NoWE (zbiór plot str. 113)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Re: NoWE (zbiór plot str. 73)

Post autor: lwieserce85 »

nie lubię elfów... czy to wysokich które sa zbyt cukierkowe i mdłe czy to neo mrocznych które wyglądają jak sodomici z tymi wszystkimi kolcami itp. ale te nowe modele lesniakow gniota system. opłacało się wam czekać tyle lat by dostać takie ładne pacynki i jak czytam to multum nowych zasad.
gratuluje i zazdroszczę.
p,s sprzedam nerkę. potrzebuje kasy na druga armie:-D
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Ja to widze tak: ze 2 fasty, luki, spece to wildzi, bus sisterek i skauci, rare to waye i orełki. Powinno wyjsc te 2400. Trzeba szybko ogarnac smiecie, by wildzi nie szaleli zbytnio. Akurat spora ilosc pestek pomaga.

Ten heros snajper w ilosci 1-2 moze byc nawet ciekawy. Szkoda tylko, ze to az 90 pkt.

Ma ktos zdjecia itemow i dokladny opis spirit sworda?

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Pewnie juz bylo to pytanie milion razy ale nie moge znalezc - co daje zasada Forest Stalker ?

I co daje zasada Talismanic Tatoos ?

Eternale WS5 LD9 stubborn - very nice
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Forest stalker:
- Forest strider
dodatkowo jeśli ponad połowa jest w lesie
-strzelanie i supporting z +1 szeregu
-rerol 1 na ranienie w CC

tatuaze dają po prostu 6+ warda

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Post autor: Me_gusta »

Aldean pisze:teleportacja z lasu do lasu jest tak op ze az brak mi slow. ktos probuje jakas pulapke zastawic na glowny oddzial a Ty mu sie smiejesz w twarz i puff i jestes na drugim koncu stolu....
przecież to było zawsze i wcale nie jest teraz takie OP bo w poprzednim booku można było uciec tym z combatu :D

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

diuk pisze: Eternale WS5 LD9 stubborn - very nice
true, jako High Elf czuje sie oszukany ;] super armia, zazdroszcze posiadaczom!
Me_gusta pisze:
Aldean pisze:teleportacja z lasu do lasu jest tak op ze az brak mi slow. ktos probuje jakas pulapke zastawic na glowny oddzial a Ty mu sie smiejesz w twarz i puff i jestes na drugim koncu stolu....
przecież to było zawsze i wcale nie jest teraz takie OP bo w poprzednim booku można było uciec tym z combatu :D
wiesz, teraz masz turbo maga do bronienia, wszystki lory, turbo czaruje i sie nie boi, bo jak zli przyjdą to uciekniesz. kieyds takiego HQ sie nie robilo, bo magia na to nie pozwalala.
Ostatnio zmieniony 2 maja 2014, o 21:15 przez Aldean, łącznie zmieniany 1 raz.
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nie. jest kilka zmian tu.

@aldean oni tobie zadrosza itemow na herosow i magicznych (w tym bannerka) i oddzialow jak phoenixi lwy czy penix

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

No, nie można uciekać z combatu, ale nie jest one use już. No i nie można formacji zmieniać.

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Czy nowe Army Booki są/będą tłumaczone na polski?

btw - jestem coraz bliżej powrotu do battla - po 6 latach przerwy :)

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

No to grubo jak nie jest one use, to kluczowa zmiana delikatnie mówiąc.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Shino pisze:nie. jest kilka zmian tu.

@aldean oni tobie zadrosza itemow na herosow i magicznych (w tym bannerka) i oddzialow jak phoenixi lwy czy penix
moze i masz racje shino, ale wierze ze wiekszosc top graczy Ci powie ze nowy book WElfowy jest OP, i na pewno summa summarum jest lepszy od DElfowego i HElfowego. To nie jest płacz czy wolanie o pomoc, bo mojej armii nie zmienie nigdy, po prostu jest to zwykle spostrzezenie.
nie mozna hateowac autora tego booka, tlyko osobe ktora go dopuscila do druku xD

pozdrawiam

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

zauważyłem że magiczki potraciły luki. atomiast way hero nie ma tego trzalu przed bitwą choć do niego najlepej by pasował. Mógłby ktoś wrzucić wording arrow of kuronus i przedmioty? btw LUC - można by dalej przełożyć to co już wiadomo ( zmienić odsylacz w tytule wątku)
Obrazek

Awatar użytkownika
Chester22
Chuck Norris

Post autor: Chester22 »

Jakie staty i zasady mają eternale? Ta ich broń daje jakieś zasady? Czy mają po prostu 3 siły?

