8ED WoCh - Pytania i odpowiedzi

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
B.Knight
"Nie jestem powergamerem"

Re: 8ED WoCh - Pytania i odpowiedzi

Post autor: B.Knight »

na obcojezycznych forach jest pełno rozpisek z klockami warriorów i chosenami w specjalach, czy to naprawde beznadziejny wybór? w porównaniu z innymi wojownikami wypadają dobrze tyle ze są drodzy, dokładając warshrine lub dwa nadal są słabi?
Obrazek

Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

Post autor: Keller »

Warshrine'y tu nic nie pomogą bo w tej edycji działają tylko na bohaterów, lordów i championów, więc na klocek nie podziała. Nasza piechota jest cudowna (pod względem wyglądu i statystyk), ale jest zdecydowanie za droga. Euro ograniczające oddział do 450pkt daje możliwość sklecenia 20 konkretnych wojów i 16 chosenów. W dobie MC lub hordy zostaną albo złamane pod naporem ilości przeciwnika lub będą walczyć z wrogiem na ciągłym steadfast'cie. Można grać na PKS, w którym jest się w stanie wystawić całą hordę, ale wtedy oddział będzie liczył z 700-100pkt więc i tak za drogo jak na mój gust.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Ich wybór jest zły dlatego, ze jest wiele lepszych wyborów. Tak jak poprzednik są za drodzy.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Wojownicy i Choseni są zajebiści ale niestety nie na marne 2400 euro :( Zagraj chłopaku na 10k, wtedy zobaczysz jaki potencjał mają hordowe klocuszki po 30-40tu chłopa z halkami :twisted: Shriney też są zajebiste na duże bitwy bo wtedy masz w armii dużą ilość Bohaterów i Czempionów i Shriney mogą bardzo pomóc zboostować np wyobraź sobie że taki czempion dostaje +1S albo +1T, dzięki Shrineowi ma na takie boosty znacznie większe szanse 8)
Oczywiście wiadomo w jakie bitwy ja gram, dlatego mogę robić wiele kombosów które normalnie są nie do ogarnięcie przez euro i granie na 2400 pkt :wink:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

Które jedostki mają zasadę demonic ?

Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

Post autor: Keller »

Daemon prince, helcannon i wszystkie wierzchowce, ale tylko na 2 pierwsze działa atrybut z lighta.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

Podejrzewałem, że juggernauty mają ale kolega mówił że nie więc zapytałem, dzięki.

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

czy rzygi troli działaja z 2 szeregu?
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

.
Ostatnio zmieniony 9 maja 2014, o 18:18 przez Hoax, łącznie zmieniany 1 raz.

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Janus pisze:czy rzygi troli działaja z 2 szeregu?
trolle które mogą wykonać support attack, mogą również wymiotować na przeciwnika. A wiec mozna rzygać z 2 szeregu, a nawet z 3 (o ile to horda).

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Tyle, ze horda troli to 18 modeli minimum. Dobre 700+ pkt :P . No, ale jak się zmieści, to kto bogatemu zabroni :wink: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
esgaroth
Falubaz
Kontakt:

Post autor: esgaroth »

hejka ktoś wie czy ten model ma jakieś metalowe elementy
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

esgaroth pisze:hejka ktoś wie czy ten model ma jakieś metalowe elementy
Obrazek
Wszystkie za wyjątkiem podstawki.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Dominig
Wałkarz

Post autor: Dominig »

Teraz w sklepach dostępna jest tylko wersja finecastowa, czyli żywiczna jak coś. Ja również mam pytanie, czy ktoś zna sklep, w którym dostanę podstawki 50x75 i rydwanowe ? Szukam i nic...

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

Dominig pisze:Teraz w sklepach dostępna jest tylko wersja finecastowa, czyli żywiczna jak coś. Ja również mam pytanie, czy ktoś zna sklep, w którym dostanę podstawki 50x75 i rydwanowe ? Szukam i nic...
może taniej i łatwiej kupić płyty plasticardu :?: jeden z graczy ma na handel w dziale sprzedam :idea: tylko trochę pracy i wszystko gotowe :)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Infernal Puppet pisze:Tyle, ze horda troli to 18 modeli minimum. Dobre 700+ pkt :P . No, ale jak się zmieści, to kto bogatemu zabroni :wink: .
minimum 13 modeli dla ścisłości
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Święty
Chuck Norris

Post autor: Święty »

Dymitr pisze:
Infernal Puppet pisze:Tyle, ze horda troli to 18 modeli minimum. Dobre 700+ pkt :P . No, ale jak się zmieści, to kto bogatemu zabroni :wink: .
minimum 13 modeli dla ścisłości
Fakt. Ale w tym wypadku długo hordą nie będą :P
Grolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.ab

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

Grolshek pisze:
esgaroth pisze:hejka ktoś wie czy ten model ma jakieś metalowe elementy
Obrazek
Wszystkie za wyjątkiem podstawki.
albo żadne jak mój :P
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

jak masz failcast to tak czasem bywa :lol2:
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Święty
Chuck Norris

Post autor: Święty »

A to taki piękny model jest :) Nie wiecie gdzie w sklepie stacjonarnym można dostać go w metalu?
Grolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.ab

ODPOWIEDZ