Taktyki i początki gry Tomb Kings

Tomb Kings

Moderator: Shino

Zablokowany
Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

ja byłem przeciwnikiem jazdy do wtorku, kiedy to skusiłem się wreszcie i wystawiłem piątkę lekkiej. powód? licz z staff of ravening dostał u mnie konika, więc jeździ sobie z nimi i już w pierwszej turze puszcza w coś 3k6 s2 hits. a w trakcie gry fakt, że mogę nim spieprzać na 16cali w praktyce ma niebagatelne znaczenie.
co do samej jazdy - jak mówię: wystawiam lekką, bo jej głównym zadaniem jest obrona licza przed ewentualnym ostrzałem. w tej roli się sprawdza. czasem cosik sama ustrzeli. czasem wzbudzi feara...

ciężkiej jakoś nie widzę w rozpisce, chyba że jako wykopywaczka ze sztandaru Hidden Death, ale wtedy musiałbym wystawić Icon Bearera. poza tym nie oszukujmy się - ciężka kawa u TK jest ciężka tylko z nazwy. dlatego mamy charioty.

Awatar użytkownika
Kharnan
Mudżahedin

Post autor: Kharnan »

Shenq pisze:Mam dylemat jak złożyć jazde. Nie wiem czy robić cieżką czy lekką.
Ciezka daje jako takiego kopa, dla lekkiej natomiast nie widze zastosowania
napiszcie jakiej jazdy stosujecie i do czego jej używacie
Lekką. Służy mi do odginania szarż, zabijania wrażej lekkiej i flankowania jakiś słabizn.
Dla ciężkiej nie widzę zastosowania kiedy mam charioty.
And he did say "War", and the world did tremble...
Obrazek

Awatar użytkownika
theock
Wałkarz

Post autor: theock »

i nawet strzelic potrafi

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

ciezka... ciezka jest wyjebista :) lekkiej nie uzywam bo mam charioty do tego :)

Thungrim
Plewa

Post autor: Thungrim »

Witam!!
jestem początkującym graczem mam pare pytań:

1)Bohater na chariocie ma osobno zywko i czariot też??

2)"Horekhah's Incantation of Righteous Smiting" w cc ten czar dziala tak ze kazdy moze oddac 1 atak a co z bohaterami bo o nich nic nie pisze i o jednostkach co maja 2+ A, atakuja raz czy wszystkie swoje A.

z góry dzieki za odpowiedz

Angelus
Wałkarz

Post autor: Angelus »

witam.. bohater na chariocie jest traktowany identycznie jak bohater na monsterze..

Jesli chodzi o inkantacje wszystkie figurki dostają +1 atak włacznie z bohaterami ..

allen
Pseudoklimaciarz

Post autor: allen »

to i ja mam pytanie...chodzi o Cascet of souls....jes w opisie napisane ze 2 guardow i licz to obsuga i rany wchodza w nich randomowo..czyli licz zawsze dostaje na 1-2 k6, niezaleznie jak go ustawimy(chodzi mi o dyskusje na temat ustawianie licza o 1"od cascetu, czy tak jest jak pisze czy nie??

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

mniej wiecej jest tak jak piszesz...

allen
Pseudoklimaciarz

Post autor: allen »

to nastepne pytanko.....jezeli gram klocem TK bez krola w nim, to czy oplaca sie wystawiacich z icon of rakaph. jak najskuteczniej urzywac tego sztandaru(ja urzywalem banner of undyaing....).

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Ten sztandar jest specyficzny.

Nie można powiedzieć jak go używać.

Jeśli grasz defensywnie to oddział z ikona czeka na różne tunellingi i gorgery,minerów itd.
Jeśli ofensywnie to nie musisz się bać że ktoś zajedzie cię z tyłu lub z flanki(no chyba że jesteś otoczony).
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

połaczylem temat Thungrima z juz istniejacym tematem o poczatkach gry TK

uzywajcie funkcji SZUKAJ lub dokładnie przeglądajcie tytuły tematów
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
Duinhir
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Duinhir »

Skoro strzelanie do Casceta odbywa się randomowo to mam tylko jedną zagadkę. Strzela sobie do mnie armata, trafia na 5+ w załoge, czy trafia i casceta i jednego załoganta? Jeśli załogę to może sobie wybrać licha lub guarda czy losuje? To samo w katapultę. Bo nieraz miałem sytuację, że jak działo do mnie wali to i maszyna i załoga obrywa, prawda czy fałsz?

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Cannon jak strzela to trafia we wszystko przez co przechodzi kula.

Nie randomizujesz jak zwykłych strzałów.

Musisz postawić kaszkiet na wzgórzu, a licza za wzgórzem - w ten sposób armaty nic mu nie mogą zrobić.

Druga opcja to w lesie.

Awatar użytkownika
Duinhir
Mudżahedin
Kontakt:

To dość poważny bonus dla dział w starciu przeciw TK :? Mam rozumieć, że kula armiatnia nie stacza się ze wzgórz i zatrzymuje się na granicy lasów??

ksuM
Falubaz

Kaszkieta po prostu wystaw trochę w lesie a licza ponad 2 cale w nim - i już nie może po nim strzelać.

Co do wzgórz nie jestem pewien.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Mam rozumieć, że kula armiatnia nie stacza się ze wzgórz i zatrzymuje się na granicy lasów??
zle. masz rozumiec, ze aby grac ta armia nalezy myslec. Do strzelenia z dziala potrzebny jest los do celu lub celu minimalnie przed nim (by z bounca i tak przez dany model przebieglo...) do dzialania cascetu wystarczy los do samego cascetu.

polacz sobie to wszystko w logiczna calosc

Awatar użytkownika
Duinhir
Mudżahedin
Kontakt:

OK. Załapałem. Jednak aby całkowicie wszystko rozjaśnić, to czy tocząca się kula nie dosięgnie tegoż nieszczęsnego licha nawet jeśli pierwotnie go nie widzi, ale stoi on na linii strzału?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

wtedy dosiagnie.. ale jesli nie stoi na linii to juz moze ta kula miec z tym problem...

Awatar użytkownika
Krzysiek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Krzysiek »

A można zrobć ten sam myk z katapą??

ksuM
Falubaz

Znaczy co.

Lich do załogi ale sama figurka za górką?

Zablokowany