Myszki na 1400pkt, bez dublowania czegokolwiek!!!
Myszki na 1400pkt, bez dublowania czegokolwiek!!!
To co udało mi się wymodzić mysląc nad rozpą w której nic nie może się powtarzać, powiedzcie co myślicie, czego ew. brakuje i co można wywalić:
1 Warlock Engineer @ 135 Pts
General; Magic Level 1; Supercharged WP Accumulator; Upgraded Warp-Energy
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Storm Daemon [25]
Warpstone Charm [25]
1 Assassin @ 175 Pts
2ndWeapon; Smoke Bombs; Throwing Stars
Warpstone Stars [50]
1 Chieftain @ 94 Pts
Heavy Armour; Battle Standard
Banner of the Swarm [20]
32 Clanrats @ 250 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Clawleader @ [10] Pts
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
34 Clanrat Slaves @ 72 Pts
Musician
24 * Stormvermin @ 250 Pts
Halberd; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
1 Fangleader @ [10] Pts
28 Plague Monks @ 224 Pts
Frenzy; Standard; Musician
War Banner [25]
1 Plague Deacon @ [10] Pts
5 Warplock Jezzail teams @ 100 Pts
Jezzail; Pavise
1 Warp-lightning Warp Cannon @ 100 Pts
Warp Lightning Cannon Misfires
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 3
Models in Army: 131
Total Army Cost: 1400
1 Warlock Engineer @ 135 Pts
General; Magic Level 1; Supercharged WP Accumulator; Upgraded Warp-Energy
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Storm Daemon [25]
Warpstone Charm [25]
1 Assassin @ 175 Pts
2ndWeapon; Smoke Bombs; Throwing Stars
Warpstone Stars [50]
1 Chieftain @ 94 Pts
Heavy Armour; Battle Standard
Banner of the Swarm [20]
32 Clanrats @ 250 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Clawleader @ [10] Pts
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
34 Clanrat Slaves @ 72 Pts
Musician
24 * Stormvermin @ 250 Pts
Halberd; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
1 Fangleader @ [10] Pts
28 Plague Monks @ 224 Pts
Frenzy; Standard; Musician
War Banner [25]
1 Plague Deacon @ [10] Pts
5 Warplock Jezzail teams @ 100 Pts
Jezzail; Pavise
1 Warp-lightning Warp Cannon @ 100 Pts
Warp Lightning Cannon Misfires
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 3
Models in Army: 131
Total Army Cost: 1400
giant ratow i globadierow brakuje.
kosztem chocby zmniejszenia tych mega plage monkow/clanratow
kosztem chocby zmniejszenia tych mega plage monkow/clanratow
Giant ratów niestety nie mam, ale i tak raczej bym ich nie upchnął tutaj, można co prawda zamiast stormów ale ciężko mi to ocenic.
A co do mega kolocka monków, to 30 to tak przyzwoicie myślę, bo biorąc pod uwagę że mam tylko jednego elektryka, stają się oni siłą naporową bo siedzi sobie on w clanach np a monki z bsb z +8CR prą do przodu, ale jak to wyjdzie w realu to się okaże dlatego właśnie pisze żeby gracze z większym doświadczeniem odemnie się wypowiedzieli ( moimi szczurami to będzie trzeci turniej )
A co do mega kolocka monków, to 30 to tak przyzwoicie myślę, bo biorąc pod uwagę że mam tylko jednego elektryka, stają się oni siłą naporową bo siedzi sobie on w clanach np a monki z bsb z +8CR prą do przodu, ale jak to wyjdzie w realu to się okaże dlatego właśnie pisze żeby gracze z większym doświadczeniem odemnie się wypowiedzieli ( moimi szczurami to będzie trzeci turniej )
a.
i elektryk moze 2 scrolle do lapek?
i elektryk moze 2 scrolle do lapek?
