ej chyba jednak troche więcej. Z tyłu i z boków nie masz 3+ sejwa tylko 4+.
24 at s4 z tyłu i z boku= 12 wchodzi, 6 rani, 4 spada.
15 at s5 z tyłu i z boku= 7-8 wchodzi, 5 rani, 4 spada.
8 at s4 z przodu= 4 wchodzi, 2 ranią, 1 spada
5 at s5 z przodu= 2-3 wchodzą, 1-2 rani, 1 spada
Mi wychodzi 10
Nie zmienia to jednak faktu, ze taka szarża jest raczej mało prawdopodobna.
Czy lizaki mają jakąkolwiek szansę pokonać Bretkę??
Moderator: Ziemko
Zapomnialem , ze nie mam bonusy za hw i shild od bokow i tylu , w takim razie ty masz racje ... Jednak zeby to zrobic oprocz samej mozliwosci zaszarzowania trzeba by bylo zdac 4 strachy - statystycznie jeden nie zdajesz
to trochę nie mądre mówić o statystyce w rozmowie z Bretończykiem. Ostatnio zauważyłem ze Bretońscy gracze mają najbardziej niezrównoważone rzuty w całym światku.
Co do Bretki vs. Lizaki to niestety statystyka jest po naszej stronie. zdażają sie wypadki jak granie z wyżej wym Crusem i Ziemkiem, faktem jest też że granie bretką na dużej ilości oddziałów bardzo ułatwia sprawę
Pozdro.
Co do Bretki vs. Lizaki to niestety statystyka jest po naszej stronie. zdażają sie wypadki jak granie z wyżej wym Crusem i Ziemkiem, faktem jest też że granie bretką na dużej ilości oddziałów bardzo ułatwia sprawę
Pozdro.
Pamiętam, zabrakło mi małego punktu do 14:6!Ziemko pisze:Powiem szczerze , ze ostatnio z breta gralem w 2006 roku z Pngusem na Blasterze - dostalem 13:7 ( bo jeszcze byl scenariusz z banowaniem przedmiotu i mi huanchiego wylaczyl )
Wtedy miałeś lord na CO, biegającego BSB, kawę z huanczim (a w zasadzie bez) i też wiaderko kroxów - 11, więc na bretkę byłeś dość dobrze ustawiony (a ja miałem hipogryfa ), oczywiście scenariusz Ci nie podpasował (ale za banowanie płaciłem w małych) no i w teście wieczornym było 10:10, czyli chwała dla Ciebie.nie gralem jeszcze z breta na zabie i 11 kroxach - z checia kiedys sprobuje , choc przyznam , ze jak mam grac z breta to jestem uczulony...
Ostatnio jak z Karolem graliśmy na parówce to graliśmy i z Halfem (+Assur wynik 18:2 - ale to WE raczej nabijały + dobry teren) i z Dębkiem (+Kołata wynik 5:15) i naprawdę przekonałem się jak jest ciężko na małe pkt, powiem jedno: współczuję.
Pingus ty nie gadaj , ze klimaciarz z Ciebie byl bo miales Hipogryfa , 5 albo 6tek errantow i 2xduze lance realmow plus pegazy , a to wszystko na errantry war mile dla mnie nie bylo...
Kroxow mialem wtedy 9 , 3x3... Na brete bylem calkiem przygotowany ( gdyby lord mial zestaw z Zadelkiem zamiast slomy i kosmicznego sejva) to byloby lepiej...
Co nie zmienia faktu , ze na brete chyba lepiej czulbym sie ze slannem mocna magia i 11 kroxami
Kroxow mialem wtedy 9 , 3x3... Na brete bylem calkiem przygotowany ( gdyby lord mial zestaw z Zadelkiem zamiast slomy i kosmicznego sejva) to byloby lepiej...
Co nie zmienia faktu , ze na brete chyba lepiej czulbym sie ze slannem mocna magia i 11 kroxami
Co nie zmienia faktu, że pegazeria byłaby bardziej, a lord na hipciu na Twoją armię był mega plewny. Ale nie mówię, że klimaciarz bo nie dla klimatu gryfa brałem.Ziemko pisze:Pingus ty nie gadaj , ze klimaciarz z Ciebie byl bo miales Hipogryfa , 5 albo 6tek errantow i 2xduze lance realmow plus pegazy , a to wszystko na errantry war mile dla mnie nie bylo...
Na 6 ed też?Co nie zmienia faktu , ze na brete chyba lepiej czulbym sie ze slannem mocna magia i 11 kroxami
Ja statystycznie nie zdam trzechZiemko pisze:Zapomnialem , ze nie mam bonusy za hw i shild od bokow i tylu , w takim razie ty masz racje ... Jednak zeby to zrobic oprocz samej mozliwosci zaszarzowania trzeba by bylo zdac 4 strachy - statystycznie jeden nie zdajesz