Galeria Bayarda- Różności 27.05.2014

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Re: Galeria Bayarda- White Dwarf 22.03.2013

Post autor: Bayard »

Thialfi, pomalowany na konkurs na forum Bugman's Brewery. Tematem konkursu było palenie ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

=D> =D> =D> Zadzierzyście. Jedyny drobiazg, który niezbyt mi pasuje, to zielony element figsa. Jakoś ten kolorek do reszty nie pasi, chociaż całośc stonowana, jak się patrzy...

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Dzięki;) Eksperymentowałem z innymi kolorami, ale wychodziły albo zbyt jaskrawe, albo za bardzo się zlewały. Zieleń wydała mi się w tym wypadku najbardziej neutralna...
A teraz czas na nowości- pomalowałem dzisiaj 5 Imperial Dwarfs (i jednego Norse), co sprawiło, że w zasadzie ukończyłem regiment Longbeards do mojej armii ;) Zostało mi jeszcze trochę modeli, ale są to albo powtórki, albo modele pokryte tak grubą warstwą starej farby, że nawet nie chce mi się ich teraz zmywać... Na razie oddział liczy 21 figurek i prezentuje się tak:
Obrazek

A oto ostatnio domalowane kraśki i kilka detali:

Obrazek

Wszelkie komentarze mile widziane ;)

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Krasnale w sam raz do ogrodu! :D
A tak poważnie, to bardzo fajne malowanie! :) Świetnie wyglądają :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Przede wszystkim figsy :!: Nie to co obecny szajs. Malowanie podkreśla je tylko i stanowi, że wyglądają jeszcze lepiej =D> Widzę, że wrzucasz mieszankę figsów, choć znakomitą większość stanowią imperiale. Fajnie to wygląda, może i ja tak zrobię, przynajmniej gdzieniegdzie :wink: .

Gunnila
Mudżahedin

Post autor: Gunnila »

Piękne klasyczne figurki, malowanie na wysokim poziomie. Wielkie brawa za wymyślanie imienia dla każdego ludka z oddziału. Przesadziłeś trochę z wielkością zdjęć tarcz i sztandaru, widać niedokładności których w życiu by się nie zobaczyło gołym okiem.

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Gdy na nich patrze to żałuję że sprzedałem moje metalowe krasnale...
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Dziękuję wszystkim :)
@smiejagreg
Przede wszystkim kierowałem się tym, by modele pasowały do siebie na wzajem, tzn. by były w średniowiecznym, okołokrucjatowym stylu ;) Regiment wygląda spójnie, i to jest najważniejsze ;)
@Gunnila
Wiem, że trochę za duże są te zdjęcia, ale obrabiałem je o 2 w nocy, po całym dniu malowania i trochę mi się już nie chciało z tym bawić :P Masz jednak rację, że na żywo tych wszystkich niedociągnięćnie widać ;)
@Silvestro
Pociesz się, że może ktoś zrobił z nich też dobry użytek, ale fakt, że stare, metalowe kraśki są najpiękniejsze ;) Mam tylko nadzieję, że nie zamieniłeś ich na "nowe" plastiki...

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Po długiej przerwie wróciłem do swojego Imperium. Zdecydowałem się też ostatecznie na motyw przewodni armii- Middenland. Takie było moje pierwotne założenie prawie 10 lat temu, gdy kupowałem pierwszy zestaw :wink: Prace będą postępować powoli, bo natłok zamówień mocno ogranicza moje tempo, ale mam nadzieję, że chociaż kilka jednostek uda mi się skończyć do przed Nowym Rokiem ;)

Oto zdjęcia:

Czarodziej
Obrazek

Chorąży halabardników
Obrazek

Kapłan Ulryka pieszo:
Obrazek

I konno (WIP):
Obrazek

Więcej zdjęć, tradycyjnie, na blogu.
Komentarze mile widziane :wink:

Awatar użytkownika
Omegon
Mudżahedin

Post autor: Omegon »

Po pierwsze: gratulacje takiej kolekcji starych krasi w dodatku bardzo fajnie pomalowanych.
Po drugie: więcej krasnali chcemy, bo zastój był przez jakiś czas.

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

A dziękuję :) Zastój spowodowany jest ilością zleceń, więc niezbyt często maluję coś dla siebie. Do kraśków na pewno niebawem wrócę- pomalowanych mam ledwie z 50, w kolejce czeka jeszcze ze 400 (i ciągle ich przybywa :P ). Imperium jest w o wiele gorszym stanie, bo pomalowane jest tylko to, co powyżej, a ilość modeli taka sama jak w przypadku krasnoludów... Równolegle pracuję jeszcze nad Infinity, wojnami napoleońskimi, Rzymianami i wieloma innymi rzeczami. Staram się, jak mogę, ale doba jest za krótka, a ja mam tylko dwie ręce i jedną parę oczu, by to wszystko ogarnąć :wink:

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

NEKROMANCJA!
Wróciłem ;) To znaczy- byłem cały czas i ciągle coś malowałem, ale głównie były to figurki historyczne, którymi chwaliłem się na innych forach. Teraz miewam też zlecenia z WFB oraz innych systemów fantasy/sci-fi, więc można ten wątek spokojnie wskrzesić:)
Na początek- małą zmiana. Jeśli ktoś śledził mojego bloga to być może zauważył, że stary jego adres nie działa. Cała zawartość wraz ze wszelkimi nowościami dostępne są pod nowym adresem: http://arsbelli.blogspot.com/
Zapraszam ;)

A teraz do rzeczy!
Dostałem zlecenie na hordę Alcatani Fellowship do armii Dogs of War. 50 figurek. Termin- 2 tygodnie. Malowanie- TT/TT+ (wiadomo, każdy trochę inaczej rozumie te pojęcia ;) Klient zaznaczył, że mają być malowani jak w podręczniku, bez oczu, a podstawki to jedynie czarny+ Calthan Brown). Myślę, że jak na tak krótki termin i taką ilość to wyszli mi całkiem porządnie ;)

Zapraszam do komentowania :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

P.S.
Zdjęcia są słabe, bo robione tuż przed wyjściem i dostarczeniem figsów klientowi. Wcześniej, niestety, nie miałem na to czasu :/

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Wyglądają i robią wrażenie. Duże oklaski. DoW ma w sobie taką nutkę sentymentu ... dobrze się na niego patrzy.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Szkoda, że GW z niej zrezygnowało. Modele są na prawdę piękne Czuć ten klimat.
Malowanie (jak na 2 tyg) Na prawdę fajne.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Ja osobiście nie żałuję, że GW zrezygnowało z DoW. Przynajmniej tej armii oszczędzono tego, co wyprawia się obecnie z resztą. Nie chciałbym widzieć kolejnych plastikowych, udziwnionych do granic możliwości figsów, na widok których człowiek dostaje torsji. A tak DoW zachował stary klimat i nadal dobrze wygląda :wink: . Fajny regiment, pomalowany nie najgorzej, dobrze się prezentuje...
Złote zbroje to mithril mocno potraktowany sepią, czy inaczej je robiłeś :?: #-o

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

smiejagreg pisze:Ja osobiście nie żałuję, że GW zrezygnowało z DoW. Przynajmniej tej armii oszczędzono tego, co wyprawia się obecnie z resztą. Nie chciałbym widzieć kolejnych plastikowych, udziwnionych do granic możliwości figsów, na widok których człowiek dostaje torsji. A tak DoW zachował stary klimat i nadal dobrze wygląda :wink: . Fajny regiment, pomalowany nie najgorzej, dobrze się prezentuje...
Złote zbroje to mithril mocno potraktowany sepią, czy inaczej je robiłeś :?: #-o
myślę że na odwrót-> old gold potraktowany drybrushem

terminu gratuluje, bałbym się przyjąć takiej roboty na taki czas, widać gdzieniegdzie że bardzo, bardzo się spieszyłeś, ale w swojej klasie modele supcio.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

dzikki pisze:Wyglądają i robią wrażenie. Duże oklaski. DoW ma w sobie taką nutkę sentymentu ... dobrze się na niego patrzy.
Matis pisze:Modele są na prawdę piękne Czuć ten klimat.
Malowanie (jak na 2 tyg) Na prawdę fajne.
Dzięki :)
Brushlicker pisze:
myślę że na odwrót-> old gold potraktowany drybrushem

terminu gratuluje, bałbym się przyjąć takiej roboty na taki czas, widać gdzieniegdzie że bardzo, bardzo się spieszyłeś, ale w swojej klasie modele supcio.
Masz w zasadzie rację ;) Ze złotem trochę się bawiłem, czego zdjęcie niestety nie oddaje- na żywo wyszło lepiej... Baza to Balor Brown, na to Shining Gold, potem wash- Agrax Earthshade, potem kolejne drybrushe: Shining Gold, Burnished Gold i na koniec- Mithrill Silver. Nie przypominam sobie, bym kiedyś malował taką ilość złota na raz, więc jestem całkiem zadowolony z efektu ;)
Sam poważnie się nad tym zastanawiałem, czy to zlecenie przyjąć, ale skoro nie musiało to być malowane na jakimś super wysokim poziomie, to się podjąłem. Klient ma jeszcze w zanadrzu ze 3 podobne klocki (na pewno Ricco's Republican Guard, Leopold's Leopard Company i Long Drong Slayer Pirates), więc przynajmniej jeden jeszcze pomaluję. Mam nadzieję, że dostanę bardziej przystępny termin i dam radę więcej powyciągać z tych figsów ;)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

=D> Super są, przygarnąłbym do WAB-a :)
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

naprawdę fajny oddział to zaleta zarówno klimatu samych figsów, jak i malowania, które bardzo podkreśla ich klimat ;)

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Dzięki ;) Przez ostatnie dwa miesiące miałem tyle pracy, że nie miałem czasu aktualizować bloga i chwalić się swoimi dziełami. Nie wszystkiemu nawet zdążyłem zrobić zdjęcia, ale oto drobna część moich ostatnich dokonań;)
Dogs of War
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kraśki
Obrazek
Obrazek
Brettonia
Obrazek

Mam nadzieję, że się spodoba :) Trochę więcej zdjęć na blogu ;)

ODPOWIEDZ