Kacpiego Tomb Kingi i Chaos Dwarfy
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Re: Kacpiego Tomb kingi
Chyba nie widziałeś wyjątkowo nieudanego failcastu. Ja miałem 3 modele i trafiły mi się 3 dobre:D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
- Kacpi 1998
- Masakrator
Widziałem ten przed greenstufowaniem a ogólnie już z 10 failcastów przerobiłem jak np spellsingera bez ręki 

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Zawsze można napisać do GW, żeby przysłali Ci nowego failcasta, jeśli stary jest nietrafiony.
- Kacpi 1998
- Masakrator
jesteś miły jak obsługa klijenta w T-mobileKordelas pisze:Dla mnie najgorszy z Twoich dotychczasowych modeli.
Żmija na lace wygląda jakby była z plastiku ,oczywiście jako model w świecie
A płaszcz też tak sobie

ale przynajmniej khalida już nie jest njgorsza

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Nie chodzi o to, żebyśmy byli mili, tylko żebyś lepiej malował. 

- Kacpi 1998
- Masakrator
Jeszcze nie umarłem ! Nie martwcie się o mnie !
Długo nie odpisywałem bo miałem trochę rzeczy do roboty nie zwiazanych z figsami, grałem w battla (treningi przed DMP), zmywałem część armii (nie malowanej przeze mnie), robiłem sobię katapultę i co najważniejsze pomalowałem sfinksa
Był to taki eksperyment, który moim zdaniem świetnie wyszdedł i mam tak zamiar pomalować resztę sfinksów, oczywiście na inne kolory
Są nawet zdjęcia z różnych etapów malowania.
Liczę na wiele opinii

Obsługa jest na magnesy i będzie pomalowana do niedzieli
Długo nie odpisywałem bo miałem trochę rzeczy do roboty nie zwiazanych z figsami, grałem w battla (treningi przed DMP), zmywałem część armii (nie malowanej przeze mnie), robiłem sobię katapultę i co najważniejsze pomalowałem sfinksa

Był to taki eksperyment, który moim zdaniem świetnie wyszdedł i mam tak zamiar pomalować resztę sfinksów, oczywiście na inne kolory

Są nawet zdjęcia z różnych etapów malowania.
Liczę na wiele opinii

Obsługa jest na magnesy i będzie pomalowana do niedzieli

Ostatnio zmieniony 21 maja 2014, o 21:03 przez Kacpi 1998, łącznie zmieniany 4 razy.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie widzę tu nic nadzwyczajnego. Prosty zabieg uzyskiwania złota poprzez washowanie srebrnego metalica. Podstawowe kolory, czerwień bez żadnych rozjaśnień, razi nieco brak zróznicowania choćby odcieni czaszek w stosunku do całości. Szybka, prosta robota, można by to samo osiągnąć dippingiem imho. Dobry efekt wziął się z dokładnego pomalowania kolorami podstawowymi oraz samej rzeźby figsa, która jest wręcz wymarzona do tego typu zabiegów... Niezbyt podoba mi się podstawka, której rozmiar wręcz zachęca do eksperymentów różnego rodzaju. A tutaj narąbałeś mnóstwo kęp i tyle. Praca nie poraża, aczkolwiek figs pomalowany jest starannie i efekt jest zacny
...

Ostatnio zmieniony 21 maja 2014, o 20:06 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.
Sfinks jest naprawdę epicki 

M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
- Kacpi 1998
- Masakrator
To zmieńcie logo na na mojego sfinksaKordelas pisze:Aż żal będzie ściągać z działa!![]()
![]()
![]()
Pomalujesz tak armie na Sabat Fiction-Fest to ludzie przyjdą na pokazy battla tylko po to ,żeby ją obejrzećgood job

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=2&t=44381
@ Nokiman ty zazdrośniku

Najpierw spodkładowałem sfinksa a potem przykleiłem piasek co było dużym błędem bo strasznie się z niego farba zdzierała i miała dziwny kolor więc przykleiłem po bokach dużo tuftów, żeby podczas transportu/ciekawskich łapek/przesuwania po stole mi się podstawka nie niszczyła

Brawo, świetny! 

Wisła Kraków.
- Kacpi 1998
- Masakrator
smiejagreg pisze:czerwień bez żadnych rozjaśnień

Z przodu główka jest rozjaśniana drugim czerwonym, po to wrzuciłam "wipki", żeby nie otrzymywać komentarzy typu "to tylko łosz'

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Cały wic jest w tym, żeby nie malować drugim czerwonym całej linii, bo wtedy brak efektu rozjaśnienia. Rozjaśnienia powinny być fragmentaryczne, wtedy dopiero je widać, poza tym dobrego rozjaśnienia raczej dwoma odcieniami ciężko uzyskać...
A to naprawdę jest "tylko łosz"
. I wcale nie jest to zarzut
. Tutaj wykorzystałeś go bardzo dobrze. Chociaż mogłeś się nieco wysilić, żeby przynajmniej te czachy inaczej pomalować... Nie oczekuj więc jakichś ochów i achów, że mamy do czynienia z jakimś super malowaniem...
A to naprawdę jest "tylko łosz"

- Kacpi 1998
- Masakrator
W niektórych miejscach faktycznie jasna kreska całkowicie pokryła ciemią a w niektórych jest to po prostu subtelnie zrobione, przyjrzyj się
A nie chciałem też przesadzić z małem rozmiarem tych kresek, żeby nie wyglądały tak "podwójnie" i nie rzucały się tak bardzo w oczy
Wysilać się tak bardzo nie chcę bo jeszcze kupa roboty przed DMP i Sabatem a obecny efekt mnie bardzo zadowala bo to takie 90% moich mozliwości

A nie chciałem też przesadzić z małem rozmiarem tych kresek, żeby nie wyglądały tak "podwójnie" i nie rzucały się tak bardzo w oczy
Wysilać się tak bardzo nie chcę bo jeszcze kupa roboty przed DMP i Sabatem a obecny efekt mnie bardzo zadowala bo to takie 90% moich mozliwości

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie traktuj moich komentarzy jako jakiegoś krytykanctwa czy coś, po prostu piszę zwykle to, co widzę i czuję nt. oglądanego figsa. Ważne, że osiągnąłeś zakładany cel, figs dobrze się prezentuje i że Ty sam jestes zadowolony z osiagniętego rezultatu. Po to w końcu się tym zajmujemy
. Pokombinuj trochę może przy następnych podstawkach o takich rozmiarach. Zawsze zazdroszczę tak dużych podstawek, malując swoje kraśki i ich kurduplowate podstaweczki
...

- Kacpi 1998
- Masakrator
Nastepny jest z podniesioną nogą na ułamanym filarze więc będzie ciekawsza podstawka a trzeci jest w pozycjii ala thundercrush ale nie zamierzam go na razie molować bo armia na DMP i Sabat go nie obejmuje