Goły. Jak zginie to mniej punktów stracisz .Silvestro pisze:Jak najlepiej złożyć króla na sfinksie? Rozważałem Blade of Antarhak i AoD.
Pominąwszy komentarze typu: "nie warto, strata punktów, on jest do dupy".
Liczę na jakieś wsparcie
Pytania początkujacego TK
Moderator: Shino
Re: Pytania początkujacego TK
- Kacpi 1998
- Masakrator
Seplchral Stalkers atakiem strzeleckim niszczą rzeczy z małą inicjatywą lub maszyny, wykopują się a w walce po 2 ataki z 5 siły i stomp z 4 więc raczej tylko do wkurzania na tyłach przeciwnika
Necropolis Knights mają sporo ataków od modelu: 2 z góry z siłą 4 lub 5 w szarży z KB, 3 z siłą 5 i poisonem od dołu i stomp z siłą 5, save 3+ i też mogą sie wykopywać
a co jest lepsze to zależy do czego ja zawsze wystawiam stalkerów a knightów rzadziej bo wolę sfinksy
czyżby ktos się do nowej armii przymierzał ?
Necropolis Knights mają sporo ataków od modelu: 2 z góry z siłą 4 lub 5 w szarży z KB, 3 z siłą 5 i poisonem od dołu i stomp z siłą 5, save 3+ i też mogą sie wykopywać
a co jest lepsze to zależy do czego ja zawsze wystawiam stalkerów a knightów rzadziej bo wolę sfinksy
czyżby ktos się do nowej armii przymierzał ?
Dzięki...
Będę się zamieniał... krasie za tk lub imperium... te dwie armie zawsze miały to coś ale nie było okazji by zbierać
Będę się zamieniał... krasie za tk lub imperium... te dwie armie zawsze miały to coś ale nie było okazji by zbierać
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Jeszcze muszę mieć figsy... no i jeszcze pomalować nocniakiKacpi 1998 pisze:kurde, już moje nie będą jedyne w galerii
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
2.Fuxiorr pisze:Co jest lepsze i dla czego :
1.Sepulchral Stalkers
2.Necropolis Knights
Dziękuje za pomoc
nekropolisy bez stalkerow dzialaja
stalkery bez nekropolisow juz nie.
no i meta sie troche zmienia w niekorzystna strone dla stalkerow.
Panowie zamierzam rozpocząć zbierać TK jako moją kolejną armię(pierwszą są wampiry), bardzo podobają mi się wasze figurki, sądzę, że mają potencjał do zrobienia fajnej, klimatycznej armii i mam do Was pytanko. Co trzeba kupić jak podstawę armii powiedzmy do grania na 1200 i co dokupywać później ?
Praktycznie w kazdej armii wystawia sie : liczki ,lucznikow ,katapulty i charioty .Potem to juz jak wolisz ... jedni graja na gwardii inni na wezach .Na pewno przyda Ci sie tez casket .
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Liche Priests, Skeleton Archers, Skeleton Chariots, Cascet of Souls, Screaming Skulls Catapult. To są rzeczy, od których zaczyna się budowanie rozpiski. Potem należy wybrać walczący trzon armii spośród Tomb Guards, Necropolis Knights, a Warpshinxów.
A kawaleria jest warta kupna ? Ogólnie rzecz biorąc myślę nad kupnem batalionu, boxu ze sfinksem + jakiegoś herosa i może cascet.
Czyli kawy używać jak wilków w VC?
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
I do strzelania. 5 strzałów na 5+ z S:3 potrafi zdziałać cuda. Szczególnie jeśli to jest już czwarte 5 strzałów.
Czyli ogólnie rzecz biorąc wezmę batalion zrobię 40 łuczników, 8 konnych z łukami, 3 charioty + casket i sfinks i będzie na start git?
Ja tam wole skorpa .Ten chociaz potrafi cos zrobic ,a nie tylko zginacJa na 5 fastów gram do niszczenia maszyn\odginania.