Ale po co mi dwa skrole skoro nie można dublowac herosów ani nic, więc jeden czar na 3 kościach i ew. bounda przeżyje
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
DaBossa, wygląda na to, że raczej takowego nie będzie, lub info rzucą na 3dni przed. a podobno miał być dwudniowy... ;/
Ja z organizatorami tego turnieju mam kontakt na bieżąco, zadzwonie dzisiaj po turnieju do rusinka i zapytam go co i jak z tym, jezeli on nie będzie miał czasu tego zorganizować a salka bedzie do naszej dyspozycji to zajmę się tym ja i zrobie ten turniej.
Ja tylko przypominam ze "Myszki Trojka" (R) to nazwa rozpiski prawem chroniona!!!!!!!!!!!!!!
a tak btw. to mi brakuje jakis smieciuchow, NR, globadiersi czy giant raty, na te zasady moze nawet 1 swarm bylby przydatny, chodzi o mase syfu do denerwowania przeciwnika
a tak btw. to mi brakuje jakis smieciuchow, NR, globadiersi czy giant raty, na te zasady moze nawet 1 swarm bylby przydatny, chodzi o mase syfu do denerwowania przeciwnika
I po turnieju, rozpa sprawdziła się bardzo dobrze, ogólnie moje wyniki to:
16-4 z dogs of war na smoku
20-0 na VC
15-5 na dwarfach
Przeciwnikom dziękuję za gre a rozpa imo dziwna ale na ten typ daje rade
16-4 z dogs of war na smoku
20-0 na VC
15-5 na dwarfach
Przeciwnikom dziękuję za gre a rozpa imo dziwna ale na ten typ daje rade
to gratulejszon;) które miejsce?
fajna armia, nie zdążyłem jej skomentowac:( ale bym dał mniej slavów a z tarczami za to:)
pozdro!
fajna armia, nie zdążyłem jej skomentowac:( ale bym dał mniej slavów a z tarczami za to:)
pozdro!
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
Skav zajął jak dobrze pamiętam drugie miejsce.
najpiękniejszy moment gry ze mną - z braku czasu kończyliśmy w trzeciej turze - wali z magic missile do resztek klocka Volandów z moim Paymasterem - schodzi paymaster, panika na volandach, panika na generale, panika na smoku. 700pktów zdobył jednym strzałem. z remisu zrobiło się 16:4
grało się bardzo przyjemnie
pozdr
najpiękniejszy moment gry ze mną - z braku czasu kończyliśmy w trzeciej turze - wali z magic missile do resztek klocka Volandów z moim Paymasterem - schodzi paymaster, panika na volandach, panika na generale, panika na smoku. 700pktów zdobył jednym strzałem. z remisu zrobiło się 16:4
grało się bardzo przyjemnie
pozdr
Heh, zająłem faktycznie drugie miejsce bo do pierwszego brakło mi 1 pkt Dziękuję przeciwniką za grę było np bardzo looźno i bez ciśnień.
TURNIEJ!!!
Rusinek dzisiaj jak wróci do domu to napisze regulamin i wkei go na stronkę.
TURNIEJ!!!
Rusinek dzisiaj jak wróci do domu to napisze regulamin i wkei go na stronkę.
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
jeszcze takie pytanie mi się nasunęło a propos Latarki - jako że model posiada figurki obsługantów (Skaven ich nie wystawiał), to co się dzieje w przypadku misfire na 3-4? czy ten misfire może ubić obsługę i sprawić, że latarka przestanie działać, lub będzie działać co dwie tury?
1-2 ginie
3-4 wybucha duża templatą i wszystkiemu zadaje jeden hit pod tą twemplatą, ale sama nie ginie tylko też dostaje hita
5-6 strzela scaterką na 48' i z S10
Taw w gwoli wyjaśnienia
3-4 wybucha duża templatą i wszystkiemu zadaje jeden hit pod tą twemplatą, ale sama nie ginie tylko też dostaje hita
Taw w gwoli wyjaśnienia
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
właśnie o ten wynik 3-4 mi chodziło. bo gdyby odnosiły się do Latarki normalne zasady maszyn, to nie wystawianie obsługi byłoby o tyle korzystne, że przy tym wyniku nic by to nie zmieniało (no chyba, że zeszłaby latarka).Skaven pisze:1-2 ginie
Tak w gwoli wyjaśnienia