Deployment

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

dlatego wypada mieć jakiś klocek do walki co nie brejknie przed klocem jazdy :wink:

Awatar użytkownika
Pijak
Chuck Norris

Post autor: Pijak »

Polecam slayerów i długo brodych z r. of courage. Ładnie ustawic slayerów w sznureczku z zabujcą gigantów tak aby wyzwac czampiona lub hero do challenga ( robi ci overkila a i tak są nie do złamania).

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Eeee tam longbeardzi, 2xus, +1CR i bsb z s6 w środku. 8)
BK jak się nieprzebiją w 1 turze to potem są warzywem. :wink:
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

bsb ze str 6 to ma tylko jedynke sejwa czyli na 4+ ginie :wink:

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Eee tam stawiasz go z boku regimentu i jak bedzie chciał to walnie 1 BK po nim. Trafi na 4+ i na 6 ma KB, a na 3-5 zwykła rana także wiesz :wink: . A s6 lepsz bo przynajmniej coś siepiesz. W zasadzie już nieraz przyjmowałem 10 bk na klocek warriorsów z bsb :roll: .
Obrazek

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

10 bk to pryszcz :evil:

Awatar użytkownika
Muzyk
Mudżahedin

Post autor: Muzyk »

Kozisyn pisze:10 bk to pryszcz :evil:
A co jest gorsze? Tylko 15 BK z warbannerem i vampirem biegaczem. Nienawidzę pociągów!!!!

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

chodzilo mi dokladnie o ten wariant podany przez Muzyka. sila przyzwyczajen, jesli juz gram na VC, to przeciwko PG-kumplowi ;)

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Post autor: Taraś »

A s6 lepsze bo przynajmniej coś siepiesz. W zasadzie już nieraz przyjmowałem 10 bk na klocek warriorsów z bsb Rolling Eyes .
Hehe i ucieka bardzo szybko aż miło hehe 20 wariorsów z bsb czy bez ucieka bardzo szybko od 10 bk ,wrecz bez problemowo chyba że ze swojego super tana z siłka 6 zabiłeś 3 bk 6 ataków z siła 6, 5 ataków z s4 to robi czystkę z wariorsów nie mówiąc o warbanerze, by powstrzymać bk potrzeba hamków z courage lub longów z stoicyzmem i bsb,albo longów z courage i determination :wink:

Awatar użytkownika
Muzyk
Mudżahedin

Dobrze mówi!

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Co ty Taraś sie mylisz ? 10 BK, 6a z s6 trafiających na 4+ czyli połowa odpada, potem na 2+ i twój sejw na 6+ czyli ze 2 powinni zabić, potem kunie... no cóż 5a z s3 i ws2.. :lol: . Potem mój bsb powiedzmy 2 razy trafi, 2 zrani zabija 1 albo 2, czyli oni mają szereg, sztandar, warbanner, 2 rany ew. outnumber. Teraz my, 3 szeregi, sztandar, bsb , rana (albo 2) i ew. outnumber (zależy ile zdechnie), czyli niema takiego sposobu we wsi oni się sypią. Nieraz brałem tych 10 śmieci na klate (bez herosa of course, bo z herosem to niema prawa dojechać :wink: ) i zawsze ich sypałem. :roll: 20 warriorsów na spokojnie bierze 10 bk na klate. Zresztą ostatnio 24 swordsmenów z herosem wzieło 10 bk z vampirem w środku na klate i zremisowali, więc warriorsi na pewno ich pojadą. A w drugiej turze to te cepy to już warzywa są, bo 4s... Jakiś przewrażliwiony jesteś Taraś, widze, że niewierzysz w warriorsów, ok 15 bk ich zmienie (w poprzedniej edycji 12 starczyła), ale oni wpierw muszą dojechać. A 10 to kpina, aż miło ich posypać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

10 BK to siły flankujące
15 BK ma warbanner i najczesciej pana bsb biegacza
czyli dojezdza w tym standardowym załozeniu pzednia ranka z herosem
naklepia z dwie rany
sztandar bsb warbaner

generalnie stwierdziłem kiedyś, że nie walne małej runy w ostatniej turz w bk bo po cojak chce ta 9tką wpadać niech wpada...ja mam 1+ rirola na bsb tarcza na szmicie i 3 ranki sztandar przewage...zabił mi bsb konie mnie stratowały przegrałem o jeden, uciekłem na 4 cale :wink: 2 sztandary 2 hero generał cwiartka i kloc za 355 pkt :roll: ...cholera zremisował ze mną dzieki temu :evil: ...nie można olewać bk....bo są główną siłą heroso niszczaca a jakikolwiek heros nawet jak ma 1+ sejwa moze te dwie rany stracić....

jakby ludzie rzucali statystycznie to by było zbyt nudno :wink:

