No i po Imperium. DE :)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Re: Imperialny WIP by Kopyt

Post autor: MadMax »

Fajny jest. Można jeszcze bardziej rozjaśnić krawędzie pancerza.
"War. War never changes".

TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!

Ekspresowa Realizacja !!!

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Figurki maluję jak umie, cierpliwości i czasu za dużo nie mam więc efekty na pewno widać.
No i w sumie to dopiero zaczynam malowanie prawie od 0.

Konnica Wip 5 z 15 nakładam bazowe kolory + staram się coś wyciągać by potem detale poprawić
Obrazek
Zbliżenie
Obrazek

GS
Obrazek
Obrazek

Demiś na razie testuję rożne barwy.
Obrazek
Inne światło i zbliżenie
Obrazek

Fotki robię kom xperia p wyciągam co mogę ale wiem ze dobre to nie są.
Figsy w sumie kupiłem wszystkie sklejone i możliwe ze w niektórych będą drobne braki.

Ps dopiero po wrzuceniu zauważyłem kurz na nich.
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Najlepszy jest Greatesword, fajnie wyszła Ci twarz. Jednak metaliki przynajmniej do zwashowania. Kawaleria ma na tyle nieostre zdjęcie, że trudno powiedzieć, o nich coś konkretnego, natomiast demigryf już całkiem dobrze wygląda, jak na WIPa. Wiadomo, skóra do pocieniowania, emblemat z czaszką na zadzie do pocieniowania, to samo dziób. Fajny ten czerwony na zdobieniach pancerza. :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Naviedzony pisze:Najlepszy jest Greatesword, fajnie wyszła Ci twarz. Jednak metaliki przynajmniej do zwashowania. Kawaleria ma na tyle nieostre zdjęcie, że trudno powiedzieć, o nich coś konkretnego, natomiast demigryf już całkiem dobrze wygląda, jak na WIPa. Wiadomo, skóra do pocieniowania, emblemat z czaszką na zadzie do pocieniowania, to samo dziób. Fajny ten czerwony na zdobieniach pancerza. :)
+1

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Trochę za grubo farbę, nakładasz spróbuj malować nieco bardziej rozcieńczoną, ale więcej warstw nakładać i staranniej nakładaj kolory.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Kurz .. kurz jest wszędzie .. :D
Jak masz zakurzone figsy to je umyj przed malowanie.. latwiej się potem takie figsy maluje
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Co do farby to rozwadniam ile się da.
Co do kurzu to nie stety figsy trzymałem przed zdjęciem na półce obok kaloryfera ;/ i dopiero po wrzuceniu zdjęć zaobserwowałem co i jak. Tak to zawsze wpierw pędzlem a potem mokrą chusteczką.
Postaram się wrzucić za chwilkę zdjęcia innych modeli podczyszczonych i innych testów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Rozstałem się z EMP
W sumie wszystko co malowałem jest tutaj. Raptem pare modeli ale nie ma źle jak na ciągły brak czasu.
Teraz trochę nowych prac, a raczej wstępne mazianie (i oby nie było wstępne :P)
Wrzucę linka do bloga bo strasznie rozjeżdżają się tutaj fotki.
Kolory niestety nie są rzeczywiste w 100% Ale czego się można spodziewać po fonie. Postaram się uzupełnić galerię i tutaj wrzucić fotki zrobione aparatem.

http://jznde.blogspot.com/
Obrazek

ODPOWIEDZ