Alternatywne figurki do WE
Moderator: Gremlin
Re: Alternatywne figurki do WE
Z tej samej strony (fajne figurki tylko cenowo czasem trochę przegięcie )
Prawie jak nowy treeman:
Prawie jak nowy treeman:
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
Imho dużo fajniejszy niż treeman GW. Mój 3ci pick po Woldwardenie (który jest za mały) i http://www.ultraforgeminiatures.com/?page_id=338 (tree woman), która może być za duża.
Ta panienka jest mega Tylko troche mala
- mikemayday
- Mudżahedin
W kategorii kobiet treemanów, ja prezentuję coś takiego:
Model w pre-orderze z kickstartera, organizuję zamówienie grupowe dla nas, dzięki czemu będzie można go dostać ponad 100zł taniej. Chętnych zapraszam tu:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=54&t=44064
W tym samym zamówieniu można dostać super smoki do WE:
Model w pre-orderze z kickstartera, organizuję zamówienie grupowe dla nas, dzięki czemu będzie można go dostać ponad 100zł taniej. Chętnych zapraszam tu:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=54&t=44064
W tym samym zamówieniu można dostać super smoki do WE:
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Mi się podoba całkiem, ale w tych kolorach wygląda Hajowo. No i skrzydełka mi nie pasują. Za małe, żeby ją unieść, za duże na dodatek. Takie ni przypiął ni przyłatał.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Thief of Hearts się nazywa, a model produkcji Dark Sword Miniatures jest. Kolorystykę można dobrać przecież dowolną, a tutaj: http://www.darkswordminiatures.com/shop ... staff.html znalazłem nawet kilka przykładowych. Wrzuciłem, bo sam mam ten model (znajomy mi z CMONa zamawiał) do High Elves i jest naprawdę ładny, a widziałem też gdzieś na necie malowanie pod Dark Elves i Wood Elves, więc każdy znajdzie coś dla siebie
- Jan z Czarnolasu
- Mudżahedin
Czy ktoś mógłby mi polecić jakąś jednostkę elfickiej kawalerii (edycja warhammera dowolna, także firmy niegw), której kawalerzyści (góra) mogliby robić za Wild Riderów albo nowe panny na jeleniach?
Nikt nie da nam zbawienia.
Góra Dark Elfickich Warlocków po konwersjach drobnych nada się na WildówJan z Czarnolasu pisze:Czy ktoś mógłby mi polecić jakąś jednostkę elfickiej kawalerii (edycja warhammera dowolna, także firmy niegw), której kawalerzyści (góra) mogliby robić za Wild Riderów albo nowe panny na jeleniach?
- Jan z Czarnolasu
- Mudżahedin
O tym samym boxie myślałem, ale pod kątem części Dark Riderów:Czopek pisze:Góra Dark Elfickich Warlocków po konwersjach drobnych nada się na WildówJan z Czarnolasu pisze:Czy ktoś mógłby mi polecić jakąś jednostkę elfickiej kawalerii (edycja warhammera dowolna, także firmy niegw), której kawalerzyści (góra) mogliby robić za Wild Riderów albo nowe panny na jeleniach?
Bardzo ciekawe modele jeźdźców. Jedyny problem to głowy bo tylko jeden wzór główek z zestawu mi się podoba.
Warlocki mają gołe ciałka co mnie bardziej przekonuje jako wildzi, zamieniamy w jednej ręce miecz na włócznię,
dolepiamy płaszcz, liście, głowa może zostać bez zmian, malujemy tatuaże i heja
Dark ridersi mają za to już trochę kolczug, pancerza ( który zawsze można odpowiednio pomalować i nie będzie problemu ), mniej dziko wyglądają. Kwestia dobrej konwersji i malowania i obie wersje będą ok.
Stoi przede mną 20 nowych dark riderów i już wiem jakie główki otrzymają moi waywatcherzy
dolepiamy płaszcz, liście, głowa może zostać bez zmian, malujemy tatuaże i heja
Dark ridersi mają za to już trochę kolczug, pancerza ( który zawsze można odpowiednio pomalować i nie będzie problemu ), mniej dziko wyglądają. Kwestia dobrej konwersji i malowania i obie wersje będą ok.
Stoi przede mną 20 nowych dark riderów i już wiem jakie główki otrzymają moi waywatcherzy
- Jan z Czarnolasu
- Mudżahedin
Mnie właśnie paradoksalnie ta dzikość w WILD Riderach odpycha i chcę aby byli bardziej "cywilizowani" i przede wszystkim ubrani. Chcę także aby było widać ich oczy, twarze, a nawet włosy. Hełmy zakrywające całą twarz nie do końca mi pasują. Przede wszystkim nie pasują mi jednak JELENIE. Straszna rzecz w nowych Leśniakach. Jakby nie mogli dać jednorożców chociaż dla Sióstr. Kupiłbym pod tych Riderów jednorożce bo mam dwa sklepy, które mają po kilka fajnych wzorów z tej samej linii w skali 28mm, ale nie jestem pewien czy figurki jeźdźców i jednorożców będą do siebie pasowały tak fizycznie jak i wizualnie. Coraz bardziej przekonuje się do wizji, w której wezmę box ridersów, dokonam kilku drobnych konwersji i odpowiednio pomaluje. Będą jeździli konno, a konie będą miały wywiercone na łbach malutkie półmilimetrowe dziurki. W specjalnym pudełeczku będę miał specjalne rogi montowane bez kleju na drucik i na turniejach będę robił prowizoryczne konwersje. Jednorożce zastąpią jelenie
Jedna jednostka ogarnięta. Pozostał problem co zrobić z siostrami.
Jedna jednostka ogarnięta. Pozostał problem co zrobić z siostrami.
A ja szukam alternatywy dla główek sióstr.
Od Witch elves? Co sądzicie?
Od Witch elves? Co sądzicie?
Wisła Kraków.