NoWE (zbiór plot str. 113)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Re: NoWE (zbiór plot str. 73)

Post autor: swieta_barbara »

Ready pisze:Tak z innej beczki;) jest teraz jakas sensowna możliwosc złożenia boha na orle??
Nieśmiertelna prezerwatywa + ch. shield.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

4+ as / +4 ws i GW
xYz

Ready
Mudżahedin

Post autor: Ready »

czyli 3+, 4++, GW czy włócznia z AP? to wszystko czy da się cos jeszcze pokombinować ?

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Post autor: Me_gusta »

Oj bieda jest teraz z tymi magicznymi itemami :(

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

Wracając do strzałek
nie może mieć innych magic itemów i enchanted arrows
Imo związek nazwy enchanted items i enchanted arrows jest przypadkowy, ponieważ ten zapis wyraźnie eliminuje enchanted arrows ze zbioru enchated itemów. Enchanted arrows funkcjonują jedynie jako upgrade dla oddziałów. Albo tak samo jak Scavenge Pile u szczurów - zbiór itemów, które można włożyć na herosów i championów, niezależnie od posiadania innych magicznych itemów, bycia bsb i noszenia magicznej szmaty itd.

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

jesteście mistrzami w szukaniu problemu tam gdzie go nie ma
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Na pewno to się już przewineło przez ten temat, ale postów tyle nabijacie, że się nie chce szukać :wink: Czy po wykupieniu tych magicznych strzałek, tracicie AP na łukach? czyli poison bez ap? Oraz czy macie teraz kary za ruch i strzelanie?
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Morog pisze:jesteście mistrzami w szukaniu problemu tam gdzie go nie ma
Dokładnie. Nie wszystko co ma enchanted w nazwie, musi być enchanted itemem :roll:
Gdyby strzałki były traktowane jako magiczne przedmioty, lub nie można by ich dublować w armii, było by to dokładnie zapisane w AB. Jeśli faktycznie będzie to ok, ale jeśli nie to nie ma problemu ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

kilka unitów np. glade guard moga mieć te same magiczne strzałki.
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

statystyki strzałek zastępują te łuków
tyle że większość strzałek ma AP (nawet do -3)
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Hoax pisze:Wracając do strzałek
nie może mieć innych magic itemów i enchanted arrows
Imo związek nazwy enchanted items i enchanted arrows jest przypadkowy, ponieważ ten zapis wyraźnie eliminuje enchanted arrows ze zbioru enchated itemów. Enchanted arrows funkcjonują jedynie jako upgrade dla oddziałów. Albo tak samo jak Scavenge Pile u szczurów - zbiór itemów, które można włożyć na herosów i championów, niezależnie od posiadania innych magicznych itemów, bycia bsb i noszenia magicznej szmaty itd.

"These are enchanted items, but do not prevent a model from having a second enchanted item. Each type of enchanted arrow replaces the profile of the Asrai longbow with the one shown in its entry. This is not optional - if a model has enchanted arrows, he must use them when shooting with an Asrai longbow."
gdyby nie byly itemem to nie byloby mozliwosci posiadania drugiego enchanted itemu.

Swoja droga magiczne strzaly chyba w tej edycji nie daja magicznych atakow.

Ready
Mudżahedin

Post autor: Ready »

takie pytanie na szybko nowi WD są tak plewni naprawdę czy sa inne zasady których niesłyszałem ward +3 KB +1 atak ASF tańsze - bo mam super pomalowane 15 i zal mi by było ...

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Ready pisze:takie pytanie na szybko nowi WD są tak plewni naprawdę czy sa inne zasady których niesłyszałem ward +3 KB +1 atak ASF tańsze - bo mam super pomalowane 15 i zal mi by było ...
Nie mają +1 do siły w szarży czyli operują gołą siłą 3. Ale wydaje mi się, że do zdejmowania bunusów za ranki, jako wsparcie na flance mogliby być świetni. Problem w tym, że obecnie są ciekawsze opcje :)

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Shino pisze: Swoja droga magiczne strzaly chyba w tej edycji nie daja magicznych atakow.

wszystkie ataki strzeleckie....przy użyciu strzały we... traktuje się jako zadane przez magic weapon.
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

a gdzie to dokladnie jest? bo nie widzialem wczoraj.

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Ehh, nie mogę się doczekać, kiedy wyjdzie ten book i wszystko będzie napisane czarno na białym, bo póki co, to tylko ciągłe gdybanie jest.
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Shino pisze:a gdzie to dokladnie jest? bo nie widzialem wczoraj.
Chyba ostatnie zdanie w ich opisie, nie mam książki pod ręką wiec nie rzucę cytatem, ale było coś o magic weaponach tam.

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Urban pisze:Powiedz Luc, a raczej potwierdź moje obawy. Sisterki nowe cokolwiek zrobiły? Bo podniecają się nimi ludzie ale w zestawieniu do tego co potrafią (wielkie... nic?) wypadają marnie. Klątwa cokolwiek była w stanie zdziałać? Bo te strzałki z poisonem przy ich koszcie uznam tylko za małą wisienkę na torcie a nie argument dlaczego je brać :lol2:
Sisterki bardzo fajne....trochę drogawe, ale nie chce prorokować niczego więcej po 1 grze.
Miały mi robić jako taxi dla herosów - ale ostatecznie graliśmy na UB była godzina ~23 więc nie szaleliśmy 2400 tylko skromne 1200 (więc rozpiskę robiłem na szybko 2-3min :P)
Ogólnie tak:
7Sisterek wbijała sumiennie po 2-4 woundy co turę (ruch, zasięg, jakiś cover czasami był) - raz dałem flee przez pół stołu
Co turę rzucałem klątwę i tarczę. Raz tylko nie wycastowałem klątwy na 4 kostkach...rzuciłem 2,2,2,1 :mrgreen: :mrgreen:
Sisterki dają radę, bardzo fajny unit, pomogły mi w ostatecznej szarży na plecy wariorów razem z Wildami, dobiły ze 2-3 rany + szarża, tył...do walki raczej rzadko się będą przydawać ale Javeliny są spoko :) - czary dupy nie urywają ale klątwa czy tarcza wbrew pozorom przydatna i będzie się przydawać aby nasz przeciwnik w oddziały miał w CC -1hita

Z tego co czytałem to strzałki są magiczne, więc całkiem spoko :) - eteryki nie będą nas boleć ;)

Ogólnie to:
Nowy book, nowe zasady naprawdę na plus.
Armia WE nie zrobi się armią czołówki i może dobrze, ale z pewnością z głębokich czeluści jakimi byliśmy ostatnio karmieni powinniśmy wylądować gdzieś pośrodku ;)
Są i będą paringi dla nas niewygodne - ale będzie ich mniej
I pojawiły się paringi, których przeciwnik powinien się obawiać, martwić, że gra z nami! I dobrze, w końcu! :)

Boli mnie bo nie idzie zrobić sensownego kowboja :/
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

A javeliny nie maja czasem Quick to fire z bazy?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

PiotrB pisze:A javeliny nie maja czasem Quick to fire z bazy?
Nie wczytałem się, jutro rozwieję wszystkie Wasze wątpliwości bo będę posiadał booka :)
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Zablokowany