Rozpiski *8ED

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Re: Rozpiski *8ED

Post autor: Luc »

Scimitar pisze:Czy Waystalkerzy są aż tak straszni, że ich ograniczają? Bo ostatnio na turnieju musiałem ich raczej używać jako odginaczki, bo nic więcej nie robili. Waye to inna bajka, ale chyba wolałbym tych 4ech Wayów za cenę 1 stalkera.
Odginaczka która jest scoutem,ma snipera, wali bez save lub 2 strzałkami na BS7 i kosztuje 90pkt ?
W 2 tury mogą ściągnąć połowę magów w tej grze bez zająknięcia ?

Tak zdecydowanie i dlatego mam 2 w rozpisce :twisted:

Nie ważne czy zabijesz wrogiego generała/maga czy nie ale sprawiasz, że przeciwnik pomyśli zanim się wystawi czyli wystawi się dalej od Ciebie....co de facto jest na plus dla WE :)

PS. U mnie zabili BSB na demonicu!!! :twisted: :twisted:
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Nie no na turnieju to ściągnąłem w grze z Chaosem odpowiednio Exalta Nurgla na Deamonicu, Demona i klocek Warriorów - Wayami. Natomiast Stalkerzy nic nie robili - no chyba, że to przez te T4+ na jednostkach. 1-2 pewnie będę próbować wciskać, ale więcej to chyba już za dużo :) Mnie boli, że chcą łuki ciąć do 70 pestek (i WAye x2). Przecież ta armia ma tylko strzelanie. W CC jest krucho, lepiej unikać. Wildzi są super, ale tylko jeśli to my szarżujemy i często potem muszą przyjąć jakiś niechciany combat, tak więc tak różowo nie jest.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

wydaje mi się że wildzi to takie, zabij 400pkt oddaj 200. inaczej tego nie widzę, przez to frenzy ;x
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

White Lion pisze:pomijając kwestie grywalności to moje kochane WE są jedyną w Battlu armią która może powiedzieć przeciwnikowi przed wystawieniem:
"Ty se wystawiaj ta armia a ja przyjde jak już skończysz i powiem gdzie zaczynam"

100% scout&ambush Rulez !! :)
Nie są jedyne. High Elves też tak mogą, jednak tylko do 1300pkt wartości punktowej rozpiski, ale za to nie rezygnują z Arcymaga i BSB 8)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

Azurix pisze:
White Lion pisze:pomijając kwestie grywalności to moje kochane WE są jedyną w Battlu armią która może powiedzieć przeciwnikowi przed wystawieniem:
"Ty se wystawiaj ta armia a ja przyjde jak już skończysz i powiem gdzie zaczynam"

Nie są jedyne. High Elves też tak mogą, jednak tylko do 1300pkt wartości punktowej rozpiski, ale za to nie rezygnują z Arcymaga i BSB 8)
HE mają scouta w corach ?
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
Jan z Czarnolasu
Mudżahedin

Post autor: Jan z Czarnolasu »

Naviedzony pisze:A może te ograniczenia są po to, żebyście czasem wystawili też jakąś niestrzelającą jednostkę? :D
Jeśli miałyby się pojawić niestrzelające jednostki to koszt driad powinien być obniżony o 2, a koszt drwali i eternali o 1. Wtedy pojawiłyby się niestrzelające jednostki. Tyle, że nie to jest celem ograniczeń, a poza tym (jak sama nazwa wskazuje) nie polegają one na zmienianiu kosztów jednostek - a szkoda bo powinny.

Ograniczenie łuków doprowadzi do tego, że na stole będzie trochę mniej łuków, a trochę więcej Wildów i Sióstr co osobiście mnie martwi bo nie chcę w swojej rozpisce więcej niż 15 konnych modeli.
Nikt nie da nam zbawienia.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

White Lion pisze:
Azurix pisze:

Moranion"s Wayshard. I do 1440 pkt w rozpisce. 360 pkt w corach ambuszerach.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

White Lion pisze:
Azurix pisze:

Tak jak Grolshek napisał, wchodzi Arcymag z Moranion's Wayshardem, który wprowadza Łuczników do Ambusha (ale chyba max 30tu, za 330pkt, lub 360pkt, jak Light Armoury mają), a do tego Zbroja jest, dająca Scouta tej Postaci, którą na BSB można założyć i do Shadow Warriorów przydzielić na przykład :)
Ostatnio zmieniony 14 maja 2014, o 10:25 przez Azurix, łącznie zmieniany 1 raz.
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Post autor: Me_gusta »

Azurix pisze:Tak jak Grolshek napisał, wchodzi Arcymag z Moranion's Wayshardem, który wprowadza Łuczników do Ambusha (ale chyba max 30tu, za 330pkt), a do tego Zbroja jest, dająca Scouta tej Postaci, którą na BSB można założyć i do Shadow Warriorów przydzielić na przykład
To wszystko super, ale zarówno w HE jak i WE nikt tego nie bedzie uzywał praktycznie. GR byli fajni i moim zdaniem ten ambush bardziej przeszkadza niż pomaga. Mając vanguarda i tak mogliśmy strzelać praktycznie we wszystko i to juz w pierwszej turze, a tak to w drugiej dopier może uda się wyjść, na dodatek nie można szarżować i maszerować. Jak dla mnie żadna rewelacja. Jedną piątke można wystawić żeby postraszyć ale nic poza tym

