Jacobsowe Wood Elfy - Glade Riders 07.01.2015

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Jacobsowe Wood Elfy - Glade Riders 07.01.2015

Post autor: Jacobs »

Witam :D
Wracam do WFB po dłuższej przerwie, i zaczynam malować armie swoich zakurzonych Welfów ;)
Jednak po długiej przerwie od malowania, kiedy też wybitnie pędzlem nie machałem, moje umiejętności są raczej mierne.
Traktuję więc tę galerię bardziej jako naukę i motywacje do pracy ;)
Dobra, bez zbędnych wstępów:

:)
Ostatnio zmieniony 20 lut 2017, o 17:14 przez Jacobs, łącznie zmieniany 9 razy.
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Bardzo fajnie wyglądają, tylko na ostatnim zdjęciu dancerzy mają kolor włosów jak tej szmaty między nogami ;)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Kolorystycznie ok, słabo wyszły ostrza mieczy, generalnie troszkę za dalekie te fotki i szczegółów brak...

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Primo - stary, pochowaj już te cholerne arkusze, już po maturze :D
Po drugie chyba będę Ci musiał pokazać w jakim środowisku robić zdjęcia. Jednolite tło :)
Moją opinię znasz, są fajni. Może faktycznie z podstawkami troszkę musisz powalczyć. Ciśnij dalej driadki.

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Matura maturą, i tak teraz najgorsze przede mną :X
Dlatego teraz muszę cisnąć z malowanie, zeby do piździernika pomalować jak najwiecej bo coś czuję że na pierwszym roku będzie słabo z czasem na malowanie :D
A ostrza to sam nie wiem, próbowałem 3 czy 4 różnych technik, ale jestem załamany, bo nie mam pojecia dalej jak je robić zeby wygladały fajnie.
Dobrze ze drzewa nie mają mieczy ^.^
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Po roku odświeżam galerie i paroma nowościami które zmalowałem z okazji nowego booka

Czarka:

Obrazek
Obrazek

Driadki, niestety były robione pod 6 ed. z tymi podstawkami wiec teraz zmieszczenie ich w klocku graniczy z cudem. Na szczęście są też mnie grywalne ;)

Obrazek
Obrazek

Glade Riders - wiem, jeden ma złąmaną włócznię, muszę ją przykleić

Obrazek

Treekiny by Rasti - malowanie ofc moje. Rasti zapłacił mi za reklamę swoich modeli w mojej galerii :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ostatni jakoś sie swieci jak plu jajca, za cholere nie wiem dlaczego. Może psikne go jeszcze raz matowym lakierem.

Warhawk który czeka aż dokupię mu kolegów :<

Obrazek
Obrazek

Waye. Ja zmalowałem tylko tych 3 panów od prawej, reszte taką juz kupiłęm, a ze byłą ładna to ich nie przemaowałem :D

Obrazek

Wildzi :*

Obrazek

Pierwsza 20 łuczników

Obrazek
Obrazek

Pierwsza 10 łuczników

Obrazek

No i moje laski ;)

Nr.1
Obrazek
Nr.2
Obrazek
Nr.3
Obrazek

Look na wszystko co mam pomalowane + reszta driad w białym podkładzie która przy okazji się nawinęła.

Obrazek

Tyle mam dzisiaj do pokazania, aczkolwiek na biurku maluje sie już Waystalker a następny w kolejce jest orzełek ;)
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

jakie to kolorowe :P
fajna armia się szykuje, dużo pomalowałeś od ostatniego turnieju =D>

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Wszystko bardzo fajnie oprócz skóry i włosów. Przydałyby się jakieś rozjaśnienia tej pierwszej a włosom cieniowanie, bo nie pasują malowaniem do bardzo ładnie pomalowanej drzewnej części armii.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Bardzo fajnie i jednolicie to masz :D
Dobrze, że chociaż Ty będziesz miał pomalowaną armię na stole :mrgreen:

Jednak co bym CI mógł poradzić, to chyba już Ci mówiłem - po zwashowaniu fajnie jakbyś jeszcze powyciągał krawędzie, bo niektóre modele są troszkę zbyt ciemne, brakuje im takiego akcentu na koniec, dobrze by im zrobiło takie rozjaśnienie ;)

Malakiani
Warzywo

Post autor: Malakiani »

Bardzo fajne. Może świeci się od płynu do mycia naczyń, czy czego tam używasz. Moje czasem się świecą jak dodam trochę szamponu do farby. Myślę że im lepszy detergent tym efekt świecenia większy. Ale pewności nie mam bo moje doświadczenie z malowaniem nie jest zbyt duże.

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Jak mówiłem tak zrobiłem i oto gotowy waystalker. Starałem sie stosować się do waszych rad, mimo że nie do końca jestem zadowolony z niektórych rzeczy jak np. zbroja. Troche zbyt monotonna i wyszła jak wyszła, nie miałem pomysłu co zrobić żeby wyglądała ciekawiej kolorystycznie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Standardowo, średnie zdjęcia i lepiej wygląda na żywo :mrgreen:
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Fajnie Ci wyszedł, powyciągałeś i jest lepiej ;) Fajny płaszczyk, świetne zestawienie barw.
Co mogłeś zrobić ze zbroją? Tam masz jako wykończenie takie zawijaski itp, mogłeś je potraktować np. srebrnym metalikiem. Porozdzielały by optycznie części zbroi, bo faktycznie się trochę zlewają. Chwila roboty, spróbuj :P

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

czy on ma srebrne plamki na włosach ? obicia farby ?

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Wyciągnięca włosy do białego to są.
Jak mówiłem, #Zdjęcia_Z_Dupy
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

z tyłu wygląda to fatalnie

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Super płaszczyk. Na zbroi zawijasy do wyciągnięcia, a białe bliki na włosach chyba trochę zbyt harde. ;)

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Jutro mija termin wrzucania czegoś na PMOTM, więc stwierdziłem ze zmaluje sobie te czarodziejkę.\
Podchodziłęm do niej juz dawno temu, i namęczyłęm się przy niej nieziemsko, a efekt był mizerny. Teraz też mordowałęm się jak głupi i wyszło jak wyszło :roll: Oceńcie sami ;)

Obrazek
Obrazek

i konkursowe:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 21 lip 2014, o 12:46 przez Jacobs, łącznie zmieniany 1 raz.
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Żółte rozjasnienia zielonej szaty z tyłu nie podobają mi się. Są nierówne, "plamiaste", bardziej kleksy ... Całość mocno się świeci, a przynajmniej tak to wygląda na focie...

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

nie podobają mi się białe rozjaśnienia włosów i korzenia i podstawka a płaszcz jest ok i powoduje, że twoje We są bardziej charakterystyczne ale następnym razem rozjaśniaj bardziej liniowo a nie punktowo

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

smiejagreg pisze:Żółte rozjasnienia zielonej szaty z tyłu nie podobają mi się. Są nierówne, "plamiaste", bardziej kleksy ... Całość mocno się świeci, a przynajmniej tak to wygląda na focie...
Fotki nie wyszły mi trochę, i te mocne cienie, to są prawdziwe cienie rzucane przez model ;)
Niestety fotograf ze mnie marny :<
Turniejowo nowe WE

12/4/5

ODPOWIEDZ