Army Book VIII edycja.
Moderator: Gremlin
Re: Army Book VIII edycja.
szkoda, że driadka i treeman nie może brać innego lora niż life. Taki klocek driad z sygnaturką, z beasta byłby syty
Regenka z Life też zła nie jest. Tylko na 5+ niestety.war2bone pisze:szkoda, że driadka i treeman nie może brać innego lora niż life. Taki klocek driad z sygnaturką, z beasta byłby syty
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Tańce:
Whirling Death: The dancers have the Armour Piercing and Killing Blow special rules
Storm of Blades: The dancers have +1A
The shadow Coil: The dancers have a 3+ WSv
Woven Mist: Enemy units in base contact with the unit receive no combat result bonus for extra ranks.
Whirling Death: The dancers have the Armour Piercing and Killing Blow special rules
Storm of Blades: The dancers have +1A
The shadow Coil: The dancers have a 3+ WSv
Woven Mist: Enemy units in base contact with the unit receive no combat result bonus for extra ranks.
_______________________________
Predator Descent - warhawk ( tylko dół ) w czasie szarży podlega zasadzie "Killing Blow"
Daughters of Eternity - 4+ ward save na modelu
Hawk Eyed-Archer - strzelanie w 2 opcjach.
1. Multiple shoot (2x)
2. One shot, no Asv.
Daughters of Eternity - 4+ ward save na modelu
Hawk Eyed-Archer - strzelanie w 2 opcjach.
1. Multiple shoot (2x)
2. One shot, no Asv.
The Arrow of Kurnous: Once both sides have deployed, but before the first turn begins, check to see if the enemy General is within 36" and within line of sight of at least one of your models with this special rule. If he is, he immediately suffers a single Strength 3 hit against which no armour saves can be taken. Otherwise, nothing happens.
Masz słowo w słowo dla lepszego tłumaczenia![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Masz słowo w słowo dla lepszego tłumaczenia
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Let the River of Blood flow...
- White Lion
- Kretozord
- Posty: 1883
- Lokalizacja: Kielecki Klub Bitewny "Kieł"
Zastanawiam się nad tym dublowaniem strzałek.
Niby tak duża ilość oddziałów i bohaterów ma możliwość magicznych strzałek, że RAI można dublować.
Ale pewnie zostanie uściślone tak jak wybór lora na Lordzie Vampirzym w nowym booku czyli na naszą niekorzyść.
Niby tak duża ilość oddziałów i bohaterów ma możliwość magicznych strzałek, że RAI można dublować.
Ale pewnie zostanie uściślone tak jak wybór lora na Lordzie Vampirzym w nowym booku czyli na naszą niekorzyść.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
a jaki jest dokładny opis tych strzał czy tam sekcji gdzie one są?
to nie jest jak gifty WoChu?![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
co do lore w generale VC no to jest czysto w RB, że musi mieć LoV jeśli może wybrać domenę, jak dasz mu Wizarding Hat no to nie może wybrać, ale nadal jest generałem.... taki paradoks
to nie jest jak gifty WoChu?
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
co do lore w generale VC no to jest czysto w RB, że musi mieć LoV jeśli może wybrać domenę, jak dasz mu Wizarding Hat no to nie może wybrać, ale nadal jest generałem.... taki paradoks
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
jak jesteś w lesie to wychodzi na 3+, i możesz coś uleczyć. Co nie jest głupie jak masz kilku miększych bohaterów.Scimitar pisze:Regenka z Life też zła nie jest. Tylko na 5+ niestety.war2bone pisze:szkoda, że driadka i treeman nie może brać innego lora niż life. Taki klocek driad z sygnaturką, z beasta byłby syty
Osobiście widzę 3 driady w rozpisce. Można po spamować z jednej kości sygnaturkę, i leczyć. Dodatkowo przedłuża to żywotność GG.
