Ranking grywalności jednostek DE
Moderator: Yudokuno
Re: Ranking grywalności jednostek DE
Hotek jest za drogi na smoka, a MR2 za 30 pkt już styknie. A się dobrze kombinuje z shielding scrollem. Niemniej fakt, że lepiej inwestować w atak
Mam wrażenie, że pod wpływem "shit happens", czyli nowgo booka WE zmienią się dość drastycznie bulidy bohaterów i armii z tym co ludzie piszą w temacie o WE, wynika, że dotychczasowe złożenia lordów i hero nie mają racji bytu.
Paradoksalnie, hydra nie jest już taka bezsensowna. Kocioł rozdający warda także jest wart rozważania.
Paradoksalnie, hydra nie jest już taka bezsensowna. Kocioł rozdający warda także jest wart rozważania.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Będziesz się sajdował na 1 z 15 armii w Battlu? Co będzie, jak dostaniesz pozostałe 14?
- Naviedzony
Zazdrościsz ze swoimi przyciętymi solidnie DE?
- Naviedzony
Których cięcia i tak nie są tak solidne jak DE.
trochę nie mogę pojąć tej niegrywalności hydry - grałem kilka razy dopiero przeciw O&G oraz Skavenom i o ile hydra nie dostała jakiegoś szybkiego strzała z machiny która ją ubija to jak dojdzie do przeciwnika to robi spustoszenie.
DARK ELVES:)
akurat ze skavenem grałem na 1200 pkt max więc miał jedno działo i każdy atak to był w hydrę i niestety szybko poszła ale orki to mi hydrę od przodu i z boku szarżowały i dwie rundy przetrwała robiąc dużo szkód zanim padła -
poza tym ma fajną mechanikę (woundy jako liczba głów równa liczbie dodatkowych ataków które w dodatku mogą odrosnąć) - fabularnie to mi się bardzo podoba w trakcie gry:)
poza tym ma fajną mechanikę (woundy jako liczba głów równa liczbie dodatkowych ataków które w dodatku mogą odrosnąć) - fabularnie to mi się bardzo podoba w trakcie gry:)
DARK ELVES:)
- MatthewKorona
- "Nie jestem powergamerem"
Hydra na małe punkty jest spoko.
Obecna regeneracja jest na tyle lipna, że Hydra może w ogóle do niej nie doczekać.
Grałem masę razy na Hydrze i szczerze mówiąc jest kiepska na nowym Booku. Poza tym brak poganiaczy i LD 6 też robi swoje, na jej niekorzyść.
Obecna regeneracja jest na tyle lipna, że Hydra może w ogóle do niej nie doczekać.
Grałem masę razy na Hydrze i szczerze mówiąc jest kiepska na nowym Booku. Poza tym brak poganiaczy i LD 6 też robi swoje, na jej niekorzyść.
Impossible is nothing.
Tutaj zrobiłem mały Arkusz podsumowujący wszystkie oceny.
Ogólnie wynika z niego, że opłaca się brać:
Master
Dark Riders
Witch Elves
Reaper BT
Doomfire Warlocks (WSZYSCY DALI 0 PUNKTÓW! SIC!)
Trochę mniej, ale ogólnie również bardzo opłaca się do armii brać:
Shades
Sorceress
Executioners
Dzięki za udzielenie odpowiedzi, dopiero zaczynam zbierać mroczne elfy i mi się taka wiedza przyda
Ogólnie wynika z niego, że opłaca się brać:
Master
Dark Riders
Witch Elves
Reaper BT
Doomfire Warlocks (WSZYSCY DALI 0 PUNKTÓW! SIC!)
Trochę mniej, ale ogólnie również bardzo opłaca się do armii brać:
Shades
Sorceress
Executioners
Dzięki za udzielenie odpowiedzi, dopiero zaczynam zbierać mroczne elfy i mi się taka wiedza przyda
www.skrajnieskonczony.pl - Mój blog, zapraszam
jak sa warlocy to i czarka zbedna.
Jakby był open i bardziej combatowa meta to sisterki wymiatają
Jakby był open i bardziej combatowa meta to sisterki wymiatają
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"