MŚ w piłce nożnej - Brazylia 2014

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Re: MŚ w piłce nożnej - Brazylia 2014

Post autor: Nijlor »

Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Jestem właśnie w Hiszpanii. Kelner chodzi i płacze na ulicach histeria. ..
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Poka fotę jakąś :D
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

A żebyście się nie zdziwili. Dzisiaj Australia się całkiem solidnie zaprezentowała.

Jak tak patrzę sobie na te mecze, to rzuca mi się w oczy jedno. Każda (no może prawie każda) reprezentacja, czy to "topowa" czy ta celująca w 4te miejsce w grupie, potrafi wymienić ileś podań, zagrać składną akcję, stworzyć okazję na gola albo nawet przez spory czas utrzymywać się przy piłce. Normalnie nasi kopacze tego nie umieją !!! Jakby tam grali, to nieważne jaka grupa, ale by nas rozklepali. Nawet przy takiej Australii czy Kostaryce wyglądamy jak jakiś nawet nie 3ci, a 4ty czy 5ty świat !!!

No więc tak - Hiszpania się pakuje, Australia też. Holandia z Chile zagrają o uniknięcie gospodarzy w 1/8 :) Co dalej? Jak uważacie, czy Kostaryka wyjdzie z grupy ?? :D :D :D
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Wyjdzie :)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Patrząc na swoje typy sprzed mundialu : https://www.youtube.com/watch?v=Pkyy57iMaB0
EDIT :
Scimitar pisze:Holandia z Chile zagrają o uniknięcie gospodarzy w 1/8 :)
Nie mów hop! Brazylia i Meksyk mają po 4 punkty i różnicę bramek zbliżoną, wszystko się może jeszcze zdarzyć.
Chciałbym zobaczyć mecz Holandia-Brazylia w następny weekend :mrgreen:
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

PiotrB pisze:Jestem właśnie w Hiszpanii. Kelner chodzi i płacze na ulicach histeria. ..
Powinni przestawić się z tiki taki na blizkrieg :P Sprzedaj poradę za darmowego browara :wink:, podkreślająć, że jest to "polska myśl :twisted: szkoleniowa"

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Chorwacja pozamiatała.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Siena pisze:
PiotrB pisze:Jestem właśnie w Hiszpanii. Kelner chodzi i płacze na ulicach histeria. ..
Powinni przestawić się z tiki taki na blizkrieg :P Sprzedaj poradę za darmowego browara :wink:, podkreślająć, że jest to "polska myśl :twisted: szkoleniowa"
ogólnie tu dzisiaj jest jakaś masakra bo cos z królem robia. Generalnie zaloba narodowa trwa. Jestem w santa suzana gdzie jest dużo turystów i spiewy holendrow slychac bylo od rana. A
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

To jest niespodzianka. Byli cały czas na topie teraz są na dnie .
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

PiotrB pisze:
Siena pisze:
ogólnie tu dzisiaj jest jakaś masakra bo cos z królem robia. Generalnie zaloba narodowa trwa. Jestem w santa suzana gdzie jest dużo turystów i spiewy holendrow slychac bylo od rana. A
Bo król u nich abdykował i jego syn będzie teraz królem. Akurat zbiegło się z tym meczem :)

W grupie A mamy teraz 1 pewne - Kamerun pakuje się do domu. O awans walczą 3 ekipy, w tym Meksyk - Chorwacja bezpośrednio o awans. Brazylia raczej wejdzie, bo ma ostatni mecz z rozbitym Kamerunem. Dlatego szkoda tego meczu nr 1 i błędów sędziego, bo jakby tam był remis to byłoby teraz bardzo ciekawie.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Obrazek
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Co by nie mówić to jednak szkoda. Fajnie się oglądało taki finezyjny i niezorganizowany styl gry.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

RAczej na odwrót, ich styl był nudny i męczący
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

Dokładnie, ile oni musieli tych podań wykonać, aż któryś się wreszcie zdecydował na bramkę uderzyć.
Obrazek

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Pitagoras pisze:Dokładnie, ile oni musieli tych podań wykonać, aż któryś się wreszcie zdecydował na bramkę uderzyć.
Prawie jak Polacy :D Nie strzelają z daleka, tylko na siłę chcą wejść z piłką do bramki.
Co do meczu Chorwacji z Kamerunem, to stał IMO na wysokim poziomie. Chorwaci pokazali kawał dobrej gry. Gdyby wykorzystali chociaż połowę sytuacji które mieli, to byłoby z 6-7 dla Chorwatów.
Dlatego mecz z Meksykiem będzie bardzo ciekawy. IMO drugi raz bramkarz Meksyku nie będzie miał takiego szczęścia. Dlatego też wydaje mi się, że mecz wygrają Chorwaci, po bardzo ciekawym meczu jedną bramką.
Natomiast dzisiaj mamy dwa fajne meczyki - Kolumbia vs WKS - no i z wielu źródeł wychodzi na remis ;)
Natomiast Anglicy powinni poradzić sobie z Urugwajem. Chociaż jak zagra L. Suarez to może byc różnie.

Ja stawiam dzisiaj X w meczu KOL vs WKS oraz na Anglików :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Z fb - soccermemes:

Obrazek
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Tiki-taka w swoim szczytowym okresie była niesamowita. Piękna i skuteczna. Wiem, że narażę się wielu forumowiczom pisząc o pięknie tiki-taki, ale mi się ten styl podobał. Jest to jednak niezwykle wymagająca piłka - trza wirtuozów technicznych, kondycji do szybkiej zmiany pozycji i ambicji. Imho tych dwóch ostatnich elementów Hiszpanom zabrakło. A bez tego tiki-taka staje się nudna i wkurzająca, jak nie przymierzając gra Barcy w ostatnich 2 sezonach. Zatem dobrze się stało, że Hiszpania odpadła. Turniej jest ciekawy póki co, dzisiaj mecz o wszystko Angoli z Urugwajem. Wbrew pozorom może być gra na remis...

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Tiki-taka nigdy nie była piękna. Klepanie bez sensu. Ale gust jest jak tyłek. Każdy ma swój. Dla mnie zaprzeczenie futbolu. Wczoraj z młodym robiliśmy falę meksykańską we dwóch z radości że więcej Szpakowskiego "ach Hiszpania/ach Barcelona" nie będę musiał słuchać. Komentator państwowej tv nie potrafiący zachować nawet odrobiny obiektywizmu. Dno.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Szpakowski=dno.

,,Puścił Kake na boiska"

,, Wypuścił Bąka lewą stroną:

,,Ach Hiszpania, ach Barcelona"

,, Puziol"

,, Maskerano"

,, Ezil"

A oprócz tych pojedynczych cytatów jest coś gorszego. Przecież ten koleś tak p....li, że aż boli. Naprawdę już dawno go powinni zwolnić.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

ODPOWIEDZ