wizja chaosu na 2660

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cristobald
Powergamer Rozpiskowy

wizja chaosu na 2660

Post autor: cristobald »

Unnamed2660 Pts - Chaos Army

5 Chosen Chaos Knights of Khorne @ 380 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Chosen Unit; Shield; Standard
War Banner [25]
1 Champion @ [20] Pts

6 Chaos Knights @ 281 Pts
Mark of Chaos Undivided; Barding; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
1 Champion @ [20] Pts

6 Chaos Knights @ 281 Pts
Mark of Chaos Undivided; Barding; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
1 Champion @ [20] Pts

4 Dragon Ogres @ 316 Pts
Great Weapon; Light Armour

6 Chaos Furies @ 90 Pts

3 Screamers of Tzeentch @ 99 Pts

5 * Marauder Horsemen @ 114 Pts
Flail; Shield
1 Chieftain @ [12] Pts

5 * Marauder Horsemen @ 114 Pts
Flail; Shield
1 Chieftain @ [12] Pts

1 Exalted Chaos Champion @ 192 Pts
Mark of Chaos Undivided; General; Chaos Armour; Shield
Gaze of the Gods [30]
Biting Blade [10]
1 Daemonic Mount @ [50] Pts

1 Exalted Chaos Champion @ 200 Pts
Mark of Chaos Undivided
Sword of Might [20]
Armour of Damnation [30]
1 Daemonic Mount @ [50] Pts

6 Chaos Warhounds @ 36 Pts

1 Bray Shaman @ 166 Pts
Mark of Chaos Undivided; Lore of Beasts; Magic Level 2; Braystaff
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Bray Shaman @ 166 Pts
Mark of Chaos Undivided; Lore of Beasts; Magic Level 2; Braystaff
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Fiend of Slaanesh @ 75 Pts

1 Fiend of Slaanesh @ 75 Pts

Casting Pool: 6
Dispel Pool: 5
Models in Army: 72
Total Army Cost: 2657
-------------------------------------------------------------

i co daje rade? byłbym wdzięczny za jakiąś obiektywną pomoc bo brak mi ogrania. to armia przygotowywana na bibliotekariusa (parówka ale zamierzam sie sam pobawić :) )

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

wywal wszedzie czempionow i wwal tam muzykow. Jak nie chcesz dawaj marka khorna dla Knightow to daj im sztandar i muzyka ale najlepiej by bylo dac jednak im tego mrka i muzyka i sztandar. Wywal albo 1 maruderow albo 1 pieski(z wyszczegolnieniem na maruderow) i zmniejsz liczbe psow do 5 w oddziale. Dla czempiona 1 zamiast biting blade daj lepiej flail. Dragon ogry zmniejsz do 3 a screamery zwiekrz do 4. Nie masz gdzie zchowac shamanow wiec lepiej daj im lvl 1 mniejsza strata. Aha jak zal ci pkt to zrob jeden oddzial chosen zamiast tamtego kloca za 380 zaoszczedzisz pkt i bedzie mniej bolalo jak go stracisz. Jak starczy ci pkt do zwiekrz wtedy oddzial tych 1 kornikow do 6 i moze 4 dragon ogra albo wiecej furii

Awatar użytkownika
cristobald
Powergamer Rozpiskowy

Relosu pisze:wywal wszedzie czempionow i wwal tam muzykow. Jak nie chcesz dawaj marka khorna dla Knightow to daj im sztandar i muzyka ale najlepiej by bylo dac jednak im tego mrka i muzyka i sztandar. Wywal albo 1 maruderow albo 1 pieski(z wyszczegolnieniem na maruderow) i zmniejsz liczbe psow do 5 w oddziale. Dla czempiona 1 zamiast biting blade daj lepiej flail. Dragon ogry zmniejsz do 3 a screamery zwiekrz do 4. Nie masz gdzie zchowac shamanow wiec lepiej daj im lvl 1 mniejsza strata. Aha jak zal ci pkt to zrob jeden oddzial chosen zamiast tamtego kloca za 380 zaoszczedzisz pkt i bedzie mniej bolalo jak go stracisz. Jak starczy ci pkt do zwiekrz wtedy oddzial tych 1 kornikow do 6 i moze 4 dragon ogra albo wiecej furii

skąd takie zamiłowanie do muzyki? moze mi to ktos wytłumaczyć? planowałem herosów na demon steedach wsadzić do tych 2 regimentów kawalerii undivided i ustawic ich w 2 rankach oraz zasłonić pieskami (stąd 3 oddziały po 6) miałbym wtedy 4 silne jednostki (2 undivided kawalerie z herosami, kawalerie chosenów khorna i d. ogry) maruderzy i latacze do polowania na maszyny/magów. dragon ogry zostały by bez osłony ale jak wspólnie twierdzicie ta jednostka czesto ucieka z paniki wiec "troszke" ją poświęce :D i zostawie do odstrzału. moze przy 16 woundach dojedzie. co do magów to niesądze zeby przy takiej ilości jednostek mogących zmielic dowolny oddział ktos bedzie sobie zawracał głowe szamanami.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

Bo magowie to zawsze pkt a jak jest emis to muzyk jest nieoceniony no i jak przgrasz walke to potem masz +1 do LD

Awatar użytkownika
Crom
Chuck Norris

Post autor: Crom »

ja bym pościnał kilka rzeczy
- oczywiście championi w knightach niepotrzebni, zamiast nich muzycy - naprawde bardzo przydatni - to zaoszczędzone 30 pkt
- championi i shieldy na maruderach, zamiast tego muzyk - to razem 66 pkt wolnych
- poziomy magii na brayshamanach - i tak sobie nie poczarują - 70 pkt

za te wolne punkty dałbym minosy :twisted:

a te przedmioty na herosach jakos mnie nie przekonują. bitting blade w tym przypadku sie nie przydaje, juz lepiej zwykły flail. ogólnie to zrobiłbym generała z gazami i sword of might+tarcza, a drugiego armour of damnation+flail

Awatar użytkownika
cristobald
Powergamer Rozpiskowy

Relosu pisze:jak jest emis to muzyk jest nieoceniony no i jak przgrasz walke to potem masz +1 do LD
rzeczywiscie bez sztandaru i dodatkowego ataku moge przegrać i wtedy muzyk sie przyda :D
Crom pisze:ja bym pościnał kilka rzeczy ...

za te wolne punkty dałbym minosy :twisted:
jestes okropny właśnie wydałem kupe kasy na minotaury :wink:

ale tak swoją drogą rozumiem niechec do utraty sztandaru ale mimo wszystko się przydaje! a po co mi muzyk? wywaliłem wiekszość championów (zeby minotaury weszły) ale oni sie przydają. zresztą co to za oddział bez dowódcy i szmaty :D

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Taki, który nie zabija byle jakiego maga, bo dostaje challenge :D

Awatar użytkownika
pacy
Mudżahedin

Post autor: pacy »

Bez dowodcy i szmaty to tani odzdzial :wink:
Bez sensu jest placic tone punktow za dodatkowy atak i +1 cr, od przodu i tak sie arczej nie pzrebijesz a z boku da rade bez sztandaru.

ODPOWIEDZ