![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Co do zasad to wiem że kolega wyżej pytał, ale mi linki nie działają
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Ewentualne odpowiedzi w miarę możliwości można zamieszczać TUTAJ.quidamcorvus pisze:Jako, że szanowne państwo-draństwo od dłuższego czasu domaga się modyfikacji scenariuszy w taki sposób by istniała alternatywne zakończenie dla rozbicia przeciwnika, wpadłem na pewien pomysł.
W scenariuszach którym celem jest zbieranie rozrzuconych po polu bitwy znaczników kosztowności proponuję wprowadzić następujące zmiany.
Ilość rozrzuconych po polu bitwy znaczników kosztowności ustalałoby się poprzez zsumowanie rzutów K3+1 wykonywanych przez każdego z graczy. NatomiastI teraz pytanie czy pogrubiony zapis jest czytelny i zrozumiały, czy proponujecie to zapisać w inny sposób?Rozgrywka zostaje zakończona, gdy jedna z kompanii podniesie więcej niż połowę rozmieszczonych na polu bitwy znaczników kosztowności lub gdy jedna z drużyn nie zda testu rozbicia.
Powyższe zmiany wiązałyby się także z tym, że w wyniku alternatywnego zakończenia gry, przeciwnik zatrzymywałby ewentualne znaczniki kosztowności, które zdobył w czasie gry. Obecnie modele 'wyrzucają' znaczniki podczas Ucieczki! wynikającej z rozbicia.
Co o tym sądzicie?
Nie. Przynajmniej ja o takich nic nie wiem. Za to jest kilka 'pisanych' raportów.Me_gusta pisze:Jest gdzieś w sieci może jakiś filmik na którym można zobaczyć rozgrywkę w Warheim FS?