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Chester22 pisze:Jakie staty i zasady mają eternale? Ta ich broń daje jakieś zasady? Czy mają po prostu 3 siły?
ws 5, spear z ap, ld 9 i stubborn. 11pkt, + 1 pkt za shielda. light armor z bazy

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Aldean pisze:moze i masz racje shino, ale wierze ze wiekszosc top graczy Ci powie ze nowy book WElfowy jest OP, i na pewno summa summarum jest lepszy od DElfowego i HElfowego. To nie jest płacz czy wolanie o pomoc, bo mojej armii nie zmienie nigdy, po prostu jest to zwykle spostrzezenie.
nie mozna hateowac autora tego booka, tlyko osobe ktora go dopuscila do druku xD
No pewnie każdy powie że nasz book jest OP xD jeszcze nie zagrałeś ani razu z nowymi WE a już się tak boisz? Chyba pierwszy raz słysze takie słowa w stosunku do naszj armii. 8)
Co do "lepszości" to grałem pare razy z DE i nie powiedziałbym że mają słabszego booka. o HE się nie wypowiem bo grałem tylko raz z nimi ale z tego co wiem to do słabych nie należą.

Awatar użytkownika
Chester22
Chuck Norris

Post autor: Chester22 »

Aldean pisze:
Chester22 pisze:Jakie staty i zasady mają eternale? Ta ich broń daje jakieś zasady? Czy mają po prostu 3 siły?
ws 5, spear z ap, ld 9 i stubborn. 11pkt, + 1 pkt za shielda. light armor z bazy
Dzieki ;) To nie tak nice, jak niektorzy sie cieszyli... :( Zwlaszcza ze w tej samej cenie sa rangerzy :P

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Me_gusta pisze:
Aldean pisze:moze i masz racje shino, ale wierze ze wiekszosc top graczy Ci powie ze nowy book WElfowy jest OP, i na pewno summa summarum jest lepszy od DElfowego i HElfowego. To nie jest płacz czy wolanie o pomoc, bo mojej armii nie zmienie nigdy, po prostu jest to zwykle spostrzezenie.
No pewnie każdy powie że nasz book jest OP xD jeszcze nie zagrałeś ani razu z nowymi WE a już się tak boisz? Chyba pierwszy raz słysze takie słowa w stosunku do naszj armii. 8)
Co do "lepszości" to grałem pare razy z DE i nie powiedziałbym że mają słabszego booka. o HE się nie wypowiem bo grałem tylko raz z nimi ale z tego co wiem to do słabych nie należą.
blagam, jesli Ty musisz zagrac aby wiedziec czy dany book jest op to dluga droga Cie czeka. ja sie WElfow nie boje. zle mojeg posta interpetujesz, po prostu moim zdaniem w porownaniu do HE czy DE, ten book jest zwyczajnie lepszy. Ja to widze, jesli Ty tego nie widzisz to, jak to mowia na turniejach, pocwicz ;] no offence.
Chester22 pisze:
Aldean pisze:
Dzieki ;) To nie tak nice, jak niektorzy sie cieszyli... :( Zwlaszcza ze w tej samej cenie sa rangerzy :P
core a specjal,

Awatar użytkownika
Erratu87
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Erratu87 »

koszt nowych zabawek urwie tyłek
3 boksy sisterek tak by miec ich z 7 i 8 wildow
2 boxy wayow
2 sniper-powsow
pewnie dla alternatywy jeszcze z 4 boksy eg by sie przydaly ;/ oj boli
moze jestem masohista ale suma sumarów sie na to ciesze
Ciąć byle pociąć ,to jak pie.... bedąc impotentem . Niby można, ale po co ?

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Aldean pisze:po prostu moim zdaniem w porownaniu do HE czy DE, ten book jest zwyczajnie lepszy. Ja to widze, jesli Ty tego nie widzisz to, jak to mowia na turniejach, pocwicz ;] no offence.
Obyś miał racje ;) a jak pogram to się zastanowie czy Ci ją przyznać czy raczej nie :P
Erratu87 pisze:koszt nowych zabawek urwie tyłek
3 boksy sisterek tak by miec ich z 7 i 8 wildow
2 boxy wayow
2 sniper-powsow
pewnie dla alternatywy jeszcze z 4 boksy eg by sie przydaly ;/ oj boli
moze jestem masohista ale suma sumarów sie na to ciesze
Ja też się na to cieszę. Zwłaszcza ze po jutrze będę miał książkę w rękach.
Co do zakupów to ktoś ma namiary na jakieś tanie sklepy???
Im taniej tym lepiej!

ślivek
Kretozord

Post autor: ślivek »

Narożny pisze:Ma ktos zdjecia itemow i dokladny opis spirit sworda?
Inne osoby także o to pytały.
Link do opisu działania (bez punktów) nowych rzeczy w WE:

http://40kwarzone.blogspot.com.au/2014/ ... rules.html
http://40kwarzone.blogspot.com.au/2014/ ... items.html
http://40kwarzone.blogspot.com.au/2014/ ... rules.html

Tak aby nie było już zbędnych pytań o ruling etc.
Obrazek

Zablokowany