Master Blaster 2014.06.28-29 - Gorzów Wlkp.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Toczek
Chuck Norris

Re: Master Blaster 2014.06.28-29 - Gorzów Wlkp.

Post autor: Toczek »

Andrzej powiedziałem ci dlaczego postanowiłem tak a nie inaczej, a to że nie rozumiesz stwierdzenia że "wszelkie braki podstawki są rozstrzygane na korzyść przeciwnika" to nie moja wina. Chciałeś być cwany a potem zasłaniać się rulebookiem że cal odstępu itd. , ale gdy trzeba było strzelać z baterii 3 bolców praktycznie stojących na sobie bez podstawek i to już wtedy zasada cala nie obowiązywała i brakowało ci teorii na ten temat. I tak już resumując zawołałeś mnie "raz" dosłownie. I cała sytuację opisałem u góry więc albo przestań bla bla bez sensu blabla i chciałeś być cwany albo w ogóle się nie wypowiadaj lub pisz wprost.

P.S
Widziało to jak przykładam to ciastko kilku graczy postronnych. I rozmawiałem o tej sytuacji z Kudłatym bo sam się zastanowiłem czy nie blabla babola. Dziwnym trafem przyznał mi rację.

D
Ostatnio zmieniony 30 cze 2014, o 07:51 przez Dymitr, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Wulgaryzmy
Tylko Golonka nie ma ogonka!

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

Post autor: Leoh »

Z tym to się Andrzej chyba pogodził, najpewniej chodzi mu o zasędziowanie kumulowania się 2xaury wampirzej -1 do LD(do -2).

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

Post autor: Leoh »

Dzięki za turniej, szkoda ze tak mało ludzi było.
Do zobaczenia za rok!!!

Awatar użytkownika
Toczek
Chuck Norris

Post autor: Toczek »

Leoh pisze:Z tym to się Andrzej chyba pogodził, najpewniej chodzi mu o zasędziowanie kumulowania się 2xaury wampirzej -1 do LD(do -2).
Najpierw poleciał do Kudłacza potem do mnie.
Tylko Golonka nie ma ogonka!

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Dębek pisze:
Jankiel pisze:Narzekacie na WE, a jakoś nie zauwazacie, ze nie bylo slabych graczy ta armia.
+1
Wszystko kwestia mocnej obsady.
BTW wystarczy, że nie ma na turnieju Groszka i Orkasy na odległych pozycjach. :P Dziwnym trafem wystarczy jednak, że na turniej wpada cienias Golonka i orki od razu odzyskują wigor.
+1
Ograją się ludzie i już nie będzie tak łatwo.
Przypomianam, że Furek też zdominował okres po wydaniu booka do HE.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

no to zobaczyy jak to bedzie wygladac za pol roku.

Niemniej challenge dla Pasiaka, ktory uwaza, ze mam powod do narzekania bardziej osobistego na ta armie, wciaz jest aktualny. Podniesiesz rekawice?

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

We są z innej epoki - wracają czasy że każdy następny book jest bardziej gięty od poprzedniego w zasadzie tylko kraśki nie pasują do tej teorii...
WE same jednak nie wygrywają - oddalmy więc cesarzowi co cesarskie - bardzo się cieszę że wygrał ktoś z południa :) Brawo Laik i brawo Andrzej - jednak musiałeś być elfem a nie wampirem w poprzedni życiu :). Graty też dla innych :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

PiotrB pisze:We są z innej epoki - wracają czasy że każdy następny book jest bardziej gięty od poprzedniego w zasadzie tylko kraśki nie pasują do tej teorii...
WE same jednak nie wygrywają - oddalmy więc cesarzowi co cesarskie - bardzo się cieszę że wygrał ktoś z południa :) Brawo Laik i brawo Andrzej - jednak musiałeś być elfem a nie wampirem w poprzedni życiu :). Graty też dla innych :)

Oj nie zgodza sie z Toba. Wysokie miejsca graczy WE na MB swiadcza o poziomie graczy jacy grali nimi. ( pasiak bylby z 5-10 miejsc wyzej gdyby w przedostatniej turze nie zwiala mu kadra razem z oddzialem wayow na 9 z przerzutem, ktorzy mieli wyczyscic koncowke lucznikow z bohaterami He)

Odnosnie kodeksow - lizaki, de , df mocne ale nie sa przegiete.

WE sposrod tych 4 wydaja sie najmocniejsze, ale jak ludzie naucza sie z tym gra i zmodyfikuja swoje rozpy pod we to juz nie bedzie takiej roznicy widocznej.

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Może to gracze WE, zachartowani na biedo armii z 6 edycji, tak się wytrenowali, że jak dostali porządne zabawki to teraz wymiatają.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Ziemko pisze: Oj nie zgodza sie z Toba. Wysokie miejsca graczy WE na MB swiadcza o poziomie graczy jacy grali nimi. ( pasiak bylby z 5-10 miejsc wyzej gdyby w przedostatniej turze nie zwiala mu kadra razem z oddzialem wayow na 9 z przerzutem, ktorzy mieli wyczyscic koncowke lucznikow z bohaterami He)
ja też się nie zgodzę. To nie była tylko przedostatnia a druga tura. Z trzech.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Ziemko pisze: WE sposrod tych 4 wydaja sie najmocniejsze, ale jak ludzie naucza sie z tym gra i zmodyfikuja swoje rozpy pod we to juz nie bedzie takiej roznicy widocznej.
W przypadku WE nie bylbym tego taki pewien. Ta armia jest po prostu diablo mocna, a kapitanowie niemalze kazdej eurorepy glosowali za niewielkimi cieciami, bo chcieli miec takie zadelko w teamie. "Ogranie" niewiele zmieni. Zwlaszcza, ze minely juz 2 miesiace. Po 2 miesiacach od wyjscia DE, warlocki nie byly juz takie straszne, herosi z 1+ sejwem i jednym dobrym itemem bitew nie wygrywali, a ar.comik jeszcze dosunal tej armii chyba najbardziej ze wszystkich w historii, bo nie pamietam kiedy ograniczali ilosc corowych jednostek z t3 i 4+ sejwem do 15 darmowych. Tutaj masz wlasciwie same przegiete jednostki i prawie wszystkie sa nowe, badz maja kompletnie inne zasady. Scieto jedynie najwieksze nieporozumienia. Jesli kierowca jest ogarniety i wczesniej wszystko dobrze przeanalizuje, to juz na poziomie papierowym ma w wiekszosci paringow przewage. Ogranie ograniem, ale bledow arcomu nie przeskoczysz.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

jak to w macu ustaliliśmy: pussy comp+brak ogrania
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Scieto jedynie najwieksze nieporozumienia.
obawiam sie, ze najbardziej ewidentnie a nie najwieksze. choc to jeszcze mozliwe, e wyjdzie w praktyce.
Odnosnie kodeksow - lizaki, de , df mocne ale nie sa przegiete.
mowisz o zasadach open? Jesli tak to popatrz sobie n koniarskie rozpy de z multum herosow 1+ czy turborog dwarfow z 8 gyro.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Tak czy siak, gdyby nie ten pech to dostalby w czoko Wojtus.

Kilka slow ode mnie - Master Blaster jest dla mnie masterem totalnie kultowym, bylem na jego najbardziej epickiej 1wszej edycji i pamietam jeszcze Latajacego Holendra :)
Mega milo bylo mi zobaczyc tyle znajomych twarzy.
Co do bitew jestem zadowolony, szczegolnie, ze jest to dla mnie pierwszy master po roku i pierwszy na nowych lizakach. 12 miejsce wydaje mi sie, ze wyszlo calkiem ok, a gdybym nie zwalil testu totalnie i zrobil te srednie 7 punktow bylbym 9ty.

Bitwy:

Wojtus HE 9:11 (nie wiem jak to wyszlo, bo przez cala bitwe mialem wrazenie, ze prowadze, fenix za dlugo wytrzymal w TG z 2 herosami przez co nabil za duzo punktow, byla duza szansa na wygranie gdy slann w ostatniej turze rzucil z ifki snajperke liderowa na arcymaga na ostatniej ranie, mialem +1 do rzutu, wiec wystarczylo rzucic tyle samo, ale sie nie udalo)

Jagal Bre 10:10 ( w pierwszej turze dostaje 2xhity na gwardie z trebuszetow, spada mi 13 TG - jak dla mnie bitwa juz pograna, jezczalem Jagalowi duzo o te 2 rzuty, ale mial racje, ze jakby mi to zrobil w 3eciej turze to mialbym dopiero potezny obsys, gdy gwardia bylaby wysunieta, bitwa w ktorej rzuty po obu stronach mocno odgrywaly role)

