![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
mam modele jak sądzę plastik + kilka części które były odlane , żywiczne - ale są pod grubą warstwą farby - czym najlepiej usunąć farbę akrylową aby nie uszkodzić tych dwóch rodzajów materiału?
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Tia, czasem superglue chwyta metalowe elementy od ręki, a czasem dociskam minutę-dwie i nic, nigdy nie wiedziałem od czego to zależyTHIEF pisze:ja czasem mam problem skleić nowe figurki metalowesą elementy co przytkniesz na 10 sek i trzyma a nie które i 5 minut ;p
Najczęściej zależy to od ilości kleju jakieś użyjesz. Czym więcej kleju tym dłużej łapie.Legion pisze:Tia, czasem superglue chwyta metalowe elementy od ręki, a czasem dociskam minutę-dwie i nic, nigdy nie wiedziałem od czego to zależyTHIEF pisze:ja czasem mam problem skleić nowe figurki metalowesą elementy co przytkniesz na 10 sek i trzyma a nie które i 5 minut ;p
Bez off topu prosze.THIEF pisze:ja czasem mam problem skleić nowe figurki metalowesą elementy co przytkniesz na 10 sek i trzyma a nie które i 5 minut ;p
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..