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Dlatego jest założenie, że to ma niedojechać :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

widze, że niewierzysz w warriorsów,
Mam pewien uraz i dlatego na większe oddziały wroga ustawiam longów albo hamków i nie wystawiam wariorsów na klate a zwłaszcza na undedy i ich wagony nawet 10 bk :wink: wariorsów uważam za jednostki wsparcia dla wielkich super masta blasta kloców longów i hamków wręcz niezniszczalnych jak sie da courage i longom jeszcze determination to mogą przyjmować co tylko chcą :wink: a wariży biorą lżejsze jednostki albo flankują bąż wspierają mocniejsze kloce więc bałbym sie przyjąć na klate 10bk wolał bym nie ryzykować :wink: 8)

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

BK wiadomo - nei jest łatwo - najlepiej wypalić seryjke z organek , centralke z bolka :) I to on sie później zastanawia co z tym zrobić bo jak zaszazuej to sie sypnie, jak nie zaszarzuje to zostanei rozstrzelany :P

Ale warriorsi są fajni - ostatnio przyjęli sami bez bsb, szmita zwykłych 20 z sztandarem i muz, 5 chosenów i utrzymali ich 4 tury..aż wjechali w bok londzy ...

Pozdro

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

ja zawsze uważałem że cudowni wariorzy są najlepsza piechtą w warhamcu...dopóki nie dostali opcji bycia longami...teraz urzywam wariorów jako 10tki co ucieka;d;d

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

BK wiadomo - nei jest łatwo - najlepiej wypalić seryjke z organek , centralke z bolka Smile I to on sie później zastanawia co z tym zrobić bo jak zaszazuej to sie sypnie, jak nie zaszarzuje to zostanei rozstrzelany Razz
Moim zdaniem nie można tak myśleć że to zostanie rozstrzelane to nastawie sie na to ,to jest bzdura wszystkie maszyny są zawodne a i są takie tury strzelania że i z 8 maszyn zabijesz paru zomibe albo kilka wilczków i z jednego BK :P :wink:
Ale warriorsi są fajni - ostatnio przyjęli sami bez bsb, szmita zwykłych 20 z sztandarem i muz, 5 chosenów i utrzymali ich 4 tury..aż wjechali w bok londzy ...
muwiłem przedewszystkim o undedach ale utrzymać chosenów przez 4 tury to niezły wyczyn więc gratuluje ale trzeba wziąć pod uwagę że niebyło exalted championa który potrafi nabić troche wondów(a w moim przypadku jest spotykany w 5 ) i raczej miałeś w zasięgu bsb i miałeś przeżuty na zdawanie.......prawda????

Ale nie powiedziałem że warioży są do bani jest wręcz przeciwnie są tani i w ogóle ale niemam do nich zaufania by przyjąc coś cięższego może to moje takie zboczenie............

ja zawsze uważałem że cudowni wariorzy są najlepsza piechtą w warhamcu...dopóki nie dostali opcji bycia longami...teraz urzywam wariorów jako 10tki co ucieka;d;d
naprawde nie wystawiasz więcej???? :)

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Sorry, ale musze :wink:
Kozisyn pisze: teraz urzywam wariorów
Wiem, czepiam się.
Taraś pisze:miałeś przeżuty na zdawanie.
Tu, też.

8)

Kiedyś przyjąłem jakiś tam śmiesznych chosenów na klocek z bsb, który miał 4s, czyli w zasadzie tak jakby go niebyło. W każdym razie bili się 4 tury, aż został 1 warrior i bsb no i wtedy właśnie wpadł drugie regiment warriorsów od boku 8) . A warriorsi są fajni dlatego, bo są tani w stosunku cena-jakość.
Obrazek

Awatar użytkownika
Muzyk
Mudżahedin

muwiłem
warioży

Nie wiem czy takie poprawianie nie jest niegrzeczne troszkę... ale w sumie kiedy ja zrobię jakiś błąd świadomie to chciałby, żeby ktoś mnie poprawił.
Chyba jak będe miał troszkę czasu to założe jakiś temat o poprawnej pisowni na offtopicu, albo moderatorni.

Co do tematu to od kiedy można mieć LB w corach są u mnie obowiązkowi ( na małe punkt z normalnym klockiem warriorów na większe pkt tylko 10 z GW, SH, Muzyk), na duże pkt. obowiązkowo Hammeresi z Lordem- super klocuszek!

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Heh :P

przecie wiadomo że specjalnie tych błędów się nie robi nie??? tylko czasem jak jest mało czasu na napisanie posta to pisze się go na odwal i nie można wrzucić na worda albo samemu się zastanowić nad pewnymi wyrazami tak jest w moim przypadku jak i pewnie Kozisyna , liczy się sedno zdania a wy robicie od razu z igły widły ehh...............Jak wam to tak bardzo przeszkadza to zgoda będę na siebie uważał :)

ODPOWIEDZ