Chodzi mi o to, że regenka nie jest "pełna" na 4+, tylko 5+. Trzeba Tron odpalić, by była normalna, a to raczej opcja dla Treemana. Czar ma 8+ cast, więc Driada rzuca na 7+. Nie pamiętam, czy ma bonus za rzucanie z lasu - wtedy 6+, więc nie jest aż tak tragicznie.Kanadian pisze:czyli jak jesteś w lesie to wychodzi na 3+.Scimitar pisze:Regenka z Life też zła nie jest. Tylko na 5+ niestety.war2bone pisze:szkoda, że driadka i treeman nie może brać innego lora niż life. Taki klocek driad z sygnaturką, z beasta byłby syty
Zastanawiałem się czy warty wystawienia jest 4 lvl Treeman Ancient z Life. Ld 10, rozdawane w 18'', bo jest LT. Do tego dosyć wytrzymały mag. Tylko prawie 400 pkt. kosztuje, no i żadnych itemów.
Co do strzałek, to ja je widzę jak zwyczajny upgrade dla jednostki jak kupowanie dwuraka itp. Ale autor oczywiście coś tam gdzieś napisał, zapewne nawet se sprawy z tego nie zdawał i zaczęło się szukanie dziury w całym. Jakby chcieli by nie można było ich dublować, to myślę, że wzięliby to wyraźnie zaznaczyli. Czy jakieś battle reporty w WD z nowymi WE były? Może ktoś tam zobaczy czy se dublowali strzałki, czy nie?
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Jestem dokładnie takiego samego zdania.
Weźmiesz 10 GG ze strzałkami poison i co ? Lord, Hero, Glade Riders, Deepwood Scouts, drugi oddział GG nie może brać tych samych ?
Nie chce mi się w to wierzyć, autor booka chyba faktycznie tego nie przewidział, nie pojawiło się żadne zdanie sugerujące czy możemy dublować czy nie....teraz pojawiają się 2 różne interpretacje.
Zwolennicy (gracze WE głównie) twierdzą, że można bo to nie jest Enchanted Items z sekcji Enchanted Items (tylko upgrade jednostki), przeciwnicy twierdzą, że to dublowanie Enchanted Items i nie można dublować - najprostszym rozwiązaniem jest napisanie do GW (Dydu chyba wysłałeś maila z zapytaniem do GW ? Correct ?)
Weźmiesz 10 GG ze strzałkami poison i co ? Lord, Hero, Glade Riders, Deepwood Scouts, drugi oddział GG nie może brać tych samych ?
Nie chce mi się w to wierzyć, autor booka chyba faktycznie tego nie przewidział, nie pojawiło się żadne zdanie sugerujące czy możemy dublować czy nie....teraz pojawiają się 2 różne interpretacje.
Zwolennicy (gracze WE głównie) twierdzą, że można bo to nie jest Enchanted Items z sekcji Enchanted Items (tylko upgrade jednostki), przeciwnicy twierdzą, że to dublowanie Enchanted Items i nie można dublować - najprostszym rozwiązaniem jest napisanie do GW (Dydu chyba wysłałeś maila z zapytaniem do GW ? Correct ?)
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Nie spodziewałbym się FAQa przed wrześniem. Dopiero po premierze 9ej edycji wypuszczać będą FAQi. Wcześniej szkoda pary na te 3 miechy.Dydu pisze:Napisałem, ale odpowiedzi brak.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
W WD nie ma już raportów bitewnych, same fotki i zasady.
Wisła Kraków.
Jest też możliwość, że napisali że to enchanted items ze względu na czary i przedmioty które na nie wpływają, np. Arcane Unforging czy jak to się teraz zwie.
Niestety zapis nie jest jednoznaczny i trzeba czekać na FAQ GW, FAQ ETC albo decyzję LS.
Niestety zapis nie jest jednoznaczny i trzeba czekać na FAQ GW, FAQ ETC albo decyzję LS.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
no na to wyglada ;>Jankiel pisze:Fajnie, wejdzie arcane unforging i co? Jeden model z oddziału traci magiczne strzały?
zawsze w takich sytacjach nachodzi mnie mysl, kto tam kuzwa pracuje? kto tam to wszystko nadzoruje, przeciez to sie noz w kieszeni otwiera ;]
taka firma a brak jakiegokolwiek suportu natychmiastowego, jakiegos forum gdzie developerzy odpowiadaja na takie pytania na bieżąco. smutne to. w 21 wieku, gdzie jeden post i sprawa zalatwiona, a wiesci o nim dotarłyby do afryki w mniej niz 12h. (nie ze obrazam afryke)
pozdrawiam
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"