Tomek DF 20:0 (3xklocki w liczbie lacznej 100 chlopa z vanguardem wygladaly nieciekawie, udalo mi sie wygrac na ustawienie pierwszy vanguardow i ripki przepieknie zablokowaly jeden klocek, zaslaniajac sie od cannonow, aby w mojej pierwszej juz ustawic sie bezpiecznie na szarze na maszyny, nie spieszylem sie z ta bitwa, ripki wyczyscily maszyny, a potem spektakularna szarza od przodu TG + od tylu ripkow rozwalilem 40 warriorow, pozniej juz bylo z gorki)

Adrian HE 16:4 ( znow HE, w 1 turze dochodze fartowna szarza na 10 w elerianow - gdyby zrobili flee wylecieliby za plansze, co pozwala mi wpasc w bolca z overuna, w 1 turze tez rzucam flamsy na lwy, aby w nastepnych turach wylaczyc sztandar, lwy przez 5-6 tur magii traca 4 modele, liczba zdanych wardow na 2+ byla totalnei niestatystyczna, po wyciagnieciu scrolla, wylaczam w koncu sztandar, wchodza flamsy, gwardia dobija lionow z bsb, sam malo co trace)

Dydu WE 10:10 ( te nowe WE sa mocne, ale to tez jest kwestia ogrania, Dyd mial misje ze musi mi wiecej speciali rarow wybic niz ja jemu, wiec 3xripki jako latwe pkty pochowaly sie za obeliskami, mega fajny kmin mojego przeciwnika z rzuceniem szarzy na skinki, ktore mialy odgiac 2xwildow, przez co jedna flanka sie wyczyscila, Dyd nie zdaje frenzy na 7demce wildow i wpada w TG - dodaje +1 WS aby trafial na 4+, co i tak nic nie zmienia bo zabija w szarzy 12!!!! , oddaje zabijam oddzial ,ale TG jzu nie czuja sie komfortowo, strzelanie Dydowi idzie super, magia tragicznie, z pociskow zdejmuje i redukuje kolejne oddzialy lucznikow, choc 1 i 2 lucznikow pochowanych denerwuje czlowieka, wynik sprawiedliwy w stosunku do tego co dzialo sie na polu bitwy)

65 z bitew i tylko jedna porazka (minimalna) nastrajaja dobrze przed Wloclawkiem.
Dzieki wszystkim za bitwy, dozo w keczuplandzie.

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Malin »

Było przednio, więcej najprawdopodobniej wieczorem, po robocie. Wrzuci ktoś zdjęcia z tego bajlando?
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Shino pisze: Odnosnie kodeksow - lizaki, de , df mocne ale nie sa przegiete.
mowisz o zasadach open? Jesli tak to popatrz sobie n koniarskie rozpy de z multum herosow 1+ czy turborog dwarfow z 8 gyro.[/quote]

Patrze, i wychodzi mi rozpa euro z draftu#2, ktora jaj nie gniecie.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Dębek pisze:
Jankiel pisze:Narzekacie na WE, a jakoś nie zauwazacie, ze nie bylo slabych graczy ta armia.
+1
Wszystko kwestia mocnej obsady.
BTW wystarczy, że nie ma na turnieju Groszka i Orkasy na odległych pozycjach. :P Dziwnym trafem wystarczy jednak, że na turniej wpada cienias Golonka i orki od razu odzyskują wigor.
Nie ma i nie będzie. Przestała mnie bawić gra gdzie zasady ustalają idioci piszący booki a potem inni niewiele lepsi próbują to gówno nieudolnie naprawić. Przerzucam się na Bolt Action. WFB tylko od czasu do czasu dla zabawy.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

E tam.... ja się przerzucam na WM :). Bolt jest trochę zabawkowy :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
meiss
Mudżahedin

Post autor: meiss »

PiotrB pisze:E tam.... ja się przerzucam na WM :). Bolt jest trochę zabawkowy :)
Może WarZone, właśnie wyszedł :P

Dla mnie świetny tur, co prawda mój pierwszy master, w którym zbierałam doświadczenie poprzez chłostę, ale świetnie było spotkać na żywo ludzi z tego forum.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Oczywiście już mam zamówiony Capitol.
Obrazek

ODPOWIEDZ