Pytania krótkobrodego - zasady

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Irek_Dwarf
Chuck Norris

Re: Pytania krótkobrodego - zasady

Post autor: Irek_Dwarf »

No właśnie o tej tabelce mówiłem ;) ale myśle, że jak bedą podstawki takie jak w tej tabelce to nikt sie nie będzie czepiać :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

6 ed, dzialo zmiesiciło by sie rzutem na 40 x 40 na upartego wiec mysle 50 x 50 jest ok ( na 40 x 40 miesci sie tez skullpasowe dzialo a nikt nie zabroni go uzywać)
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Działo powinno mieć podstawkę 60x40 z tego co pamiętam :wink:

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

na 40 x 40 miesci sie tez skullpasowe dzialo a nikt nie zabroni go uzywać)
używać nie:) ale wiesz zyskać w ten sposób też nie powinieneś, korzystasz z rzutu maszyny dostępnego modelu

mając 40mm armata trafia ciebie na 1 wyniku, a powinna na 2 :) takie życie
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Ale przecież ostatnim działem jakim wyszło do krasi to to skull pasowe więc podstawki powinny byc 40mm
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Daruj sobie ;) to szczegol ze nie jest w sprzedazy prawda? A nawet jesli to dzialko z boxa i tak sie nie miesci na 40. ;)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

misha pisze:Daruj sobie ;) to szczegol ze nie jest w sprzedazy prawda? A nawet jesli to dzialko z boxa i tak sie nie miesci na 40. ;)
Jak się popieści to i się zmieści :mrgreen: :mrgreen:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

misha pisze:Daruj sobie ;) to szczegol ze nie jest w sprzedazy prawda? A nawet jesli to dzialko z boxa i tak sie nie miesci na 40. ;)
misha, to akurat slaby przyklad. bretonski trebush tez nie jest w sprzedazy ;P
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
beszcza
Chuck Norris

Post autor: beszcza »

Witam. Dzięki umiejętności resolute jednostka (i każda która ma tą umiejętność) hammerers w pierwszej turze szarży mają 7 siły tak? 4 z bazy+ 1 od resolute + 2 od great weapona tak? Chcę się upewnić czy kumpla nie kantowałem ;)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

beszcza pisze:Witam. Dzięki umiejętności resolute jednostka (i każda która ma tą umiejętność) hammerers w pierwszej turze szarży mają 7 siły tak? 4 z bazy+ 1 od resolute + 2 od great weapona tak? Chcę się upewnić czy kumpla nie kantowałem ;)
Tak :)
Ostatnio zmieniony 15 cze 2014, o 20:15 przez Fuxiorr, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
beszcza
Chuck Norris

Post autor: beszcza »

dzięki :)

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

Czy Rune of Battle na oddziale i Rune of Battle na BSB się kumulują ?
czyli czy teoretycznie można mieć +2 CR na oddziale i +2 z runy na BSB ?
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

+4 na bank nie dostaniesz, pytanie czy dostaniesz +2 (1 z bsb i 1 z oddzialu).
Obrazek

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Z tego co pamiętam da się złożyć coś w stylu +9 do CRa na oddziale (sztandar i BSB).
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Slayer Zabójców pisze:+4 na bank nie dostaniesz, pytanie czy dostaniesz +2 (1 z bsb i 1 z oddzialu).
czemu? jak wezmiesz podwojona rune bitwy na bsb i podwojona na sztandarowego unitu to wychodzi wlasnie +4 ;P
poza tym zniknal zapisek z poprzedniego booka o tym, ze mnozenie runy nie przynosi dodatkowych kozysci.
w sumie to nie ma zadnego zapisu ograniczajacego bonusu +1/+2 z kolejnych sztandarow.
panterq pisze:Z tego co pamiętam da się złożyć coś w stylu +9 do CRa na oddziale (sztandar i BSB).
z samych orunowanych sztandarow w jednym oddziale mozna zrobic +7
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:

heimdall89
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: heimdall89 »

Hej;). Takie pytanko- czy hammerersi mogą w czasie 1ataku korzystać z GW i tarczy? Np atakuje przeciwnika, stwierdzam iż będę używał GW, następuje atak przeciwnika. I tutaj rodzi się moje pytanie - jeśli wcześniej wykupiłem tarcze to czy liczą się do armor save czy tam parry save? Czy też liczyły by się tylko w wypadku gdybym zdecydował użyć broni jednorocznej?

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

generalnie wyglada to tak.
przed walka decydujesz jakiej broni uzywasz i nastepnie uzywasz jej caly czas. mozliwosc wyboru broni maja u nas jednak tylko slayersi.
zasady specjalne spisane w rule booku mowia, ze jesli ma sie jakas specjalna bron (np. dwureczna) to trzeba jej uzywac, jesli zas posiada sie magiczna to ta jest najwazniejsza.
tak wiec nawet majac tarcze na hammerersach to i tak bedzieszmy uzywali dwuraka, tak naprawde to nie my decydujemy jak bedziemy walczyli. tarcze na mlotkowych przydaja sie tylko przciwko ostrzalowi. nie mozna zdecydowac, ze najpierw bedziemy sie bronili tarcza a nastepnie udezymy mlotem. wprowadzilo by to sporo zamieszania z inicjatywa i kolejnescia uderzen, juz nie wspominajac o tym, ze to by bylo bez sensu ;)
DragoMir pisze:

heimdall89

Szkoda :p. Cóż to było zbyt piękne by było prawdziwe.

A jeszcze 2 takie pytanka - na GW mogę położyć do 3 run? I czy jeśli nałożę na broń potrójną rune of fury to czy na broni innego bohatera mogę położyć tylko pojedynczą, czy jest wymagana jeszcze inna runa by była ona zgodna z zasadami?;)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Na gw nie możesz run - w poprzedniej edycji się dało dzięki masterce.

heimdall89

Serio? To wychodzi ze cały czas grałem źle:/. Straszny suchar. Dlaczego nie można?

ODPOWIEDZ