Rozpiski *8ED

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Re: Rozpiski *8ED

Post autor: Me_gusta »

Scimitar pisze:A 20 łuków jest ok. Jak dasz las z poisonami jako ten bazowy i tam ich wsadzisz to jest miło
Pamiętajmy tylko że lasek daje poisony tylko do CC, ale to i tak się przydaje w obronie jak już coś dojdzie.

To co z tym Treemanem i korzonkami? ;)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Me_gusta pisze:
Scimitar pisze:A 20 łuków jest ok. Jak dasz las z poisonami jako ten bazowy i tam ich wsadzisz to jest miło
Pamiętajmy tylko że lasek daje poisony tylko do CC, ale to i tak się przydaje w obronie jak już coś dojdzie.

To co z tym Treemanem i korzonkami? ;)
Ależ ja właśnie CC miałem na myśli. Te 15 ataków ASF z rerollami i poisonem może wtedy zrobić dużo problemów niejednemu przeciwnikowi.

Drzewo wg. mnie nie może po marszu ani po reformie strzelać - to normalny shooting atack. Żadnego wyjątku w opisie nie widziałem.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Ten bazowy lasek jest magiczny ? Kiedys chyba byla mowa ,ze normalny ,ale moze to bylo w plotach ...juz teraz nie pamietam :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

magiczny, wynika to z opisu z naszego AB

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

dzieki za info :)
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Drzewo wg. mnie nie może po marszu ani po reformie strzelać
A po co miałoby robić reformy, przecież może się pivotować jako solo model. :P

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Dydu pisze: Ktoś mu się na konto włamał, Shino nie potrafi być miły [-X
ciebie tez uwielbiam grubasku :*

Czytałeś co napisałeś ? :shock:
skoro inni rozumieja to chyba problemu nie ma prawda?

choc fakt, ze jak sie spiesze to nie zawsze sprawdze moje posty, to wiem, ze samotny straznik stoi na strazy gramatyki i poprawi moje posty ;)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Zawsze mnie dziwilo po kij sie czepiac gramatyki/pisowni itp. ? Posty swiadcza o piszacym ... takie przypier... sie na kazdym kroku imo strasznie dziecinne jest :wink:
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

szczurek pisze:Zawsze mnie dziwilo po kij sie czepiac gramatyki/pisowni itp. ? Posty swiadcza o piszacym ... takie przypier... sie na kazdym kroku imo strasznie dziecinne jest :wink:
Widzisz... zależy czy piszący sam wcześniej nie próbował poprawiać i w jakim stylu to robił... :wink:
Me_gusta pisze:To co z tym Treemanem i korzonkami? ;)
Normalny atak strzelecki, musi widzieć i mieć możliwość oddania strzału wg RB... no i trafić...
Kolejny minus drzewca, szkoda...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Czemu nie moze byc jak kiedys ,ze wiekszosc tego typu rzeczy walila z automatu czy to d6 ,czy artyleryjska :wink:

Widzisz... zależy czy piszący sam wcześniej nie próbował poprawiać i w jakim stylu to robił... :wink:
Mnie bardziej chodzi o takie nagminne szukanie i na kazdym kroku zwracanie uwagi (jak Groszek :wink: ) .Nie wiem jaki to ma cel .. chce wychowywac czy ma radoche ,ze opanowal "trudny jezyk polska" do perfekcji :wink: Pokazac swoja wyzszosc ? nie czaje :wink:
Ostatnio zmieniony 21 maja 2014, o 18:10 przez szczurek, łącznie zmieniany 1 raz.
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Jak dla mnie to nie ma po co teraz tych korzeni kupować. 20 pkt za coś czego uzyjemy pewnie tylko przy S&S co w przypadku Treemana zdarza się dość rzadko, bo nikt raczej nie chce w niego szarżować

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Bo jak widać tendencja mocno się zmieniła. Zobacz na krasnoludy czy imperium. Organy i blaster też już muszą trafić... Konkretne zmiany dotykają wszystkich... No i to jest ok.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...

Abandoned

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

bigpasiak pisze:Bo jak widać tendencja mocno się zmieniła. Zobacz na krasnoludy czy imperium. Organy i blaster też już muszą trafić... Konkretne zmiany dotykają wszystkich... No i to jest ok.
Zgadzam się to jest ok. Bardziej mi chodzi o to że bez możliwości strzału po marszu ta umiejętność staję się mało użyteczna, zwłaszcza że Treeman ma całe 5 cali ruchu.

W ogole zmiany w bookach mi się podobają. Mam jeszcze nadzieję że w 9 edycji zrobią coś z armatami, bo to że jeden strzał z armaty może beż wiekszego trudu poważnie zranić, a nawet zabić Smoka, Treemana czy innego monstera jest krótko mówiąc głupie

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

Me_gusta pisze:Jak dla mnie to nie ma po co teraz tych korzeni kupować. 20 pkt za coś czego uzyjemy pewnie tylko przy S&S co w przypadku Treemana zdarza się dość rzadko, bo nikt raczej nie chce w niego szarżować
No proszę Cię. Wystarczy mu wbić z dwie rany ze strzelania/magii i jest warzywem.
Przypominam, że ma szerszą krawędź do przodu więc dostaję masę ataków. Savów też nie ma rewelacyjnych.
Nikt przecież nie będzie szarżował bunkrem z magami, a każdy unit który będzie miał min. S5 w szarży na spokojnie może się wbijać. Poza tym kawa mocno boli - S5 z treemana furory nie robi, stompy nie działają, a już sam static może być problemem, nei mówiąc o tym, że rany też są na nim realnie do wbicia.
Tak samo klocki mające chociaż S5 w szarży.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

bigpasiak pisze: Widzisz... zależy czy piszący sam wcześniej nie próbował poprawiać i w jakim stylu to robił... :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Wykminiłem coś takiego na Euro

Lords:

Spellweaver @ 300 pkt
General, Lore of High Magic, magic Level 4
Obsidian Lodestone 45
Power Scroll 35

Hero

Spellsinger @ 135 pkt
Lore of Heavens, magic level 2
Dispell scroll 25

Waystalker @ 90

Waystalker @ 90

BSB @ 150
HODA 30
Bow of Loren 20

Core:

20 Glade Guards @ 310
musican, Trueflight arrows

20 Glade Guards @ 330
musican, moonfire shot

5 Glade Riders @ 115
Arcane bodkins

Specjal:

5 Wild Riders @ 140
shields

5 Wild Riders @ 140
shields

5 Wild Riders @ 140
shields

10 Deepwood scouts @ 160
Trueflight arrows

Rare:

Great Eagle @ 50

Great Eagle @ 50

5 Way Watchers @ 100

5 Way Watchers @ 100

I jeszcze takie pytanie, jak wkładam herosa z Obsidian Lodestone do oddziału, to cały oddział ma MR(3) ?
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Jacobs pisze:
I jeszcze takie pytanie, jak wkładam herosa z Obsidian Lodestone do oddziału, to cały oddział ma MR(3) ?
Tak :) Przykładowo, wsadzasz magiczkę z MR2 do sisterek i cały oddział ma warda 2+ na magię.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Poza samą Magiczką, bo ona już tylko 5+ za MR ;)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Shino pisze:...

Obrazek

Abandoned

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Co Ty dzisiaj Pasiak tak memami rzucasz :D ?
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

ODPOWIEDZ