Rozpiski :)
Moderator: Shino
Re: Rozpiski :)
Oszcze?
Założenia rozpiski też są błędne. Po pierwsze żadnego wroga nie zmiękczysz, 90 % armii nawet nie poczuje otrzymanych strat gdy już w 2-3 turze cie dojedzie. Jak już masz stać to pomyśl żeby jakoś wroga spowalniać. Przeciwnik jedzie przed siebie bez żadnych przeszkód. Magia też nic nie robi, przeciwnik zbije casket i ew banishment, a resztę czarów zabije śmiechem.
Założenia rozpiski też są błędne. Po pierwsze żadnego wroga nie zmiękczysz, 90 % armii nawet nie poczuje otrzymanych strat gdy już w 2-3 turze cie dojedzie. Jak już masz stać to pomyśl żeby jakoś wroga spowalniać. Przeciwnik jedzie przed siebie bez żadnych przeszkód. Magia też nic nie robi, przeciwnik zbije casket i ew banishment, a resztę czarów zabije śmiechem.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE
CANS FOR THE CANS THRONE
Unnamed2400 Pts - Tomb Kings Army
1 Tomb King @ 266.0 Pts
General; Great Weapon
Talisman of Preservation [45.0]
Armour of Silvered Steel [45.0]
1 Liche High Priest @ 240.0 Pts
Hierophant; Lore Table; Lore of Nehekhara; Magic Level 4
Talisman of Endurance [30.0]
1 Liche Priest @ 135.0 Pts
Lore of Light; Magic Level 2
Dispel Scroll [25.0]
Ironcurse Icon [5.0]
1 Necrotect @ 60.0 Pts
2ndWeapon; Light Armour
3 Skeleton Chariots @ 195.0 Pts
Standard; Musician
1 Master of Chariots @ [10.0] Pts
Standard; Musician
29 Skeleton Archers @ 210.0 Pts
Normal Bow; Standard; Musician
1 Master of Arrows @ [10.0] Pts
1 Tomb Scorpion @ 85.0 Pts
32 Tomb Guard @ 504.0 Pts
Halberd; Light Armour; Shield; Standard; Musician
Razor Standard [45.0]
1 Tomb Captain @ [10.0] Pts
1 Casket of Souls @ 135.0 Pts
Light of Death
3 Sepulchral Stalkers @ 165.0 Pts
Halberd
1 Screaming Skull Catapult @ 120.0 Pts
Skulls of the Foe
Models in Army: 74
Total Army Cost: 2395.0
A takie coś ? Jak nie to proszę zamiast samej krytyki też jeszcze coś doradzić lub powiedzieć co jest zbędne
1 Tomb King @ 266.0 Pts
General; Great Weapon
Talisman of Preservation [45.0]
Armour of Silvered Steel [45.0]
1 Liche High Priest @ 240.0 Pts
Hierophant; Lore Table; Lore of Nehekhara; Magic Level 4
Talisman of Endurance [30.0]
1 Liche Priest @ 135.0 Pts
Lore of Light; Magic Level 2
Dispel Scroll [25.0]
Ironcurse Icon [5.0]
1 Necrotect @ 60.0 Pts
2ndWeapon; Light Armour
Standard; Musician
Standard; Musician
29 Skeleton Archers @ 210.0 Pts
Normal Bow; Standard; Musician
1 Master of Arrows @ [10.0] Pts
32 Tomb Guard @ 504.0 Pts
Halberd; Light Armour; Shield; Standard; Musician
Razor Standard [45.0]
1 Tomb Captain @ [10.0] Pts
1 Casket of Souls @ 135.0 Pts
Light of Death
3 Sepulchral Stalkers @ 165.0 Pts
Halberd
1 Screaming Skull Catapult @ 120.0 Pts
Skulls of the Foe
Models in Army: 74
Total Army Cost: 2395.0
A takie coś ? Jak nie to proszę zamiast samej krytyki też jeszcze coś doradzić lub powiedzieć co jest zbędne
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
- Kacpi 1998
- Masakrator
zostło ci 5 pkt więc daj tomb nkingowi potion co daje devastating charge
rozbiłbym łuki na 10 i 19
A może 2 x 15?Kacpi 1998 pisze:zostło ci 5 pkt więc daj tomb nkingowi potion co daje devastating charge
Mógłbym wtedy też im nie dawać fcg
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
- Kacpi 1998
- Masakrator
weź dużo łuków i rydwanów na miękką piechotę i warlocki, katapy, sfinksa, którym będziesz unikał poisonów
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Z magii, domena Nehekhary nie jest zła. Obniżanie T kombuje się dobrze z łukami, niezły jest vortex. Przygotuj dużo odginaczek na olbrzymie klocuchy witchek i egzekutorów.
Dobra ale DE jest jeden z najsilniejszych przeciwników oprócz niego mam jeszcze HE Skaveny i Bertonie, bo to na turniej się szykuje... -mogłem to wcześniej napisać. Więc w sumie to potrzebuje takich jednostek które poradzą sobie z przedstawicielami powyższych frakcji. Nekrosfinxa biorę tak, czy tak bo: Hydra, Fenix, Abominacja... Akurat mój Sfinks często dekapituje przeciwników.
- Naviedzony
Jak masz necropolis knights to koniecznie weź. Więcej KB i poisony z dołu na duże rzeczy. Necrosphinx jest świetny.
Dzięki kilku nowym graczom nasz dział trochę się uaktywnił. Pozwolę sobie więc powtórzyć moje pytanie. Na jakiej podstawie tworzycie rozpiski na format PKS? Nie mogę się w ogóle przerzucić z EURO. Bardzo chciałbym to oprzeć na magii światła (ostatni ciągle jechałem śmierć) ale nic mi się tam nie mieści by było to w jakikolwiek sposób grywalne. Jeśli ktoś mógłby podrzucić pomysł na styl gry na ten format to będę wdzięczny
Nie mogę się zmieścić punktowo tak by to miało (moim zdaniem) sens. Największy problem mam z doborem bohaterów. Kolegium światła średnio mi się chce zmieścić. Do tej pory grałem na 4 lvl hiero + 4 lvl śmierć. Niby całkiem spoko, ale może macie jakieś inne pomysły na te punkty? Opłaca się brać pojedynczego maga światła czy bez kolegium nie ma to sensu?
- Kacpi 1998
- Masakrator
Warto brać maga światła jak masz oddziały, które możesz boostować. A tu masz moją propozycję 2400 PKS
4 lev hierophant, prezerwatywa 255pkt
4 lev light, mighty scrolls of neferata 260pkt
1lev light 70pkt
Necrotect 60pkt
3 rydwany, muzyk 175pkt
3 rydwany, muzyk 175pkt
5 konnych łuczników 70pkt
18 łuczników, muzyk 118pkt
10 łuczników, muzyk 70pkt
3 stalkerów 165pkt
Warsfinx 230pkt
Warsfinx 230pkt
3 necropolis knights, muzyk 205pkt
Kaszkiet 135pkt
Katapa 90pkt
Katapa 90pkt
Głównie rozpa do wlki ale magia też jest, necrotekt w 10 łuków rozdaje regenkę a fasty i stalkerzy są na maszyny. Jak nie masz modeli to sfinks i rycerze są zamienni, ja bym grał czymś takim
4 lev hierophant, prezerwatywa 255pkt
4 lev light, mighty scrolls of neferata 260pkt
1lev light 70pkt
Necrotect 60pkt
3 rydwany, muzyk 175pkt
3 rydwany, muzyk 175pkt
5 konnych łuczników 70pkt
18 łuczników, muzyk 118pkt
10 łuczników, muzyk 70pkt
3 stalkerów 165pkt
Warsfinx 230pkt
Warsfinx 230pkt
3 necropolis knights, muzyk 205pkt
Kaszkiet 135pkt
Katapa 90pkt
Katapa 90pkt
Głównie rozpa do wlki ale magia też jest, necrotekt w 10 łuków rozdaje regenkę a fasty i stalkerzy są na maszyny. Jak nie masz modeli to sfinks i rycerze są zamienni, ja bym grał czymś takim
- Naviedzony
3x Necropolis Knights to trochę mało. Z czym to ma się bić? To samo dotyczy 3x Rydwany. Dostaną jedną salwę zwykłych łuków i już możesz mieć dwa, a dwa się przez nic nie przebijają.
- Kacpi 1998
- Masakrator
Lepsze 2x3 rydwany od 6 bo 6 łatwiej odgiąć a jak chcesz to stawiasz 2x3 koło siebie i szarżujesz, wskszeszasz 2xk3+1 nie k3+1. Ta rozpiska jest fajna do łączonych szarż i obszarowych czarów.