Alternatywne figurki do WE

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
diuk
Falubaz

Re: Alternatywne figurki do WE

Post autor: diuk »

Z tej samej strony (fajne figurki tylko cenowo czasem trochę przegięcie ;) )

Prawie jak nowy treeman: ;)

Obrazek
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Satrapa
Warzywo

Post autor: Satrapa »

Imho dużo fajniejszy niż treeman GW. Mój 3ci pick po Woldwardenie (który jest za mały) i http://www.ultraforgeminiatures.com/?page_id=338 (tree woman), która może być za duża.
Obrazek

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Ta panienka jest mega :) Tylko troche mala :wink:

Obrazek
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

A czy ktokolwiek zwrócił uwagę, że WSZYSTKIE Treemany to kobiety? Albo chociaż transiki, bo wszystkie mają 'szpilki' :lol2: :lol2: :lol2:
Let the River of Blood flow...

Awatar użytkownika
mikemayday
Mudżahedin

Post autor: mikemayday »

W kategorii kobiet treemanów, ja prezentuję coś takiego:

Obrazek

Model w pre-orderze z kickstartera, organizuję zamówienie grupowe dla nas, dzięki czemu będzie można go dostać ponad 100zł taniej. Chętnych zapraszam tu:

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=54&t=44064

W tym samym zamówieniu można dostać super smoki do WE:
Obrazek

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Skoro plotki głoszą, że Arielka ma wrócić do Leśnych Elfów, to co powiedzielibyście na taki alternatywny model dla niej lub Spellweavera ostatecznie? :)

Obrazek
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Extra model =D>

Skąd takie cudo ?
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Mi się podoba całkiem, ale w tych kolorach wygląda Hajowo. No i skrzydełka mi nie pasują. Za małe, żeby ją unieść, za duże na dodatek. Takie ni przypiął ni przyłatał.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Thief of Hearts się nazywa, a model produkcji Dark Sword Miniatures jest. Kolorystykę można dobrać przecież dowolną, a tutaj: http://www.darkswordminiatures.com/shop ... staff.html znalazłem nawet kilka przykładowych. Wrzuciłem, bo sam mam ten model (znajomy mi z CMONa zamawiał) do High Elves i jest naprawdę ładny, a widziałem też gdzieś na necie malowanie pod Dark Elves i Wood Elves, więc każdy znajdzie coś dla siebie :wink:
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Obrazek

Co Wy na to ?? :wink:
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Stare ale jare. Jak miałem epizod z WE wieki temu ten reaperowski model zasilił mą armię, polecam - zresztą mają wiele fajnych herosów....
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Jan z Czarnolasu
Mudżahedin

Post autor: Jan z Czarnolasu »

Czy ktoś mógłby mi polecić jakąś jednostkę elfickiej kawalerii (edycja warhammera dowolna, także firmy niegw), której kawalerzyści (góra) mogliby robić za Wild Riderów albo nowe panny na jeleniach?
Nikt nie da nam zbawienia.

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Jan z Czarnolasu pisze:Czy ktoś mógłby mi polecić jakąś jednostkę elfickiej kawalerii (edycja warhammera dowolna, także firmy niegw), której kawalerzyści (góra) mogliby robić za Wild Riderów albo nowe panny na jeleniach?
Góra Dark Elfickich Warlocków po konwersjach drobnych nada się na Wildów
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
Jan z Czarnolasu
Mudżahedin

Czopek pisze:
Jan z Czarnolasu pisze:Czy ktoś mógłby mi polecić jakąś jednostkę elfickiej kawalerii (edycja warhammera dowolna, także firmy niegw), której kawalerzyści (góra) mogliby robić za Wild Riderów albo nowe panny na jeleniach?
Góra Dark Elfickich Warlocków po konwersjach drobnych nada się na Wildów
O tym samym boxie myślałem, ale pod kątem części Dark Riderów:

Obrazek

Bardzo ciekawe modele jeźdźców. Jedyny problem to głowy bo tylko jeden wzór główek z zestawu mi się podoba.

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Warlocki mają gołe ciałka co mnie bardziej przekonuje jako wildzi, zamieniamy w jednej ręce miecz na włócznię,
dolepiamy płaszcz, liście, głowa może zostać bez zmian, malujemy tatuaże i heja :)

Dark ridersi mają za to już trochę kolczug, pancerza ( który zawsze można odpowiednio pomalować i nie będzie problemu ), mniej dziko wyglądają. Kwestia dobrej konwersji i malowania i obie wersje będą ok.

Stoi przede mną 20 nowych dark riderów i już wiem jakie główki otrzymają moi waywatcherzy :)
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
Jan z Czarnolasu
Mudżahedin

Mnie właśnie paradoksalnie ta dzikość w WILD Riderach odpycha i chcę aby byli bardziej "cywilizowani" i przede wszystkim ubrani. Chcę także aby było widać ich oczy, twarze, a nawet włosy. Hełmy zakrywające całą twarz nie do końca mi pasują. Przede wszystkim nie pasują mi jednak JELENIE. Straszna rzecz w nowych Leśniakach. Jakby nie mogli dać jednorożców chociaż dla Sióstr. Kupiłbym pod tych Riderów jednorożce bo mam dwa sklepy, które mają po kilka fajnych wzorów z tej samej linii w skali 28mm, ale nie jestem pewien czy figurki jeźdźców i jednorożców będą do siebie pasowały tak fizycznie jak i wizualnie. Coraz bardziej przekonuje się do wizji, w której wezmę box ridersów, dokonam kilku drobnych konwersji i odpowiednio pomaluje. Będą jeździli konno, a konie będą miały wywiercone na łbach malutkie półmilimetrowe dziurki. W specjalnym pudełeczku będę miał specjalne rogi montowane bez kleju na drucik i na turniejach będę robił prowizoryczne konwersje. Jednorożce zastąpią jelenie :)

Jedna jednostka ogarnięta. Pozostał problem co zrobić z siostrami.

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

Hmm, ja siostrzyczki zrobię podobnie jak w pudle, tyle, że chyba zamiast góry wsadzę połówki driad, będzie ciekawiej i chyba jednak klimatyczniej ;)
Za to Wildów po prostu dam na koniki GR-ów ;)
Let the River of Blood flow...

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

A ja szukam alternatywy dla główek sióstr.
Od Witch elves? Co sądzicie?
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Damik
Chuck Norris

Post autor: Damik »

Fajne, ale kto Ci odsprzeda? ;)

Awatar użytkownika
Stix
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stix »

Ci którzy skleją SoS :lol2: :wink: