bardzo łatwo zdobyc, ale druga strona medalu jest taka, ze rydwan potrafi miażdżyć. jak cały Tzeentch, jest mocno losowy, i trzeba umiec z tym zyć. To co jest pewne, to ze k6+1 impactów S4, oraz 9 ataków S4 potrafi mocno zaskoczyć
Mobilność, zaskakująco wysoka przeżywalność, przyzwoite staty w CC i atak, który potencjalnie wymusza test paniki w fazie ruchu. jesli połączymy to z Treason of Tzeentch, Doom & Darkness, Fantazmagorią lub blue horror crew na rydwanie, to dostajemy całkiem solidny manewr na wiele jednostek.
Oczywiście nie jest to jednostka, którą wrzucamy na pałe do dowolnej rozpiski a ona zrobi swoje, jednak z pewnoscią warto nia pograc.
Rydwan jest o wiele bardziej dyskusyjny, jest to 150pkt, które rywal moze bardzo łatwo zdobyc, ale druga strona medalu jest taka, ze rydwan potrafi miażdżyć. jak cały Tzeentch, jest mocno losowy, i trzeba umiec z tym zyć. To co jest pewne, to ze k6+1 impactów S4, oraz 9 ataków S4 potrafi mocno zaskoczyć
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
Mi się wydaje że screamery się mogą na euro spłacić
Jak to jest z runsmitami i kapłanami gw a 11? Też muszą zadawac test ld?
Jak to jest z runsmitami i kapłanami gw a 11? Też muszą zadawac test ld?
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
chyba o chaos ogry z markiem khorna mu chodziło bo innego pomysłu nie mam
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed