Rycerze z dwurakami
Moderator: #helion#
Rycerze z dwurakami
Hej,
Mam pomysł na zrobienie 20 rycerzy z dwuręcznymi mieczami.
Na razie jedyny pomysł jaki mi przychodzi na myśl to skonwertowanie rąk rycerzy z mieczami z GreatSwordów i milicji. Nie będzie to jednak łatwe, bo ręce ustawione są odpowiednio do trzymania lanc i tarcz... a chciałbym aby panowie byli w pełnych zbrojach.
Ktoś zna nieco szybszy sposób?
Pozdrawiam,
Mam pomysł na zrobienie 20 rycerzy z dwuręcznymi mieczami.
Na razie jedyny pomysł jaki mi przychodzi na myśl to skonwertowanie rąk rycerzy z mieczami z GreatSwordów i milicji. Nie będzie to jednak łatwe, bo ręce ustawione są odpowiednio do trzymania lanc i tarcz... a chciałbym aby panowie byli w pełnych zbrojach.
Ktoś zna nieco szybszy sposób?
Pozdrawiam,
Chłopska Bretka : W/R/P: 4/2/4
Hmm... wycięcie góry i przyklejenie na nogi imperialne byłoby ok. Tylko co to za krótkie mieczyki?
No i jeśli się nie mylę, to Perry mają trochę mniejszą skalę?
No i jeśli się nie mylę, to Perry mają trochę mniejszą skalę?
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
ja mam właśnie zrobionych dwurakowców imperium i questingów bretonii z użyciem rąk z dwuraków imperialnej milicji. Wygląda przyzwoicie i wrzucę zdjęcia wieczorem.
"Tylko co to za krótkie mieczyki?"
Normalne, rycerstwo walczyło zwykle półtorakami, ale jeśli idzie o broń dwuręczną to raczej młotami A nie gardziło i bronią "plebejską". BTW, Perry wykonuje modele w rzeczywistej skali 28mm, a GW to skala sama w sobie (przykoksowane głowy i ręce)
Plastików mantika nie polecam. Metale to co innego
Normalne, rycerstwo walczyło zwykle półtorakami, ale jeśli idzie o broń dwuręczną to raczej młotami A nie gardziło i bronią "plebejską". BTW, Perry wykonuje modele w rzeczywistej skali 28mm, a GW to skala sama w sobie (przykoksowane głowy i ręce)
Chłopska Bretka : W/R/P: 4/2/4
No to nie mogę się doczekaćMurmandamus pisze:ja mam właśnie zrobionych dwurakowców imperium i questingów bretonii z użyciem rąk z dwuraków imperialnej milicji. Wygląda przyzwoicie i wrzucę zdjęcia wieczorem.
Nie chcę wersji historycznej, ale fantasy - jak sama nazwa mówi - Great Weapon. Ale dziękuję za wytłumaczenie.Nijlor pisze:"Tylko co to za krótkie mieczyki?"
Ponoć w przeciągu pół roku nowe Imperium może darzą ładniejszą kawalerię.
Co do rąk od Greatswordów bądz milicji możesz pozbyć się młotków od rąk dla Rycerzy Białego Wilka i dać miecze
Co do rąk od Greatswordów bądz milicji możesz pozbyć się młotków od rąk dla Rycerzy Białego Wilka i dać miecze
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
Jeszcze chcę starych rycerzy wykorzystać, bo dostanę trochę tego od kumpla.
Z młotkami od White'ów jest drobny problem, bo chcę aby panowie szlachta byli w pełnych pancerzach Ale przerobienie samym nożykiem tych rąk na pancerne nie powinno być w sumie problemem
Myślałem też aby część ryerzy trzymała miecz w jednej ręce, inna część uszbrojona by była w 2 miecze.
Z młotkami od White'ów jest drobny problem, bo chcę aby panowie szlachta byli w pełnych pancerzach Ale przerobienie samym nożykiem tych rąk na pancerne nie powinno być w sumie problemem
Myślałem też aby część ryerzy trzymała miecz w jednej ręce, inna część uszbrojona by była w 2 miecze.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
moje modele skonwertowane
Dzięki,
Widzę, że lekkie przerobienie i przemalowanie rąk na metal powinno zdać egzamin
Widzę, że lekkie przerobienie i przemalowanie rąk na metal powinno zdać egzamin
Najmniejszych szans jeszcze Bretka, SK, Bestie maja stare bookiKordelas pisze:Ponoć w przeciągu pół roku nowe Imperium
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- Kacpi 1998
- Masakrator
I co z tego, że mają stare booki, teraz bretka i orki 9ed.
Blesu,
tutaj masz fajną fotkę
https://www.flickr.com/photos/78229080@N06/12384622044/
mi się bardzo podobają, są zresztą do obejrzenia w galerii, bodajże, przedostatnia strona, gdzieś w środku.
tutaj masz fajną fotkę
https://www.flickr.com/photos/78229080@N06/12384622044/
mi się bardzo podobają, są zresztą do obejrzenia w galerii, bodajże, przedostatnia strona, gdzieś w środku.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
O! Właśnie o coś takiego mi chodziło. Hmm, całkiem nie tak źle wyglądają rycerze z bufiastymi rękawami. Bardzo dobrze też wygląda połączenie rękawów z kawałkiem pancerza (rycerz po prawej z pistoletem).
Ogólnie bardzo fajna armia, nietrudno też odgadnąć narodowość właściciela.
Dzięki Solider
P.S. Kiedy Twój warszawski Stirland odwiedzi ponownie mój wrocławski Nordland?
Ogólnie bardzo fajna armia, nietrudno też odgadnąć narodowość właściciela.
Dzięki Solider
-
- Pseudoklimaciarz
Blaesus pisze:O! Właśnie o coś takiego mi chodziło. Hmm, całkiem nie tak źle wyglądają rycerze z bufiastymi rękawami. Bardzo dobrze też wygląda połączenie rękawów z kawałkiem pancerza (rycerz po prawej z pistoletem).
https://www.youtube.com/watch?v=NbwzYAxeq6Y bodajrze od 51 sekundy
"Będziemy z nimi walczyć naszą stalą i odwagą, ale przede wszystkim będziemy z nimi walczyć naszą wiarą w Sigmara"
Magnus Pobożny, podczas Bitwy u Bram Kislevu
Magnus Pobożny, podczas Bitwy u Bram Kislevu
Nie mam pojęcia, niedawno byłem, ale nie mieliście turnieju. Poza tym słyszałem, że stado bocianów Was odwiedziło? Jak będę to napewno się odezwę.Blaesus pisze:...
Dzięki Solider
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole