High Elves Turka- konwersja feniksa
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: High Elves początkującego battlowca
jak była cukierkowata to trzeba było pomalować na mnie cukierkowate kolory a nie ubrudzić ciemnym washem. Strasznie to wygląda. Bałbym się tego dotknąć z obawy, że się ubrudzę 

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Jest lepiej.
W dalszym ciągu do poprawy jest ostrze topora.

- Stormtrooper
- "Nie jestem powergamerem"
Jedyne co mnie razi we wszystkich figurkach to oczy :/ popracuj trochę nad nimi, albo pozostawiaj tam czarne plamy, że niby cień 

podpis był nieregulaminowy
- Naviedzony
Albo fotki jakieś wyjątkowo kiepskie, albo strasznie "brudno" malujesz. Druga konwersja fajna i koncepcja sztandaru fajna, ale podstawą jest schludność.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dziwnie zamglone te Twoje fotki... z tego, co widać, wygląda to dosyć buro. Ja wprawdzie nie jestem zwolennikiem odpustowo pomalowanych figsów, cukierkowych jakichś. Tutaj niewiele widzę, ale to, co widzę, niezbyt mi się podoba. Malujesz w jakiś dziwny sposób, że wychodzą te figsy właśnie jakieś takie brudne. I nie ma to nic wspólnego ze steraną, zakurzoną armią. Raczej wygląda to dosyć niechlujnie. Sztandar u pieszego jest po prostu brzydki, choć wiem, że to wip jeszcze. najlepszym przykładem tej "brudności" figsów są lwy w rydwanie. Jakiego koloru jest ich skóra, to kompletnie nie wiem. Jest właśnie "brudna" i nie jest to fajne. Spróbuj kłaść dokładnie i po kilka razy dany kolor, żeby figs był pokryty dokładnie, bo widać na przykładzie jeźdźca, że spod białego koloru prześwitują inne farby... Ale przede wszystkim popraw jakość zdjęć... Wtedy może odbiór figsów się poprawi...
Mam wrażenie, że malując używasz zbyt gęstej farby i to się paskudnie przez to maże na figurce. Spróbuj pociągnąć dwa razy, ale rzadszą, afekt będzie lepszy. I pamiętaj, że zwashowanie figurki nie jest końcem pracy, ale jedynie jednym z jej etapów
Jeśli skończysz na tej fazie, figs będzie właśnie taki brudny. Spróbuj cieniowania na mokro, a z washem - oszczędniej.
Na feniksie widać, że masz jakąś wizję tego, jak figurka ma wyglądać, cieniowanie grzywy jest dobre. Głaz przytłacza nieco całość podstawki. Maluj dalej

Na feniksie widać, że masz jakąś wizję tego, jak figurka ma wyglądać, cieniowanie grzywy jest dobre. Głaz przytłacza nieco całość podstawki. Maluj dalej

...But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.
- Naviedzony
A mi się podoba. To, co psuje odbiór modelu to słabo pomalowane złoto i szaroczarny dziób (głowa ogólnie) i to walące po oczach łączenie pomiędzy piersią, a resztą modelu, które nie wiedzieć czemu nie jest białobłękitne jak reszta figurki.