Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
Heh, ale to głupio będzie wyglądać Stare drzewo nie stoi w rozkroku, więc coś fajnego z podstawką trzeba zakombinować..
Na czołg masz teraz mnóstwo odpowiedzi w postaci
-Magii,
-Waywatchers,
-możesz nawet treemenem go zablokować i używać ciosu na inicjatywe mi zadziałało ;D,
-w rozpie widziałem że masz 19 Glade Guard @ 314.0 Pts Musician; Arrows: Swiftshiver Shards to jest 38 strzał jesli dobrze kojarzę możesz też go znerfić przy dobrych rzutach z asekuracją 24 Glade Guard @ 418.0 Pts Musician; Arrows: Arcane Bodkins
ps: no i Wild Riders tez dają rade teraz;)
-Magii,
-Waywatchers,
-możesz nawet treemenem go zablokować i używać ciosu na inicjatywe mi zadziałało ;D,
-w rozpie widziałem że masz 19 Glade Guard @ 314.0 Pts Musician; Arrows: Swiftshiver Shards to jest 38 strzał jesli dobrze kojarzę możesz też go znerfić przy dobrych rzutach z asekuracją 24 Glade Guard @ 418.0 Pts Musician; Arrows: Arcane Bodkins
ps: no i Wild Riders tez dają rade teraz;)
Czołg kosztuje liche 250pkt a Ty będziesz go kilka tur ostrzeliwał oddziałami za 732pkt? Te 38 strzał rani go na szóstkach i czołg save'uje te rany na 2+. Na twarde rzeczy lepszy od multiple jest IMO poison.
Treemana jakoś nie widać w rozpiskach, na imperium jest kiepski bo zwykle naprzeciwko masz przynajmniej 2 działa które szybko go ściągają.
Waye w imperium mają lepsze cele do strzelania noAS - kawalerię, demigryfy.
W sumie jedyną sensowną odpowiedzią jest magia.
Treemana jakoś nie widać w rozpiskach, na imperium jest kiepski bo zwykle naprzeciwko masz przynajmniej 2 działa które szybko go ściągają.
Waye w imperium mają lepsze cele do strzelania noAS - kawalerię, demigryfy.
W sumie jedyną sensowną odpowiedzią jest magia.
Czołg to małe piwo teraz podchodź do niego spokojnie i nie patrz na to że strzelasz za 800 pkt w obiekt który kosztuje 250 wartosc modeli licz w jego użytecznosci a jest to kuszący kąsek do unicestwienia, wal w to co napatoczy a jak będzie to czołg i będziesz mógł połowa armii strzelać w niego i nie będzie w około niczego ciekawszego to naparzaj
W imperium musisz strzelać we wszystko, bo ani demigryfów ani kawalerii ani czołgu w combacie nie sprzątniesz. A za tym wszystkim może jeszcze stać kolegium lighta z dwoma banishmentami które dziesiątkują Twoje oddziały. Pograj trochę bo widzę że chętnie się wypowiadasz ale nie masz zbytniego pojęcia o czym mówisz - jak w innym temacie gdzie radzisz wywalić dispell scroll z rozpiski.
Na czołg nieźle może podziałać obniżenie T jeszcze i wtedy ostrzał wayów.
Na czołg nieźle może podziałać obniżenie T jeszcze i wtedy ostrzał wayów.
widzę jakas taka rozmowa jałowa no ale mówię jak imperium należy rozkręcać wystarczy wbić 4 rany i z tanka się robi warzywo ^^ a co do skroli to się zgodzę bez marszczenia brwi grałem inaczej ;D
ps: a i dobra rada nigdy nie słuchaj się kolesia co mówi ci że masz strzelać we wszystko
1. to co możesz zaatakować--->2. to co stanowi największe zagrożenie(jesli cos jest mega mocne a nie masz czym zaatakować patrz pkt 1.)--->3. wszystko inne(ewentualnie to co jest atrakcyjne punktowo a słabe)
ps: a i dobra rada nigdy nie słuchaj się kolesia co mówi ci że masz strzelać we wszystko
1. to co możesz zaatakować--->2. to co stanowi największe zagrożenie(jesli cos jest mega mocne a nie masz czym zaatakować patrz pkt 1.)--->3. wszystko inne(ewentualnie to co jest atrakcyjne punktowo a słabe)
Jest jakaś róznica z tym jak wystawiamy na podstawkach Treemana a Acienta ?
Bo W AB ciągle widzę że zwykły jest ustawiony przodem węższą częścią podstawki a Acient szerszą, więc teraz sam nie wiam jak ich wystawiać
Bo W AB ciągle widzę że zwykły jest ustawiony przodem węższą częścią podstawki a Acient szerszą, więc teraz sam nie wiam jak ich wystawiać
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
Jak dla mnie każdy treeman ma front 75mm. To co ważne, to fakt że nogi każdego drzewca ustawione są właśnie frontem na całej długości szerszego boku podstawki. To co może mylić to zwrócenie rąk i głowy zwykłego Treemana w bok (Ancient i Durthu patrzą na wprost) ale nogi nadal ułożone są frontem Można to zobaczyć na zbliżeniach np tutaj : http://www.games-workshop.com/en-GB/Warriors-of-TalsynJacobs pisze:Jest jakaś róznica z tym jak wystawiamy na podstawkach Treemana a Acienta ?
Właśnie też tak myślałem, ale na tym zdjęciu po pierwsze ten treeman wygląda jakby miał nogi blizej siebie, a po 2 to w AB zawsze jest zwrócony właśnie twarzą do przodu, więc sam nie wiem co o tym myśleć
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5