Orcze Gniazdo 24-25 maja Szczyrk
Re: Orle Gniazdo 24-25 maja Szczyrk
Łatwo, w barze.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Nie znam takich dobrodziejstw.Laik pisze:Łatwo, w barze.
A siłowni tam nie ma ?

Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Zależy ilu będzie chętnych, jak dużo to można 2-3 stoły po 6 zrobić np. jak mało, to jeden 9 osobowy. Zależy wszystko od chętnych.
Blindy 25/50 wydają sie spoko.
Blindy 25/50 wydają sie spoko.
Kiedy chcecie łupać w tego poksa? Piątek czy sobota? W sobote wieczorem liga mistrzów jest to trzeba to wziąć pod uwagę 

Odnośnie atrakcji dla dzieci - w samym hotelu jest basen z kulkami ze zjeżdżalnią, stół do ping-ponga, jacuzzi, na zewnątrz z tego co pamiętam to był jeszcze mały plac zabaw.
Gracze WE którzy chcą mogą złożyć rozpiskę pod najcięższy comp podany przez ar.com, przesyłając rozpiskę należy to tylko zaznaczyć.
Gracze WE którzy chcą mogą złożyć rozpiskę pod najcięższy comp podany przez ar.com, przesyłając rozpiskę należy to tylko zaznaczyć.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Wczoraj się dowiedziałem co oznacza nazwa tego turnieju (oprócz dosłownego znaczenia, of course):
Führerhauptquartier Adlerhorst – główna kwatera wodza hitlerowskich Niemiec Adolfa Hitlera zlokalizowana na zachód od Ober-Mörlen w Niemczech w górach Taunus
ang. określenie Kehlsteinhaus, herbaciarni na Kehlsteinie, prezentu urodzinowego NSDAP na 50. urodziny Adolfa Hitlera
Nie wiem czy sobie zdawaliście z tego sprawę, ale to naprawdę kiepski kontekst.
Führerhauptquartier Adlerhorst – główna kwatera wodza hitlerowskich Niemiec Adolfa Hitlera zlokalizowana na zachód od Ober-Mörlen w Niemczech w górach Taunus
ang. określenie Kehlsteinhaus, herbaciarni na Kehlsteinie, prezentu urodzinowego NSDAP na 50. urodziny Adolfa Hitlera
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami

I do czego zmierzasz? Mamy zmusić kierownictwo do zmiany nazwy hotelu? Czy przenieść event do innej lokacji, żeby nie urazić ideologicznych skojarzeń?
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
Jacku, napisz proszę list protestacyjny do właścicieli hotelu.JaceK pisze:Wczoraj się dowiedziałem co oznacza nazwa tego turnieju (oprócz dosłownego znaczenia, of course):
http://www.orle-gniazdo.pl/
To zaiste oburzające że z tym nic od tylu lat nie zrobiono! Gdzie są ci rodzice, ja się pytam?

Ja bym w ogóle z tej okazji wystąpił do MEN i ministra kultury o zmianę nazwy "Szlaku Orlich Gniazd" na inną, mniej ideologicznie-nacechowaną.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
@Uadzia:
Non character model with Asrai longbow/Hail of Doom Arrow (counts as 5), max 90
• Hagbane tips/Trueflight arrows/Waywatchers(counts as 2)/Waystalker (counts as 5), max 50
• Lore of death on spellweaver/moonstone of the hidden ways/3 or more Waystalkers, max 1
• 6 or more Sisters of the Thorn in the same unit/Spellweaver on Elven Steed with Death or Dark magic, max 1
(• Forests placed by wood elf player can be magical)
Co do nazwy, teraz już wiem dlaczego koledzy z Szybkiego Szpila tak chętnie tam jeżdżą...
A tak na poważnie to chyba nikt nie ma żadnych skojarzeń.
Przypominam o terminie zgłaszania rozpisek - do 20.05 do 16.00
Non character model with Asrai longbow/Hail of Doom Arrow (counts as 5), max 90
• Hagbane tips/Trueflight arrows/Waywatchers(counts as 2)/Waystalker (counts as 5), max 50
• Lore of death on spellweaver/moonstone of the hidden ways/3 or more Waystalkers, max 1
• 6 or more Sisters of the Thorn in the same unit/Spellweaver on Elven Steed with Death or Dark magic, max 1
(• Forests placed by wood elf player can be magical)
Co do nazwy, teraz już wiem dlaczego koledzy z Szybkiego Szpila tak chętnie tam jeżdżą...

A tak na poważnie to chyba nikt nie ma żadnych skojarzeń.
Przypominam o terminie zgłaszania rozpisek - do 20.05 do 16.00
Ostatnio zmieniony 18 maja 2014, o 14:58 przez Laik, łącznie zmieniany 1 raz.
Po kolei:Jasif pisze:I do czego zmierzasz? Mamy zmusić kierownictwo do zmiany nazwy hotelu? Czy przenieść event do innej lokacji, żeby nie urazić ideologicznych skojarzeń?
1) napisałem tylko, że to słaby kontekst - nic więcej. Nie proponowałem żadnych rozwiązań czy (pozbawionych sensu) protestów.
Więc wyluzujcie. Szczególnie, jeżeli nazwa ma źródło z nazwy hotelu (o czym dla odmiany ja nie wiedziałem).
2) Dla mnie Hitler to historia, a nie ideologiczne skojarzenie.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami

Jasif pisze:I do czego zmierzasz? Mamy zmusić kierownictwo do zmiany nazwy hotelu? Czy przenieść event do innej lokacji, żeby nie urazić ideologicznych skojarzeń?
TAK

"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr