DL Nurgle

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Sykstus
Masakrator

DL Nurgle

Post autor: Sykstus »

Zasady Border Patrol z tym że chyba będę mógł wystawić Herosa do 200pkt
Na razie myślę nad Heraldem z splendorem.markiem Nurgla, siedzi w chariocie. Do tego 11 Plaugebererów i 2 Nurglingi. Macie jakieś pomysły ?

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

na DL? bedzie ciezko...

Sykstus
Masakrator

Ej tyle to już wiem :P Gdyby nie było ciężko ten temat by nie powstał :P

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

nie mam pojecia czy to wejdzie ale jesli juz grac nurglem to obowiazkowa z jakas kawaleria... wejdzie demon 10bearerow i 3 kawy?

Sykstus
Masakrator

Sam Demon przekracza limit pkt na herosa... Wymyśliłem też coś takiego. 10 PB z sztandarem, 3xPR, Demonic Herald Z markiem Nurgla i Demonic Splendorem. Wtedy Herald musi iść do Plaugeberersów... Sam model Heralda ma podstawkę 25x25 ? Może zostać generałem bo takie zasady patrolu.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Tak, 25x25. Rozpa w miarę dobra.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

herald ma M6, plagueriderzy tez, wiec wcale nie musi ;)

Sykstus
Masakrator

W sumie to trochu śmieszne :P Że ma tyle mova co mount :P A może być w oddziale kawalerii skoro jest pieszy ? I takie pytanie od strony fluffowej. Czy Demonic Herald to chaośnik w zbroi czy jakiś demon po prostu ?? Bo nie wiem jakiego figsa na niego zrobić :P Jako Plaugebeasty będę miał nowo edycyjne spawny ;) I Jeszcze jedno pytanko troszkę odchodzące od tematu :) Czy w Nowym boxie spawnów dają też podstawki pod wfb ? Tj 4x4

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Sykstus pisze:W sumie to trochu śmieszne :P Że ma tyle mova co mount :P A może być w oddziale kawalerii skoro jest pieszy ? I takie pytanie od strony fluffowej. Czy Demonic Herald to chaośnik w zbroi czy jakiś demon po prostu ?? Bo nie wiem jakiego figsa na niego zrobić :P Jako Plaugebeasty będę miał nowo edycyjne spawny ;) I Jeszcze jedno pytanko troszkę odchodzące od tematu :) Czy w Nowym boxie spawnów dają też podstawki pod wfb ? Tj 4x4
1. moze chodzic w kawalerii, ale look out tylko jesli masz 5 modeli
2. demon
3. nie wiem, ale ty i tak potrzebujesz podstawek 50x50 pod plagueriderow

pzdr

Sykstus
Masakrator

O fuck racja właśnie sobie uświadomiłem że muszę wydać około 40 zł na 9 podstawek...

ODPOWIEDZ