De na 2000

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

De na 2000

Post autor: Pitagoras »

Generalnie chciałem to wystawić na krasnoludy:

Highborn-125
Manticore-190
Repeating crossbow-15
Executioner's axe-80
Blood armour-20

Sorcress Lvl2-130
Dark star cloak-20
Talisman of protection-15

Sorcress Lvl2-130
Tome of furion-15
Dispel scroll-25

Asasin-125
Second weapon-4
Black amulet-50

20xWarriors-140
Shields-20
Repeating crosbows-80

2xReapert bolt thrower-200

1xCold one chariot-95
Repeating crossbows-10

10xHarpies-130

14xExecutioners-154
Comound group bez muzyka-24

15xCorsairs-150
comound group bez myzyka-20

Total cost~1978

P.S.
reszta wyjaśnień póżniej bo nie mom czasu :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

lol...brak mi słów...

1. Highborn na Mantikorze bez save umiera z karłami w 20 sekund.
Config magic itemów poroniony. Wręcz niedowiary. Słyszałeś o GoP?
2. Po co magowi Talisman of Prot? WrdSv 6+ za 15 pts to jakaś miazga.
3. Po co magowi Dispel Scroll? Co masz zamiar dispelować?
4. Po co wogle magowie w liczbie 2 na Dwarfy? Rozproszy cię z Army Dispel Pool.
5. Assassin za około 180 pts z 3A S4...z sejwami Dwarfów? Z ich Tafem?
6. 20 Warriors + Shields + Crossbows...taka kostka kosztuje ćwierć tysiąca na boga, a do tego albo wystawisz 20 chłopów w linii, albo 15 nie stzreli całą bitwę.Dużo lepiej 2x10
7. 2 bolce...to około o 2 za mało.
8. Rydwan + kusze. Tak egzotyczna kombinacja, że zapomniałem, że to wogóle dopuszczalne.
9. 10 Harpies...ehhh, zacznij piłować kostki do panik...
10. 14 Exeków...bez Magic Bannera nie stanowią przeszkody dla corowej piechoty karłów...liczba też wątpliwa...dojdzie 6:)
11. 15 Korsarzy...to samo co wyżej. Nikt ich nie wystawia, bo są za drodzy. Jak ich już ktoś wystawia, to też chociaż z WBannerkiem.

Mocno tępy Dwarf zajebie to samym kowadłem ale...powodzenia.

Awatar użytkownika
Bit
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bit »

Wg mnie to się raczej nie sprawdzi :( Jeśli dajesz haja to na smoczku, zamiast na mantysi, jeśli chodzi o bolce to na 2k lepiej w liczbie 4 je wystawić bo ich nigdy nie jest za mało. Assasin to ewidentna strata punktów (przynajmniej wg mnie) mi się nigdy nie spłacił. Warriorów jest dużo za dużo. Ja daje na 2k max 12 z kuszami żeby sobie bolce chronili itp. Harpie są fajne, myśle że odpowiednią ilością będzie jakieś 6-7 modeli. Cold One Chariot jest fajną sprawą, tyle że jeden to raczej nic nie zrobi. Ogólnie nie mam pojęcia jak Ty chcesz grać tym przeciwko krasiom. Zwykle DE dostają w ciacho od krasi... Ogólnie to co złożyłeś szybkie nie jest a ja grając już nie jeden raz z krasiami mogę Ci powiedzieć że zostaniesz wystrzelany przez machiny i thunderer'sów zanim dojdziesz do nich. U DE podstawą jest fast cavalery (fajnie jest sobie wystawić 3 x DR :) ) Ogólnie brakuje mi tu COK'ów, DR, noble'a z hydra bannerem w COK'ach, ja wolę np jeszcze noble'a na pegaziku też fajna sprawa. Wykorzystaj mobilność DE, której nie mają krasie (chociaż raz grając z Reksiem miałęm okazje zobaczyć szarżujące krzaty, a nie zbunkrowane i czekające aż tylko się zbliżysz), ogólnie dziwna ta rozpa i ja nie widze tego kolorowo :?
Klops pisze:a psy są świetne na krasie.
raz widziałem jak 6 z BSB z D3 do kombatu lał się przez 6 tur walki z longami od przodu i hamkami z boku.
i jak tu nie kochać demonów :)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Smok, dwa pegazy, harpie, 3x5 DR, 2xCOK, 4 RBT i mozesz grać z krasnoludami.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Bardzo mało znam się na krasnoludach nigdi z nimi nie grałem, a pare rzeczy jest po prostu do wyjaśnienia. Nie boje się ostrej krytyki. Jestem początkującym graczem i wręcz jej oczekuje, chociaż wole poprostu porady.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Skoro tak to proszę poradę. Jeśli można.
Obrazek

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Porada:
Jankiel pisze:Smok, dwa pegazy, harpie, 3x5 DR, 2xCOK, 4 RBT i mozesz grać z krasnoludami.
Dodatkowo przejzyj stronkę GW w poszukiwaniu nowych magic items dla Dark Elfów. Na Executioner's Axe nie pograsz.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

To jest najgorsza rozpiska jaką w życiu widziałem brakuję Ci tylko kociołka krwi...

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

PORDA - przejrzyj ROZPISKI innych graczy, którzy łaskawie je tutaj zamieścili. Ja bym od tego zaczą... i wysnuł bym taki wniosek... bez smoka i 4 bolcy nie ruszałbym się z domu reszta to jest kwestia gustu i ogrania.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Oh smok i 4 bolce to nie jest mus. Jest to jedno z najlepszych rozwiazan, bo ludziska graja tez na duzej magicy.

Faktem jest ze smok i 4 bolce to oklepane i skuteczne rozwiazanie.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Najważniejsze - piechota DE nie ma szans w starciu z piechotą krasnali, dlatego możesz o niej zapomnieć.
Musisz mieć kilka szybkich jednostek, które będą w stanie szybko rozprawić się z maszynami.

Inną opcją jest wystawienie sie na liście City Garrison (dostępna na stronie GW) i zwyczajne rozstrzelanie kraśków.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Shenq
Chuck Norris

Post autor: Shenq »

Jak nie masz smoka, wez duza i malą magiczke, dotego nobla, 3 bolce stykna i zostanie punktów na inne jednstki, jak masz konnice wez DR i COK, furie i Cienie też sie przydadza

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Albo wystaw 4 magice, 4 bolce, 15 dr i mengili, powinno byc 2k. Schowaj sie za lasem i masz remis :wink:

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

widzę tu dużo dobrych kolegów i osób, które są w stanie pomóc początkującym.
Obrazek

ODPOWIEDZ