Coś dla początkujących
Moderator: Gremlin
Zajebiście mi się podobają modele WD i chciałbym, żeby miały silną reprezentację w mojej armii, ale - jak napisałem - o graniu w WFB póki co nie wiem nic, i chciałbym się dowiedzieć, czy wystawianie kilkunastu wardancerów ma sens.
I oczywiście dalsze porady mile widziane (co do obecności Wild Riderów też, choć ich modele wydają mi się beznadziejne).
I oczywiście dalsze porady mile widziane (co do obecności Wild Riderów też, choć ich modele wydają mi się beznadziejne).
Na twoim miejscu poczytałbym wpierw trochę o zasadach. Możesz przejść się do workshopu kupić podręcznik, albo nawet pograć tam z kimś, z pewnością znajdzie się ktoś kto wyjaśni Ci główne zasady, wszystkiego nie da rady się wytłumaczyć, tego jest po protu za dużo.
A co do pytania, WD są silną jednostką pieszą, ale są bardzo wrażliwi na ostrzał. Jak doprowadzisz ich do walki mogą zrobić niezłą siekę, ale musisz uważać do walki z kim się pchasz. Wystawia się ich najczęściej w ilości 7-9.
Z kolei na WR trzeba jeszcze bardziej uważać, ale za to mają prawie 2 x więcej ruchu, a po szarży na wroga niejednokrotnie nic z niego nie zostaje.
Obydwie jednostki są ze sobą porównywalne. Owszem WD mają ładne figurki, ale osobiście preferuję WR.
A co do pytania, WD są silną jednostką pieszą, ale są bardzo wrażliwi na ostrzał. Jak doprowadzisz ich do walki mogą zrobić niezłą siekę, ale musisz uważać do walki z kim się pchasz. Wystawia się ich najczęściej w ilości 7-9.
Z kolei na WR trzeba jeszcze bardziej uważać, ale za to mają prawie 2 x więcej ruchu, a po szarży na wroga niejednokrotnie nic z niego nie zostaje.
Obydwie jednostki są ze sobą porównywalne. Owszem WD mają ładne figurki, ale osobiście preferuję WR.
Artemis pisze:7-8 WD i 5 WR na początek, a potem zobaczysz czym wolisz grać i kupisz następny oddział.
i WR i WD to są zajebiste jednostki
ale WR sami nic niezrobią raczej...klocków niełamią ale przyznam że na flankę są jak znalasł
wystawić 8 WD z muzykiem do tego obok treeman a po drugiej stronie 3 treekiny...jak ktoś umie grać to nikt siedo tego niezbliży
WR sprawdzają siez hawkami ,ewentualne jak grasz na smoku na duuuże formaty...mają jedynie 2 cale mniej ruchu tak więc szybko mogą zaszarżować
co nieoznacza że te jednostki niepotrafia współpracowac ze sobą...musisz tylko ćwiczyć i szukać zastosowania tak aby najlepiej obie jednostki wpadły w jakiś kloc...jedna na bok , masz szmatkę i warszamtkę , obaj brak szeregów (jeden oddział ściaga) Ty masz BSB i duuużo ataków...w tym 5 s5 i.....15-18 s4...
Jak ktoś pisał u góry, z jednego boxa masz 12 driad... kloc 12 jest mało grywalny, a jak kupisz 2 boxy, masz 24 figsy. Trzy mobilne, robiące zamieszanie, oddziały driad po 8 w każdym. Zawsze mnie to wkurza jak gram z Wood Elfami. Gdzie nie pójdę to mnie Driady dojdą, ehhhhh, ustrzelić tego się prawie nie da (skirmisz i ward), w HtH siła 4 co moją HE piechotę bardzo boli
PS. Rozpisałem się trochę nie na temat, w dwóch słowach musisz mieć 2 boxy
PS. Rozpisałem się trochę nie na temat, w dwóch słowach musisz mieć 2 boxy
Podobna sytuacja z GG. W tym wypadku jednak 1 box wystarczy, pod warunkiem że skombinujesz skądś jeszcze 4 gg. Masz wtedy 2 piękne dyszki, całkiem od siebie niezależne. 3 oddziały driad, 2 oddziały łukoli i masz spokój z corami. Przynajmniej na początek
40x40 mmTheoden pisze:Przepraszam, ale nie wiem, gdzie zadać
Na jakich podstawkach są Treekiny?
tak, wycofano ze sprzedaży bo ostatnio pojechałem do cytadeli w celu jego zakupienia a tu Artur mi mówi że wycofali je
i jak tu nie kochać demonówKlops pisze:a psy są świetne na krasie.
raz widziałem jak 6 z BSB z D3 do kombatu lał się przez 6 tur walki z longami od przodu i hamkami z boku.