High Elves Turka- konwersja feniksa

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Re: High Elves początkującego battlowca

Post autor: Asassello »

jak była cukierkowata to trzeba było pomalować na mnie cukierkowate kolory a nie ubrudzić ciemnym washem. Strasznie to wygląda. Bałbym się tego dotknąć z obawy, że się ubrudzę ;-)
Obrazek

turek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: turek »

Siemka
Wrzucam zdjęcia poprawionego i dokończonego rydwanu :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Jest lepiej. :) W dalszym ciągu do poprawy jest ostrze topora.

Awatar użytkownika
Stormtrooper

Post autor: Stormtrooper »

Jedyne co mnie razi we wszystkich figurkach to oczy :/ popracuj trochę nad nimi, albo pozostawiaj tam czarne plamy, że niby cień :)
podpis był nieregulaminowy

turek

Siemka
Wrzucam fotki BSB z ellyriana

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oraz konwersji BSB (jescze WIP)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Albo fotki jakieś wyjątkowo kiepskie, albo strasznie "brudno" malujesz. Druga konwersja fajna i koncepcja sztandaru fajna, ale podstawą jest schludność.

chomik
Mudżahedin

Post autor: chomik »

przy konnym możesz mieć problem z wstawianiem go do regimentów ;)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Dziwnie zamglone te Twoje fotki... z tego, co widać, wygląda to dosyć buro. Ja wprawdzie nie jestem zwolennikiem odpustowo pomalowanych figsów, cukierkowych jakichś. Tutaj niewiele widzę, ale to, co widzę, niezbyt mi się podoba. Malujesz w jakiś dziwny sposób, że wychodzą te figsy właśnie jakieś takie brudne. I nie ma to nic wspólnego ze steraną, zakurzoną armią. Raczej wygląda to dosyć niechlujnie. Sztandar u pieszego jest po prostu brzydki, choć wiem, że to wip jeszcze. najlepszym przykładem tej "brudności" figsów są lwy w rydwanie. Jakiego koloru jest ich skóra, to kompletnie nie wiem. Jest właśnie "brudna" i nie jest to fajne. Spróbuj kłaść dokładnie i po kilka razy dany kolor, żeby figs był pokryty dokładnie, bo widać na przykładzie jeźdźca, że spod białego koloru prześwitują inne farby... Ale przede wszystkim popraw jakość zdjęć... Wtedy może odbiór figsów się poprawi...

turek

Siemka
Trochę czasu upłynęło od ostatnich fotek, ale ja maluję dalej :D

Wyszła nowa edycje HE i stwierdziłem, że nie muszę kupować dwóch feniksów, skoro mogę wykorzystać bitsy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Albo mi się wydaje, albo te skrzydła nie są do końca dobrze doklejone do ciała tego feniksa...Całość wypadła niestety dość płasko a kolorystyka jest trochę mało wyrazista jak dla mnie, ale może to wina fotki. Ładna podstawka :)

turek

Skrzydeł nie przyklejałem ze względu na transport

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Post autor: Corunn »

Mam wrażenie, że malując używasz zbyt gęstej farby i to się paskudnie przez to maże na figurce. Spróbuj pociągnąć dwa razy, ale rzadszą, afekt będzie lepszy. I pamiętaj, że zwashowanie figurki nie jest końcem pracy, ale jedynie jednym z jej etapów ;) Jeśli skończysz na tej fazie, figs będzie właśnie taki brudny. Spróbuj cieniowania na mokro, a z washem - oszczędniej.

Na feniksie widać, że masz jakąś wizję tego, jak figurka ma wyglądać, cieniowanie grzywy jest dobre. Głaz przytłacza nieco całość podstawki. Maluj dalej ;)
...But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

A mi się podoba. To, co psuje odbiór modelu to słabo pomalowane złoto i szaroczarny dziób (głowa ogólnie) i to walące po oczach łączenie pomiędzy piersią, a resztą modelu, które nie wiedzieć czemu nie jest białobłękitne jak reszta figurki.

ODPOWIEDZ