21.06.2014 Kraków Euro Pre Master Blaster w Impku

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Marek B.
"Nie jestem powergamerem"

Re: 21.06.2014 Kraków Euro Pre Master Blaster w Impku

Post autor: Marek B. »

Faktycznie fajne miejsce. Dużo przestrzeni.
Turniej oceniam jak najbardziej pozytywnie. Wyśmienicie się bawiłem.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Marek B. pisze:Dużo przestrzeni.
No nie wiem, ja gruby nie jestem, a miałem spore problemy z przemieszczanie się między stołami ;) Na moje oko było na głównej sali było o 1-2 blaty za dużo, ja wiem że ocieranie się tyłkiem o Lipka grającego obok może kogoś rajcować, ale większość wolałaby się obejść bez takich atrakcji ;)

Poza tym jednym mankamentem turniej bardo udany, dobra organizacja, fajna lokalizacja, zaduchu też nie było zbyt dużego.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Bardzo fajny turniej, miła atmosfera, bardzo ciekawe bitwy. Szczególnie ostatnia, pokusze się o krótki raport:

Po dość niefartownej bitwie z Kosmem, Skaveny i uśmiechnięty Solo.
W pierwszych turach sprawnego strzelania udalo mi się odstrzelić latarkę, abomkę i dwa oddzialy piechoty, W piątej niszczę oddzial Stormverminów. Do tej chwili straty własne: artyleria, zdjęta przez wykopywujące się trzy (!!!) na trzy posiadane tunneling teamy. Poza tym Solo niewiele mi robi - niszczy połowę oddzialu z 20 warriorów, zabija pojedyncze modele w pozostalych unitach. Usmiech Sola jakby mniejszy.
W swojej szóstej turze Solo nieistniejącym brass orbem (!!!) wysyła mi do piachu resztę unitu warriorów - obstawy dla lorda (dziewięć modeli). Zostaje jeden krasnolud. Pytam która tura, bo chyba już koniec. "Nie, nie, mam tu zapisane, spoko, jeszcze dwie tury". Spoko, nie sprawdzam, no przecież kolega z klubu, będzie okej. W swojej siódmej (!!!) turze rzuca w niego "dreaded thirteen" zabijając krasnoludzkiego lorda generała (300+ pkt) i ostatniego krasnoluda z unitu. Jednocześnie miscastem i scorchem zabija do nogi nieruszony dotad oddzial hammerersów. W swojej ósmej (!!!) turze dzwonem na wyrzucie "5" (!!!) tabelki efektów dzwona (dobrze pamiętam mimo szybko zabranych kości, przed chwilą sprawdziłem tabelkę) dojeżdża i brejkuje mi oddzial ironbreakersów z runesmitchem dobijających oddział slejwów. Koniec bitwy.
Dzięki tym błyskotliwym manewrom w swoich dwóch ostatnich turach, 7 i 8 Solo zdobywa 140 (ironi) + 235 (hamki) + 25 (banner) + 105 (połowa warriorów) + 108 (runemiś) + 313 (generał) + 100 (bonus) = 1026 pkt, nie tracąc ani jednego modelu, co daje mu rezultat 15:5. Gratuluję wyniku i ósmego miejsca na turnieju.

Komentarz po turnieju, po odwiezieniu Sola pod wskazany adres: "wałowalem, nie mialem brass orba w rozpie, haha, trzeba liczyć tury i czytac rozpy.."

Dziękuję koledze z klubu za bardzo pouczającą bitwę. Dzięki niemu już nie mam wątpliwości że chcę jednak wrócić do Warmachiny.
Pod jaki adres odesłać koszulkę klubową?

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

lol
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

A mogl cie tyrac jeszcze kilka tur. Docen ze skonczyl w osmej. W dziesiatej dostalbys mache.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Andrzej pisze:
Marek B. pisze:Dużo przestrzeni.
No nie wiem, ja gruby nie jestem, a miałem spore problemy z przemieszczanie się między stołami ;) Na moje oko było na głównej sali było o 1-2 blaty za dużo
Następnym razem inaczej ustawimy blaty :)

Solo #-o

Solo, czy możesz się do tego odnieść?
Nie mam powodu żeby nie wierzyć Fluffiemu, ale jeżeli było tak w rzeczywistości to będę musiał przesunąć Cię na ostatnie miejsce, i wpisać Fluffiemu 20-0 za tą bitwę, bo to obrzydliwy wał.
Wisła Kraków.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Fluffy pisze:...
Przykro to czytać Fluffy, ale pamiętaj tylko, że SS to nie tylko Solo. Masz tu wielu kultystów pragnących Twojej uwagi, uczucia, troski i wspólnych partii Spartacusa!
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Eeee... nie wierzę :mrgreen: .A jak ja wam kiedyś mówiłem że wewnątrz kluby trzeba się wspierać to Jankiel mi napisał że nie jesteście sektą :mrgreen: Na pewno jaja sobie robił z Ciebie i żartował. Solo dawaj tu rozpę ... widzę że się fajnie bawiliście - fajnie że jest kolejne miejsce do grania - faktycznie były takie wypasione nagrody?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Tak się składa że rozpę Sola mam ja - była w jego podręczniku który zostawił na turnieju - razem z innymi papierami. Brass orba nie ma.

Ale wolałbym żeby Solo też zabrał głos w tej sprawie.

Tak, nagrody były na wypasie :)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Sevi pisze:Tak się składa że rozpę Sola mam ja - była w jego podręczniku który zostawił na turnieju - razem z innymi papierami. Brass orba nie ma.
Niedzielna zagadka kryminalna się zagęszcza! :mrgreen:
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Solo! WTF?

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Nie chcę rzucać oskarżeniami - dlatego proszę żeby Solo się wypowiedział, może grał inną rozpą, a ta była przypadkiem w jego papierach, czy coś.

A tak w kwestii pozytywnych informacji - Dibo robił fotki, mam nadzieję że szybko wrzuci :)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

Dzięki wielkie za turniej, było naprawdę zacnie. Bardzo dziękuje przeciwnikom za bezciśnieniowe bitewki, oraz szczególnie dla Kosma i Butana. Graty dla Lipka :)
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Solo, jeżeli taka prawda to smutne, że aby wygrywać szczurami musisz posuwać sie do bezczelnych wałów. Myślałem że, wyrosłeś z tego po wielu akcjach no ale smutno to słyszeć że ciągle są ludzi co za wszelką cenę musza wygrać zamiast mile i uczciwie spędzać sobotnie/niedzielne popołudnie.
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Elt
Mudżahedin

Post autor: Elt »

Dziękuje za miły turniej :-)
Obrazek

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

turniej bardzo dobry, mimo złego podliczenia moich punktów :P i jednak delikatnej ciasnoty (miejscówka świetna i mam nadzieję, że LF będzie w stanie się stawiać tak często jak tylko będą organizowane turnieje, lecz proszę zwrócić uwagę na meblowanie i układ stołów)

to wszystko są jednak bardzo drobne rzeczy (pierdółki) w porównaniu z tym co przeczytałem w ostatnich postach... przykra sprawa, że przez takie zachowanie można zniechęcić innych porządnych graczy...

podsumowanie tura z mojej strony:

1) SirJayawarden - gra z tym Panem to po prostu czysta przyjemność :) i nie trzeba pisać nic więcej

2) Dark Wolf Dog - wszystko byłoby świetnie, gdyby nie ciągłe poprawianie zasad Twojej armii i monitorowanie skaveńskiego booka poprzez rażący brak znajomości podstawowych zasad swej armii - ufam, że czysto niezamierzony ;]
ogólnie gra na plus (choć 8:12) zakończona sprawiedliwym wynikiem i serdecznym podaniem sobie dłoni :)

