NoWE (zbiór plot str. 113)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
war2bone
Chuck Norris

Re: NoWE (zbiór plot str. 113)

Post autor: war2bone »

Lordowy treeman ma tylko 3 A

a co do frenzy na łosiach to łosie z wild riderów nazywają się inaczej od łosi od panienek to może nie jest pomyłka.

w sumie branchwraith nie jest taka słaba. Smok ma jakieś dodatkowe zasady specialne czy tylko ten od sisterek ?

Ready
Mudżahedin

Post autor: Ready »

Me_gusta pisze:
If either the rider or the mount have Frenzy, then the whole model is subject to the Berserk Rage, but only the element with the Frenzy rule gains an Extra Attack
W przypadku WildRiderów nie jest doprecyzowane (rider only lub steed only) kto ma frenzy więc ma je i jeździec i wierzchowiec więc jedno i drugie powinno dostawać extra atak
ja sie zgadzam tak zawsze my gralismy

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

nie.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Shino pisze:
Dydu pisze:W którym miejscu masz niby napisane, ze sie nie liczą do puli?
Nigdzie nie ma takiego zapisu.
analogia do zapisu w booku skavenow.
Jaka? Z czym?

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Wild Riders
mount - Steed of Kurnous

Special rules:
ASF (riders only)
Devastating Charge (riders only)
Fast cavarly
Fear
Forest Stalker
Frenzy
Talismanic Tatoos

Brak doprecyzowania sprawia, że Frenzy powinno się liczyć jednak i dla jeźdźca i wierzchwca imo

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Blood Knights także nie mają Frenzy (Riders Only), a w Erracie/FAQu ze strony GW do Wampirów jest:
Q: Do the Nightmares in a unit of Blood Knights benefit from the
Extra Attack special rule from the unit’s Frenzy? (p45)
A: No.
Dla mnie EOT :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Dydu pisze:
Shino pisze:
Dydu pisze:W którym miejscu masz niby napisane, ze sie nie liczą do puli?
Jaka? Z czym?
analogia do death globes na championie globkow czy arplock augmented weapon na inzynierach.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Pytanko - czy jednostkę ambusherów (jak np. Glade Riders) muszę wystawiać w ambushu czy jest także opcja wystawiania ich normalnie w swojej strefie rozstawienia jak scoutów ?

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Shino pisze:W którym miejscu masz niby napisane, ze sie nie liczą do puli?
Jaka? Z czym?

analogia do death globes na championie globkow czy arplock augmented weapon na inzynierach.
No i nic nie zabrania ich dublowania

MISZTA
Wałkarz

Post autor: MISZTA »

Co do tych strzał to chyba trochę przekombinowaliście.
Przecież one są w dziale ARMOURY (zbrojownia) a nie w dziale MAGIC ITEMS.
zapis: "These are enchanted items, but do not prevent a model from having a second enchanted item" daje jasno do zrozumienia, że to nie jest typowy enchanted item (wtedy by był w dziale magic items) i mozna go dublować - tak jak każdy inny ekwipunek ze zbrojowni każdej armii.

ktoś chyba na sile chce zwarzywić przesympatyczne leśne elfy. A może po prostu boicie się, że wasze demigryfy, skullcrascherzy , knighty i inne mięczaki w twardych zbrojach będą spadały ze stołu hurtowo :).

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

Azgaroth pisze:Pytanko - czy jednostkę ambusherów (jak np. Glade Riders) muszę wystawiać w ambushu czy jest także opcja wystawiania ich normalnie w swojej strefie rozstawienia jak scoutów ?
Za podręcznikiem: "A unit with the Ambushers rule does not deploy at the start of the battle."
Więc od drugiej tury na 3+ się pojawiają.
Let the River of Blood flow...

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Problem jest z niefortunnym ,moim zdaniem,zapisem enchanted item. Może to znaczyć po prostu zaklęty przedmiot a nie konkretny typ magicznych przedmiotów z rulebooka.O ile pamiętam zwykle w takich momentach pisali że coś jest magic itemem a nie konkretny typ np weapon czy talisman.