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Jan z Czarnolasu pisze:
Naviedzony pisze:A może te ograniczenia są po to, żebyście czasem wystawili też jakąś niestrzelającą jednostkę? :D
Jeśli miałyby się pojawić niestrzelające jednostki to koszt driad powinien być obniżony o 2, a koszt drwali i eternali o 1.
Rozumiem, ze liczyles sobie jak jedna i druga jednostka sobie radzi z rzeczami w metagame? bo driady wcale nie sa znacznie gorsze od poprzednich w pierwszej turze.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Jan z Czarnolasu pisze:
Jeśli miałyby się pojawić niestrzelające jednostki to koszt driad powinien być obniżony o 2, a koszt drwali i eternali o 1.
Albo koszt łuczników zwiększony o 2.

Daj spokój, eternale od swoich odpowiedników w HE i DE różnią się Stubbornem, Armour Piercing, WS5, LD9 oraz forest striderem. Oni są za tani według mnie. :P

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Shino pisze:
Jan z Czarnolasu pisze:
Rozumiem, ze liczyles sobie jak jedna i druga jednostka sobie radzi z rzeczami w metagame? bo driady wcale nie sa znacznie gorsze od poprzednich w pierwszej turze.
:lol2:

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Post autor: Equos »

L&H 559
Waystalker 90
Waystalker 90
Spellweaver Spellweaver (lev4) High Magic/dispel 245
Glade Captain/BSB/GW/HoD'a 134

Core 792
8 Glade Riders/Arcane Bodkins 192
20 Glade Guard/Trueflight Arrows 300
20 Glade Guard/Hagbane Tips 300

Special 484
7 Wild Riders 182
7 Wild Riders 182
8 Wardancers 120

Rare 585
Treeman/Strangleroots 245
6 Waywatchers 120
2 Waywatchers 100
Great Eagle 50
Great Eagle 50

125 pts mi zostało, jakieś pomysły? Zaznaczam że rozpa jest robiona pod formę Open, bo Euro to zasady robione pod kilka osób coby mogły sobie trenować na turniej na który sam nigdy nie pojadę zatem mam to w dupie
Ostatnio zmieniony 15 maja 2014, o 08:57 przez Equos, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Equos pisze:125 pts mi zostało, jakieś pomysły?
Masz 40 łuków bez żadnych magicznych strzałek. Nie oszukujmy się teraz zwyki łucznicy z karami za ruch i bez S4 są kiepscy dlatego polecam wykupić przynajmniej na jednej 20 strzały bez kar (20*3=60pts) ina drugiej 20 poisony (też 60pts)
Zostanie Ci 5 pts na jakąś pierdołe, a łucznicy z tymi strzałami sa naprawde świetni

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Me_gusta pisze:
Equos pisze:125 pts mi zostało, jakieś pomysły?
Masz 40 łuków bez żadnych magicznych strzałek. Nie oszukujmy się teraz zwyki łucznicy z karami za ruch i bez S4 są kiepscy dlatego polecam wykupić przynajmniej na jednej 20 strzały bez kar (20*3=60pts) ina drugiej 20 poisony (też 60pts)
Zostanie Ci 5 pts na jakąś pierdołe, a łucznicy z tymi strzałami sa naprawde świetni

hehe, no w sumie jakoś nie pomyślałem ;) dziękóweczka!

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

I znalazłbym punkty na Dispel Scrolla :)

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

no mógłbym zdjąć arcane bodkins na kawalerii, ale te szczałki są taaaakie fajne :)

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Equos pisze:no mógłbym zdjąć arcane bodkins na kawalerii, ale te szczałki są taaaakie fajne :)
zdejmij jednego WW i masz idealnie 25pts na scrolla. Jakoś go przeżyjesz :P

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Nie bede ukrywal ,ze duzo daly mi porady Luca ... Ostatecznie wyklulo mi sie cos takiego ...

Od razu napisze :
-Wiem ,ze mam za duzo lukow ,ale przycinac bede jak wyjda ostateczne ograniczenia :wink:
-Ciagle sie waham nad 2 x Waystalker ...moze kosztem jednych wildow ? sam nie wiem...
-Wiem ,ze lepiej rozbic wayow na dwa mniejsze oddzialy ;)

Spellweaver :High Magic ,Magic Level 4,Dispel Scroll ,Moonstone of the Hidden Ways .
Spellweaver :Heaven; Magic Level 4 ,Power Stone .

BSB:hoda

20 GG : brak kar.
20 GG : multiple shot (tu caly czas zastanawiam sie nad poisonami ).

7 wildow: Shields.

2 Orly
17 Waywatchers

Zostaje jeszcze troche pkt... akurat na 5 Wardancer Troupe lub po wywaleniu jednych wildow wchodza 2 x Waystalker .
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Nie masz nigdzie płonących ataków. Możesz dać na jednych WR

Widzę magia oporowo, ale jakiś MR(2) chociaż by się przydał, żeby ci magowie nie umarli za szybko

ODPOWIEDZ