3) PSz - wyśmienita gra z solidnym, poważnym, uczciwym i miłym graczem :P:D - straciliśmy troszkę czasu na analizę zasad, który wyszły na moje - szkoda, że zmusiło nas to do zakończenia gry w 4 turze z wynikiem 17:3 dla mnie, podczas gdy miałem gwarantowaną maskę w następnej rundzie :P - tak więc PSz - nie narzekaj, bo ani nie kazałem Ci na nic szarżować, ani ustawiać trolli jak tam sobie chciałeś :P (i nie miałem żadnego problemu z Twoimi zapomnianymi reformami w mojej turze przed deklarowaniem moich szarż)... gdyby słońce w mojej 4 (ostatniej turze) nie wywaliło missifire, albo chociaż nie straciliśmy tyle czasu na zbędne dyskusje o zasadach i moim odwiecznym szczęściu w statystycznych rzutach na magię i strzelanie :P to bez wątpienia skończyłoby się na 20:0 - gra bardzo na plus dająca satysfakcję zwycięstwa z bardzo dobrym graczem przy zachowaniu 100% ducha czystej sportowej rywalizacji z 5 % nutą adrenaliny :)

do zobaczenia na następnym turnieju
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Andrzej
Pan Spamu

@Fluffy

Nie widziałem waszej bitwy, więc się nie wypowiem na jej temat. Widziałem za to twoją bitwę z Kosmem i to jak zwałowałeś go na tym, że thundererzy mają +1 do siły w pierwszej turze walki, a nie tylko w tej, w której szarżowali. Dzięki temu zabiłeś jego DP, raniąc go na 5+ zamiast na 6+, zdobywając w ten sposób 700pkt i ratując się od maski. Kiedy po bitwie przyszedł Butan i zwrócił ci na to uwagę, radośnie się zaśmiałeś i stwierdziłeś, że Kosmowi się należało, bo coś tam wcześniej zrobił.

Także błagam cię, nie bądź hipokrytą. Jak sam wałujesz, to nie płacz, że ktoś robi to samo wobec ciebie.

Sevi, jeśli zmienisz wynik w bitwie Solo-Fluffy na 0-20, to zmień także wynik bitwy Kosmo-Fluffy na 20-0.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

Andrzej pisze: Także błagam cię, nie bądź hipokrytą. Jak sam wałujesz, to nie płacz, że ktoś robi to samo wobec ciebie.
@Andrzej, nie można podchodzić w taki sposób do sprawy... kwestia nie tyczy się mnie, przez co mam do niej stosunek czysto neutralny, ale jedno zachowania nie może usprawiedliwiać drugiego - adekwatnie można podejść do sprawy - wszyscy wałują, to JA TEŻ...

dla mnie te wszystkie wały są domniemane i wolę nie myśleć, że ludzi bawi takie podejście do gry, albo, że tłumaczą to j.w.

jeśli uważasz, że Fluffy zachował się niesportowo - masz prawo to przedstawić, podkreślić, zwrócić uwagę... ale nie mów, że Solo (o ile zrobił jak tu piszą) jest w porządku, bo Fluffy wcześniej był be i mu się "należało"...
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Andrzej
Pan Spamu

Zacytuj mi, gdzie napisałem, że Solo jest w porządku. Jak dla mnie każdy z nich powinien dostać po 0 pkt. Wkurza mnie po prostu to, ze ktoś sam wałuje, a potem krzyczy, że został zwałowany.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

@Andrzej

Wcześniej Kosmo wywalil mi w lorda 12 hitów z infernal gateway z S8. Odruchowo rzucil "no to wardy", ja rzuciłem i lord, mający zaraz złożyć helenę zszedł. Po bitwie przypomniałęm sobie i podszedlem do Kosma i Butana, i mówię, że miałem jeszcze rpzecież save na "6". Przy 12 hitach robi roznicę. Zasmiali się, że nie muszą znać statystyk lorda krasiowego. Nie robiłem scen, bo uznalem że obaj z Kosmem się pomyliliśmy.
Chwilę potem podchodzi Butan ze sprawą ranienia na 5+. Bylo tak, pomyliłem się, Kosmo zaakceptował, wokól stolu było z 5 osób kibicujących bitwie, nikt nie protestował. Nagle okazuje się że ja mam znac statystyki demon princa?
Co w tej sytuacji miałem odpowiedzieć Butanowi? Pomyłka za pomyłke, wyszlo na jedno. Nikt nie miał do nikogo pretensji.
Pomyliłem się, a Kosmo zaakceptował ten fakt. I to wszystko.

Róbcie z tym co chcecie. Po poście Andrzeja-Legendarnie-Uczciwego mam już serdecznie dość Szybkiego Szpila.

ODPOWIEDZ