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

MISZTA pisze: ktoś chyba na sile chce zwarzywić przesympatyczne leśne elfy. A może po prostu boicie się, że wasze demigryfy, skullcrascherzy , knighty i inne mięczaki w twardych zbrojach będą spadały ze stołu hurtowo :).
też tak myślę, pytanie, jakie interesy za tym stoją ;)
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

MISZTA pisze:Co do tych strzał to chyba trochę przekombinowaliście.
Przecież one są w dziale ARMOURY (zbrojownia) a nie w dziale MAGIC ITEMS.
zapis: "These are enchanted items, but do not prevent a model from having a second enchanted item" daje jasno do zrozumienia, że to nie jest typowy enchanted item (wtedy by był w dziale magic items) i mozna go dublować - tak jak każdy inny ekwipunek ze zbrojowni każdej armii.

ktoś chyba na sile chce zwarzywić przesympatyczne leśne elfy. A może po prostu boicie się, że wasze demigryfy, skullcrascherzy , knighty i inne mięczaki w twardych zbrojach będą spadały ze stołu hurtowo :).
+1
hypnotic pisze: Problem jest z niefortunnym ,moim zdaniem,zapisem enchanted item. Może to znaczyć po prostu zaklęty przedmiot a nie konkretny typ magicznych przedmiotów z rulebooka.O ile pamiętam zwykle w takich momentach pisali że coś jest magic itemem a nie konkretny typ np weapon czy talisman.
O tym mówiłem, kiedy wspominałem żeby zapis enchanted item traktować z przymrużeniem oka.

Cała ta dyskusja to szukanie dziury w całym, i obawa że WE wybija sie z warzywniaka ucierając przy tym nosa topowym pancernym armia ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

czy AP z łuku kumuluje się z bodkins dając łącznie -4 AS ??
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

el Victor pisze:czy AP z łuku kumuluje się z bodkins dając łącznie -4 AS ??
Nope. W sumie masz tylko(aż) AP -3
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Dieter Morinem
Mudżahedin

Post autor: Dieter Morinem »

Azurix pisze:Blood Knights także nie mają Frenzy (Riders Only), a w Erracie/FAQu ze strony GW do Wampirów jest:
Q: Do the Nightmares in a unit of Blood Knights benefit from the
Extra Attack special rule from the unit’s Frenzy? (p45)
A: No.
Dla mnie EOT :)
Z tym, że nightamare ma w booku vampów swoje pół strony gdzie nie ma zasady frenzy i w tabelce blood knightów są zasady tylko dla jeźdźca , a samo pytanie wynikło z tego, że jego autor nie przeczytał głównego booka i pyta nie znając zasad czy przechodzi (przypomina mi to coś co ja bym pewnie zrobił lol xD). Booka elfów nie widziałem, więc jeśli ich steed jest oddzielnie i nie ma tej zasady noto już wiadomo co i jak.

Co do tych arrowów to dla mnie je można dublować, bo to jest po prostu opcja oddziału co ma ze sobą, a tarcze można dublować xP Nie znam się, ale obojętnie czy się da czy nie to nikt w sumie nie poruszył sprawy, że glade guard jest słaby. Kosztuje tyle co kusznik dark elfów a ma połowę mniej ataków (bo nie ma multipla, którego może jedynie dokupić za pkt). Te niektóre arrowy są ciekawe i dosyć dobre, ale w rezultacie dają drogą jednostkę z mała ilością ataków co skutkuje raczej małej liczbie zdjętych modeli. Czy ja po prostu jestem noobem i nie widzę tutaj potencjału w tych drogich jednostkach?
Obrazek
"10 lat zbierałem w bitwach wpierdziel. Dowartościowałem [dużo] lamusów - moje miłosierdzie."

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

bida z nędzą żywot pędzą.... nawet gdyby te strzałki dało radę powtarzać to i tak średni book.... ot przykładowo porównam sobie wildwood rangera do white liona, który jest jedynie 2 pkt droższy, a bez porównania mocniejszy

i tak w sumie cały book bez rewelacji, z jednej strony szkoda...
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

el Victor pisze:ot przykładowo porównam sobie wildwood rangera do white liona, który jest jedynie 2 pkt droższy, a bez porównania mocniejszy
Prędzej porównałbym do niegrywalnych Swordmasterów, bo także mają siłę 5 i 2 ataki, tyle że zawsze, bo nawet tutaj różowo nie jest :wink:
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Jak Wy nie widzicie w tym potencjału to wam sie dziwię bo jak dla mnie mega potencjał i w końcu nie ma jednostek które są totalnie niegrywalne ;)

Teraz to mozna spokojnie pograć i na WH i na Treekinach. W końcu GR są nie tylko dobrzy, ale mocni.
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Zablokowany